Változatlanul Budapesten keresik az emberek a legtöbbet, havi átlagban 197 795 forintból gazdálkodhatnak, ami közel 4000 forinttal haladja meg az első negyedév végi állapotot.

Az Mfor cikke szerint Budapesten egy év alatt egyébként 4,1, utóbbi megyében pedig 5,3 százalékos volt a hazavitt összeg emelkedése.

A KSH adataiból kiolvasható, hogy Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll a sor végén, előbbi 111 737, utóbbi 109 742 forinttal. Ezek az összegek az egy évvel korábbi állapothoz mérten Nógrád esetében mindössze 0,3, Szabolcs megye esetében pedig 1,2 százalékkal magasabb.

Az Mfor megállapította, hogy tavaly év eleje óta a negyedév végi állapotokból kiindulva átlagosan 5,9 és 5,4 százalékkal emelkedtek a nettó bérek Somogy és Vas megyében, amivel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye egy nagyon szerény 1,9 és 0,4 százalékos növekedést tud felmutatni. Az első kettő mindig a lista elején, a másik kettő pedig mindig a végén szerepel.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@esdi: Kis buta. Ha két embert vizsgálunk. Az egyiknek 70 ezer, a másiknak 600 000 a fizetése akkor büszkén elmondhatjuk, hogy átlagban 335 ezret keresnek. Ennek ellenére az egyik alig tudja kifizetni a fűtésszámlát. Ez van ha irreálisan elszaladnak a fizetések a társadalom egyik csoportjánál. Mert ugye a vezetőnek nyugati, az alkalmazottaknak keleti bérezés jár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@szandokan: ma, 11:08
Ez így igaz. Pl. a volt MSZMP vezérkara.
soljanka
@szandokan: nincs abban semmi baj. Az óvónő egy szakma, a vezető óvónő egy beosztás. Van, akinek nem fontos, ha a szakmájáról kérdezik. ( az én tesóm pl. ápolónő- soha nem teszi hozzá, hogy diplomás, ha megkérdezik az osztályt is megmondja. Azt meg, hogy főnővér a beosztása csak szakmai körökben említi - persze ettől ugyanúgy kicseréli az ágytálat)
Aztán volt egy főnököm, aki büszkén elmondta mindig, hogy ő 1980 akárhány óta igazgató. Közben elfogyasztott pár iskolát - világit, felekezetit (természetesen különböző felekezetekét)-, és büszke rá.
Ő sem értette, hogy én miért nem ájultam el az ő "nagyon régóta igazgató vagyok" fényezésétől.
tivoli
@soljanka: ma, 15:27
Van aki szereti tudatni a világgal, hogy vitte valamire. Van aki azt tudatja, hogy semmire se vitte. Van, aki se nem dicsekszik, se nem panaszkodik.Embere válogatja, nem vagyunk egyformák.
soljanka
@tivoli: ettől szép a világ. Éppen ezért mindenki eldöntheti, hogy a szerénységet vagy a dőlyfösséget kedveli.
szandokan
@soljanka: Dölyfös azért nem vagyok. A nejemnek pedig attól, hogy vezető, saját csoportja is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.