Minden eddiginél keményebb külföldi bírálatot kapott Orbán: "Magyarország illiberalizmusa nem hagyható szó nélkül" címmel közölt szerkesztőségi cikket a The Washington Post című amerikai napilap a hétvégén.

A cikk szerint Orbán Viktor azzal küldte képviselőit Brüsszelbe az elmúlt négy évben, hogy bizonyítsák, félreértik politikáját. A miniszterelnök ezzel szemben tusnádfürdői beszédével "kirántotta a szőnyeget saját propagandistái lába alól", amikor "kinyilvánította, hogy Magyarországot, az EU és a NATO tagját olyan állammá akarja átalakítani, amely vállalja annak ódiumát, hogy jellegében nem liberális".

Minden eddiginél keményebb bírálatot kapott Orbán

A szerkesztőségi cikk szerint a magyarok "világosan látják, hogy mit forgat Orbán a fejében: a szabad véleménynyilvánítás szigorú visszaszorítását, hátrányos megkülönböztetést a nem keresztényekkel és a roma kisebbséggel szemben, s állami irányítású gazdasági populizmust, amely gyanakodva tekint a magán- vagy a külföldi tőkére". "Valójában amit Orbán egy új, válság utáni politikai modellként vázol, az nem sokban különbözik attól a tekintélyelvű nacionalizmustól, amelyet gonosztevők és sarlatánok alkalmaztak a 20. századon át – köztük a nácikat támogató II. világháborús magyar rezsim" – tette hozzá az amerikai lap.

A The Washington Post szerint az EU vezetőinek ki kellene józanítaniuk Orbánt "beképzeltségéből". Az EU-nak "világossá kell tennie, hogy tagállamai nem élvezhetik a tagsági viszony gyümölcseit, miközben megsértik szerződésben vállalt  kötelezettségeiket a véleménynyilvánítás szabadsága, a jogrend terén. Az Egyesült Államoknak szintén le kell fokozni kapcsolatait Orbán kormányával. Orbán kizárta magát a demokratikus Nyugatból – eszerint kell bánni vele és kormányával" – szögezte le a The Washington Post című amerikai napilap.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Remélem megélem még, hogy Viktort a csillagban Viktóriának kereszteljék át majd cellatársai..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
a baloldal is inkább lehorgasztott fejjel a zeemútnyócévvel foglalkozna ahelyett, hogy jobboldali lapokat fizet le ilyen álhírek terjesztése végett.
Nem is volt "tusfürdői" beszéd, az is csak egy internetes összevágott provokációs videó volt!
human
@pbalage: Azért egy :) -t tehettél volna a végére, mert az ide tévedő fideszfanok még azt hiszik, hogy a másként gondolkodók már kezdenek áttérni.
coyote3
Amúgy meg ki a bánatot érdekel egy olyan röcsögei lap, mint ez a Washington Post ?
human
“Ha Orbán nem tekinti magát a demokratikus nyugat részének, akkor ennek megfelelően kell kezelni.” - írták. Fontos, hogy Orbánról írták ezt és nem a magyarokról. Ezt a két dolgot sajnos Orbán és hívei igyekeznek összemosni.
human
Orbán európai politikájáról az a kép van előttem, mikor valaki az osztálytársairól csak rosszat tud mondani, de azért elvárja, hogy meghívják a büfében.
pbalage
@human: és szerinted milyen visszhangja lesz az egésznek? a fővezér már tudja is, hogy hogyan butítsa itt a népet, lesz itt olyan amerikázás, meg nyugati ellenségek, hogy ihaj.
Csak még vár, hogy beérjen a lehetőség a putyinos-erdoganos buzulásra.
Én ugyebár itt lakom, de erősen szorgalmazom, hogy valami szankciót rójanak már ki a maffiavezérre, mert különben valaki más fog odamenni Felcsútra, és esetleg ő meg nem lesz ilyen békés, mint én.
human
@pbalage: Konkretizáljuk azt a szankciót azért, mert szankcióból két fajta van. Az egyik csak a kormányfőt érinti a másik a magyarokat. Gondolom az előbbire gondoltál. Lehetnek protokolláris szankciók, amik éreztetik Orbánnal, hogy nem szimpatizál vele Európa.
pbalage
@human: igen, sajnos ebben az esetben ki kell dolgozni azt a fajta protokolláris szankciót, ami hat erre az ürgére, de ilyenek már voltak, sajnos egyik sem jött be, mindenből több támogatót kovácsolt magának.
Itt a gond, mert ha az únió azt mondja, hogy megvonja a támogatásokat, a síkhülye békemenetes megint csak uszítva lesz.
Mi a francot lehet ilyen esetben tenni?
human
@pbalage: Ezért vesztenénk duplán egy szankcióval. Anyagilag is rosszabbul járnánk és csak feltüzelné az EU ellenes hangulatot.
pbalage
@human: na ez az, mi a francot lehet akkor tenni? Semmit? Csak nézzünk ki a fejünkből, és konstatáljuk, hogyan lopják szét az országunkat a szellemi csökevénység és a szegénységbe taszítás, netán a "hajrá magyarok" böszmeséggel?
human
@pbalage: Az aljas emberekkel szemben a jóindulatúak többnyire tehetetlenek. Soha nem hittem volna, hogy a fidesz képes arra amit most művel. Talán a Horthyt, Rákosit megélteknek nem újdonság Orbán törzsfejlődése és én vagyok túl fiatal.
Toby
Nem történ t más, mint ami ilyenkor szokásos ! Az elmebeteg hatalomgyakorlókat mindenhol ütik, mint a répát !
Nem érdemelnek mást !

Vivát W,P. !
Törölt felhasználó
Remélem megélem még, hogy Viktort a csillagban Viktóriának kereszteljék át majd cellatársai..:)
volvós
A német, francia, angol, olasz lapok után a Washington Post is ???
Nacsak kezdenek felébredni az elaltatott nyugati sajtósok ???
Nehogy egy ideg és elmegyógyász professzorokat küldjenek
Magyarországra, kivizsgálni az elmeállapotokat !!!
Viszlát demokrácia, viszlát nyugati világ ??? Az oroszok már a
speizban vannak ??? ( Tizedes meg a többiek )
Athéna
A Washington Post tényleg cigányellenességgel vádolja Orbánt???
Törölt felhasználó
@Athéna: Akár vádolhatja is, hiszen mi is történt Balog Zoltánnal a roma-holokauszt tagadásával kapcsolatban...?
kkalman
Lehet Orbánt bírálni, de annyi értelme van, mint a süketek világkongresszusán a hegyi beszédnek.
Tulipánfa
Pávatáncos nemzetvezetőnk esztelen táncba kezdett és ebbe, lehet, mi magyarok fogunk bele rokkanni.
Az ismeretlen programjával (Folytatjuk.) a mi szavazataink összegzéseként jutott másodszor is 2/3-hoz. Így logikus, hogy a következményeket nemcsak Orbánnak, hanem megválasztóinak is viselni kell.
Toby
Ez az igazi bírálat Gengszterisztán maffiózóRövid történet arról, mitől lettem "kalandvágyó"
10 éves koromban meghalt édesanyám, ez volt '92-ben, miután apámnak megszűnt a munkája. Négy évre rá apám is feladta, így éppen miután nekikészültem a középiskolának, az ország másik felébe kellett költöznöm egy kollégiumba csak azért, mert nőverem ott tanult, és a gyámom lett.
Persze apám halála után megörököltük a házat, nővérem 18 volt, én még mindig csak 14. Levél jött az államtól, hogy fizessünk illetéket, mivel örököltünk. Na tessék. Önálló keresetem nincs, árvaellátásra jogosult vagyok, persze épp csak annyira, amiből éhen nem döglök, hogy az uralkodó rétegünk megőrizze a jólétét, ugyanis az árvaellátás összege úgy került megállapításra, hogy apám és anyám hány évet dolgoztak életükben, és mennyi pénzt kerestek. Szép, nem?
Nos, anyám, mióta emlékezetem van, le volt bénulva az egyik oldalára és inkább csak feküdni tudott, mint dolgozni, magyarán lószart nem keresett. Apám anyám halála után általában naponta seggrészegre itta magát - meg sem vagyok lepődve rajta, de szerintem ez még mindig nem az én hibám. Szóval az árvaellátás megállapításának módja számomra átláthatatlan. Szerintük, mint életnek majdnem egyedül nekiinduló gyerek, ezt érdemeltem.
Na szóval ebből még nekem illetéket kellett volna fizetnem. Mintha jókedvemből örököltem volna. Szerintem ez nem szabad választás, szerintük talán igen. Hát fizettünk is. Majd 18 éves lettem, találtunk egy ajánlatot, hogy valaki ott venne házat, ahol nekünk van. Hat kapva kaptunk az alkalmon, ugyanis egyikünk sem szándékozott oda visszaköltözni.
Megvették, így újra illetéket kellett fizetni az eladás után. De ez nem volt elég, ugyanis levelet kaptunk, ha nem vásárolunk az ingatlanból származó vagyonunkból másik ingatlant a következő egy évben, az államnak kell adózni a 25 százalékát...
Mire fel? - kérdeztem. Amúgy pedig 3 millió forintról beszélünk. Így az érettségim éve nagyjából a lakáskeresésre ment rá. Nagy nehezen Pécsett...
Toby
ráleltem egy lyukra, így nem kellett további 25 százalékot adóznom, viszont az illeték így is kijárt, mert én már megint nagyon gazdag vagyok, mert megengedhettem magamnak, hogy lakást vegyek. Nem nevetséges? Szerintem nagyon.
Igy a maradék három évben próbáltam annyit kivenni a lakásból, amennyit tudtam, de kezdtem fáradni, mert végtére is 14 éves korom óta dolgoztam diákmunkákat egészen addig, amíg ott nem hagytam az egyetemet a harmadik évben.
Belefáradtam, ez az igazság. Szégyen, nem szegyen, mindegy. A lakást eladtam, akkor persze újra illetéket kellett fizetnem stb. Úgy döntöttem, inkább kihagynám, így lettem "kalandvágyó".
Számtalan dolgot tapasztaltam, amit hosszú sorokon keresztül lehetne ecsetelni, de inkább lezárom a történetet ennyivel. Senki nincs ott szívesen, ahol pofán köpik.
Ha úgy érzik, a Facebook-oldalnak van alapja, nyugodtan osszák meg akar az írásommal együtt, hátha valaki hasonlóságot vél felfedezni, és megosztja a saját tapasztalatait.
Üdvözlettel:
D.

( Propi Drága ! Miért vagy kíváncsi a gépen tárolt fotókra, csak nem azért, hogy a gép adatait megismerd ? Ejne - ejnye, Te kis huncut, egy MNO-n nem csodálkoznék, de Tőled ez nem várt...)
Január
@Toby: Kedves Toby!

Nem vagytok egyedül, sokan vannak hozzátok hasonlóak. Mi is osztoztunk sorsotokban.
Egyetlen dolgot szeretnék csak, hogy azt az egyetemet be kell fejezned! - vagy egyebet, mást ezen a szinten tanulnod.
Egy egyetemi diploma befektetés a jövőbe, a jövődbe. Míg lehetőséged van rá tanulj és tanulj! Az élet senkinek sem habostorta, főleg annak, aki így magára marad - mi így jártunk.
A tanulás volt az egyetlen segítségünk, ahhoz, hogy normális életet tudjunk magunknak biztosítani.
Ehhez kívánok erőt és kitartást!
Üdvözlettel : MKK
pbalage
@Toby: nem semmi történet, minden elismerésem neked is és a nővérednek is.
@Január: szerintem az egyetemet elölről kéne kezdeni neki, mert a megszerzett félévek is elévülnek sajnos.
Toby
T. "január" és T. "pbalage" ! És Mindenki más, aki olvst a bemásolt sztorit !

Bocsánatot kérek tőletek, a reggeli kapkodásban lemaradt az idézőjel, de ami talán ennél is fontosabb ( valós okát nem ismerem ! ) lemaradt a végén a kolozsvári szerző és először közreadó neve is ! Tőle is bocsit kérek ezért !

Sajnálom, hogy szándékon kívül megtévesztettelek benneteket ! Azt viszint megelégedéssel nyugtáztam, hogy ebben a szenny gengszterisztánban vannak még jó érzésű emberek !
csikknorisz
Hirtelen de sok magyar nicknév lett a WP hozzászólásaiban. Tegnap még hozzászólás is csak 3 volt.
Yoda69
@kkalman: Egyetertek. Nem csak kritizalni kellene, mert arra a fule botjat sem mozgatja a taho. orban csak az eroszakbol ert, ezert jo lenne ha a nyugat mar lepne valamit a zsirdiszno blokkolasara.
jancsik68
Reméljük,az igazi nagy birálat szeretett népétől jön,mint anno Rákosi pajtáséé,vagy Szálasi testvéréé.A nép végül nem felejt,csak egy kicsit naivvá vált.Remélhetőleg hamarosn kijózanodik,most még páéinkázik és pezsgőzik,kijózanodik.
keresztapa
A nyugat nagyon is tisztába van a liberalizmus kártékony hatásával, csak nem tudja, hogyan kellene, ellene hatékonyan bukás nélkül beismerést vállalni, amihez hiányzik a hogyan tovább EURÓPA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.