Az LMP véleménye szerint elégtelenre vizsgázik a kormányzat és a Földművelésügyi Minisztérium az orosz gyümölcsembargó miatt kialakult helyzet kezelése során – Sallai R. Benedek beszélt hétfőn az MTI-nek, aki az eset kapcsán sajtótájékoztatót is tartott, hogy mit kellett volna tennie, illetve nem tenni a kormánynak.

Nem kellett VOLNA...

A politikus azt mondta, hogy az orosz embargó miatt piacukat vesztett a lengyel termelők elárasztják Európát almával, emiatt viszont a magyar felvásárlópiacok bedugultak és a magyar termékeket nem lehet megfelelő módon értékesíteni.

A feldolgozóiparra kellett VOLNA!

A képviselő szerint az eset az elmúlt tíz év csődjét mutatja, ugyanis amíg a vidékfejlesztési források "sorra mentek el" protokoll-beruházásokra, a feldolgozóiparra nem fordítottak uniós pénzeket. Nem épültek fel azok a gépek, amelyek képesek lennének feldolgozni a magyarországi élelmiszerkivitelt, ami így nagy részben feldolgozatlan nyersanyagként kerül külföldre – közölte. A feldolgozóipar viszont képes lenne arra is, hogy az ilyen jellegű túlterheléses problémákat kezelje, már csak azért is, mert a feldolgozott élelmiszert tovább lehet tárolni, mint a nyerset – jelentette ki a fenntartható fejlődés bizottság elnöke.

Kapcsolatok kellettek VOLNA!

Arra is kitért, hogy a kormányzatnak módjában állna elérni, hogy a közétkeztetésben azokat az egészséges élelmiszereket preferálják, amelyekből időszakosan többlet mutatkozik. Véleménye szerint a földművelésügyi tárcának viszont nincs kapcsolata a közétkeztetést biztosító vidéki cégekkel, ezért nem tudják megoldani, hogy ilyenkor több ételt készítsenek almából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.