Az idei év első félévében az állami lottótársaság kimagasló eredményt ért el, a közel 148 milliárd forintos árbevétele 36 milliárd forinttal, 32 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakáét, amelyre a társaság alapítása óta nem volt még példa – jelentették be sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ismertetése szerint az első fél évben az állami játékszervező tevékenységéből 35,4 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek, ami több mint 21 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. Adózott eredménye 8,671 milliárd forint volt, ami az előző év azonos időszakánál 55 százalékkal nagyobb. A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált – mondta.

Történelmi csúcson a Szerencsejáték Zrt. – ennyit lottóztunk el az első félévben

Kiemelte: négy évvel ezelőtt a kormány azt a célt tűzte ki, hogy leszámoljon azokkal az előítéletekkel, miszerint az állami tulajdonú cégek működési hatékonysága nem éri el a piaci cégekét.

Szavai szerint a Szerencsejáték Zrt. erre az előítéletre rácáfolt: az állami vállalatok kiegyensúlyozott és eredményes működéssel jelentősen hozzá tudnak járulni a költségvetéshez, és hatékony gazdálkodó szervezetekké tudnak válni. A cég felelősséggel gazdálkodott az állami vagyonnal, versenyképesebb lett – jelentette ki.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Úgy látom itt csak megszületni volt nehéz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.