Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni – mondta a köznevelési államtitkár szerdán, a Miskolci Egyetemen megtartott szakmai tanévnyitón, több száz pedagógus előtt.

Czunyiné Bertalan Judit úgy fogalmazott: minden gyermeknek képességéhez mérten kell azt a lehetőséget megteremteni, hogy a megfelelő képzettséget megszerezze.

Szólt arról is, hogy amikor a köznevelés átalakításáról döntött a parlament, akkor azt a célt tűzte ki, hogy a magyar köznevelési rendszernek egyben kell megőrizni az ezer éves magyar iskola történet és a magyar iskolák hagyományát, értékeit, a magyar nemzethez és az európai történelemhez hozzáadott értékét.

Ugyanakkor a köznevelésnek a gyerekeket fel kell készíteni arra a világra, amely más típusú motivációt, attitűdöt igényel a tanároktól, az iskolarendszertől – tette hozzá, megjegyezve: a köznevelési rendszernek és iskolának a tudás mellett identitást is kell adnia, a köznevelés megújítása ezt a célt is szolgálja.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni

Ez, amióta világ a világ, így volt, legfeljebb azok a mocskos anyagiak nem tették mindezt mindenki számára lehetővé! A Kádár rendszerben azonban, főleg a 70-es, 80-as években
bárki szerezhetett diplomát, amit a "rendszerváltás" óta nem lehet kijelenteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.