Egy brit utasszállító repülőgép miatt riasztották a Gripen vadászgépeit hétfő délután – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint az Egyesült Királyságból Törökországba tartó Airbus A320 típusú utasszállító repülőgép hétfő délután érte el a magyar légteret, de a polgári irányítással nem vette fel a rádiókapcsolatot. Mint írták: a gép már Németország és Ausztria felett sem kommunikált a légi irányítással, ezért a NATO légi irányítási központja riasztást rendelt el.

A két magyar Gripen felszállása után pár perccel a brit gép felvette a rádiókapcsolatot a polgári légi irányítással, így a gépeket visszarendelték.

A civil utasszállító ezt követően a repülési tervnek megfelelő útvonalon hagyta el a magyar légterét – írta a HM.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Király, még jó hogy épp nem valami stadionavatón voltak.
leszúrt rittberger
Király, még jó hogy épp nem valami stadionavatón voltak.
Fradigege
Hende Csabi egyre jobban teljesít. Mert ha ő nem lenne, nem lenne honvédség. Nem lenne itt semmi. Ez csakis az ő érdeme.
csikknorisz
Véletlenül pont a stadionavatós gripenezés után lövi egy ilyennel teli a sajtót a kormány. Nekem 2 gondolatom támadt ezzel kapcsolatban:
1. Nem úgy történt, ahogy állítják. (Miért hinnék nekik? Más forrás meg nincs.)
2. Úgy történt, de ilyet nem közölnek általában, most viszont hirtelen szükségesnek érezték egy efféle rutineljárás nagydobra verését, mert a libernyákok már megint a Gripeneken rugóznak, ahelyett, hogy Hajrá Fradit kiabálnának.
:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.