Civil szervezetek rasszistának tartják a gyulai bíróasszony kijelentéseit aki a magántulajdont nem tisztelő "életformaként" jellemezte a hazai romaságot. Társai szerint etikailag talán nem helytállóak a kijelentések, de mindezért a súlyos etikai, morális (civilek szerint rasszista) kihágásért felelősséggel senki, senkinek nem tartozik. Érdekes...

Forrás: rtlklub.hu
Feltöltő: freemanpetya
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Legyünk önmagunkhoz őszinték ! A bírónő azt mondta ki, amit valamennyien megélünk naponta. A cigányok egy jó része köp a magántulajdon szentségére, a jogszabályokra, a KRESZ-re, öntörvényű népség.
Mikor jön el az az idő, amikor nem rébuszokban kell beszélni ezekről a gondokról ?
Települések és település-részek nincsenek biztonságban, utoljára a szocializmusban lehetett éjszakai is sétálni, anélkül, hogy egy méretes gyalogsági ásót kellene a dzseki alá rejteni.
Forgács István zalaegerszegi származású szociológus szerint is, nagyon sokat kell önmagának a cigánságnak is tennie azért, hogy megváltozzon a róla alkotott általános kép !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Toby: Még finoman is fogalmazott a bírónő.
human
@Toby: Persze, hogy sokat kell tenni a cigányságnak az integrációért. De ezt a folyamatot nem segíti, ha a bíró nő is kollektív bűnösséget kiált. A bíróé egy nagyon fontos tisztség. Nem mindegy mi hagyja el a száját, mert az emberek figyelnek rá. Ha cigányozik akkor az emberek többsége azt gondolja, hogy minden cigány bűnöző.
Toby
@human: Nincs konkrét adatom, ezért csak feltételezem, hogy a bírónő keze alatt átfutott már elég "cigány-ügy" hogy a jelzett megfogalmazást alkalmazza.
Az hosszabb távon megbukik, hogy állandóan a homokba dugjuk a fejünket és tagadjuk a tagadhatatlant. Igenis gondok - helyenként nagy gondok - vannak a cigánysággal, miért csak deviáns cselekményekben tudnak összefogni ? Nem véletlen, hogy néhány településen gondolkodnak a helyi vajda-rendszer visszaállításán, persze nem tudható előre, hogy milyen hatásfokkal működne, de kell megoldás és a megoldás nem az, hogy a helyiekkel készült riportokból rendre kivágják azokat a mondatokat, ahol a riportalany cigányokról beszél egy-egy bűneset kapcsán !
Ez csak a Jobbik malmára hajtja a vizet !
human
@Toby: Ugyanolyan hibának tartom ha a cigányság egészét bűnözőnek mondják, mint mikor le akarják tagadni, hogy igenis nagy részük bűnöző. Főleg Osztolykán Ágnes tud görcsösen elfogult lenni. A cigányság körében kiemelkedően nagy számban előforduló bűnözésről igenis kell beszélni, de főleg tenni ellene. Nem arra gondolok, hogy építsünk 10 új börtönt. De most ebbe nem is mennék bele.
varrólány
Azt nem mondhatta hogy tisztelik a magántulajdont . ami a másé azt úgy gondolja némelyik (akinek nem inge ugye) hogy az övé is, de próbáljon meg valaki tőlük elmagántulajdonítani!
Biztos a jogaikat hangoztatnák!!
miazavalami
@varrólány: A jogaikat így is hangoztatják úton útfélen. Nem kell ahhoz lopni tőlük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.