Az energiahivatal adatai szerint június végén a magyarországi földgáztárolók töltöttsége 34,4 százalékos volt, ami még a tavalyi rekord alacsony 36 százalékos szinttől is elmarad. A töltés folyamatos, azt elvileg a nyári hónapokban be kell fejezni, felkészülve a téli hónapokra. Az elmúlt napokban többször felvetődött, hogy Ukrajna leállítja területén keresztül bonyolódó gázszállításokat – amely Magyarországot fájdalmasan érintené, hisz a behozott orosz gáz az ukrán határon keresztül érkezik. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfrissebb – augusztus 11-én frissített adatai szerint – a magyarországi földgáztározókban június végén 2,179 milliárd köbméter földgáz volt. A MVM mai bejelentése szerint júlisuban ez további 800 millió köbméterrel nőtt, így "összesen több mint 3 milliárd köbméter gáz áll rendelkezésre". Június vége óta az MVM Csoport négy tárolójában a betárolt gáz mennyisége jelentősen megnőtt.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@nyanya001: Akkor a kormány megvalósítja a majdnem 100%-os gáz rezsicsökkentést!
De az alapdíjat akkor is fizetni kell!
:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Orbánnak még nem érdeke egy polgárháború, ezért nyugi mindenkinek, idén még lesz gáz.
Bástya Elvtárs
@Boszi27: Igen, meg a gáz ára után megfizetendő 27% ÁFA-ból is!
pensionar
Normalis, majd az amerikai katonak biogazt adnak dolarert ,hogy ne legyunk fugoek az orosza gaztol.Sok szerencset , a biogaz hasznalataba.Remelem nem lesz komoly tel mert az enber nem szamit a miliardosoik vilagaba.
kopeba
Akinek volt esze már régen átállt a gázról másra, hogy lehet egy ország energia ellátását külföldtől függővé tenni. Bezárnám egy életre aki ezt kitalálta.
Vasárnapiiskolás
@kopeba: de a rokonokat,barátokat és a nyalókákat ki ne hagyd..
Boszi27
@Bástya Elvtárs: Na és a fűtőérték machinációtól is.Egyébként mi is vegyes tüzelésű kazánnal fűtünk. Meguntuk, hogy 35-40 ezer Ft-ért 17-18 fok volt a lakásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.