A Reiwag AG hat éve van Magyarországon, 600 fő volt a legtöbb foglalkoztatottja ez idő alatt. A cég most azt mondja, a fekete- és szürkefoglalkoztatottsággal képtelenek felvenni a versenyt.

Az ingatlangazdálkodási szolgáltatásokat nyújtó osztrák cég vezetője, Viktor Wagner azt mondta: "Vissza kell vonulnunk Magyarországról, mivel nem látjuk olyannak a helyzetünket, hogy ott legálisan pénzt tudjunk keresni."

Wagner a Wirtschaftsblatt gazdasági újság riporterének elmondta, hogy Magyaroszágon tud olyan versenytársakról, akik rákényszerülnek, hogy 70-90%-ban feketén foglalkoztassák dolgozóikat. Ezel ő nem tud és nem is akar versenybe szállni. A cég Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Csehországban fejleszti tovább a hulladék- és ingatlangazdálkodási szolgáltatásait, mindhárom országban a legfőbb partnerük az IKERA és tevékenységük a újrafeldolgozható hulladék szállítmányozása a hasznosítókba.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@miazavalami: Igen, elmennek, de nem azért, mert a fekete munkával nem tudnak versenyezni.
Egyszerűen büdös nekik Magyarország, vagyis nem tudnak, nem akarnak diktatúrába, bizonytalanságba beruházni, befektetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Szocik alatt idejöttek, milyen érdekes...aztán a fidesz elzavarta őket az ellehetetlenítéssel...erre is adtatok felhatalmazást fanok?
miazavalami
@m.macskosz: Ja! Te akkor 400 forintért adsz 10 ezret. Na ez is csak ebben a mutyi államban létezhet. Felháborító, hogy egy emberről hány bőrt húznak le, hogy odaadják másnak. Neked kellene megkapnod a saját befizetett nyugdíjjárulékodat.
m.macskosz
@miazavalami: Ráadásul sunyi módon úgy hoztak törvénytdicső honatyáink szokás szerint,
hogy1 évet el is loptak, 2013-ban kellett volna kérni, de erről elfelejtették értesíteni az érintetteket!
Amit a rokkantakkal csináltak, az meg már tényleg tragédia!
miazavalami
@m.macskosz: Nekem mondod!
Itt a propin tudtam meg egy cikkből hogy jár vissza adó, mivel én is rokkantnak számítok a süketségem végett. Tavaly lettem beteg februárban, kértem visszamenőleg az egész összeget. De se a háziorvos, se a kórházi orvos, se az adóhatóság, a könyvelő , a munkáltató nem mondta hogy ez nekem jár. Csak egy igazolást kellett vinnem a kórházból és egy hallásvizsgálati eredményt.
m.macskosz
@miazavalami: Nekem a legilletékesebb, a Nyugdíjfolyósító I felejtett el szólni, hogy 2011-es törvény értelmében minden borult!
miazavalami
@m.macskosz: Sok pénz megmarad így az államnak mert akinek járna nem tud róla, és nem szól neki senki. De ezt sztem direkt csinálják, hogy ne kelljen minden járandóságot fizetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.