Változatlanul Budapesten keresik az emberek a legtöbbet, havi átlagban 197 795 forintból gazdálkodhatnak, ami közel 4000 forinttal haladja meg az első negyedév végi állapotot.

Az Mfor cikke szerint Budapesten egy év alatt egyébként 4,1, utóbbi megyében pedig 5,3 százalékos volt a hazavitt összeg emelkedése.

A KSH adataiból kiolvasható, hogy Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll a sor végén, előbbi 111 737, utóbbi 109 742 forinttal. Ezek az összegek az egy évvel korábbi állapothoz mérten Nógrád esetében mindössze 0,3, Szabolcs megye esetében pedig 1,2 százalékkal magasabb.

Az Mfor megállapította, hogy tavaly év eleje óta a negyedév végi állapotokból kiindulva átlagosan 5,9 és 5,4 százalékkal emelkedtek a nettó bérek Somogy és Vas megyében, amivel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye egy nagyon szerény 1,9 és 0,4 százalékos növekedést tud felmutatni. Az első kettő mindig a lista elején, a másik kettő pedig mindig a végén szerepel.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@esdi: Kis buta. Ha két embert vizsgálunk. Az egyiknek 70 ezer, a másiknak 600 000 a fizetése akkor büszkén elmondhatjuk, hogy átlagban 335 ezret keresnek. Ennek ellenére az egyik alig tudja kifizetni a fűtésszámlát. Ez van ha irreálisan elszaladnak a fizetések a társadalom egyik csoportjánál. Mert ugye a vezetőnek nyugati, az alkalmazottaknak keleti bérezés jár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esdi
Ezek a statisztikák újra, és újra rádöbbentenek a saját balfékségemre. Szóval mások ennyit keresnek? Nettóban? Hol?
human
@esdi: Kis buta. Ha két embert vizsgálunk. Az egyiknek 70 ezer, a másiknak 600 000 a fizetése akkor büszkén elmondhatjuk, hogy átlagban 335 ezret keresnek. Ennek ellenére az egyik alig tudja kifizetni a fűtésszámlát. Ez van ha irreálisan elszaladnak a fizetések a társadalom egyik csoportjánál. Mert ugye a vezetőnek nyugati, az alkalmazottaknak keleti bérezés jár.
human
@esdi: Természetesen az ország fele nem vezető beosztású. Van egy széles rétek alacsony jövedelemmel és van egy szűk réteg felfoghatatlanul nagy vagyonnal. Az átlagkereset szintjét az utóbbi réteg húzza felfele, amit a többség számára megmagyarázhatatlanul magas összeg.
A példámból kiindulva a 335 ezres átlagbér úgy is kijöhetne, ha az egyik 200 ezret a másik 470 ezret keresne. Ugyanaz az átlag, de más (igazságosabb) az összetétele.
dzurinda
@esdi: Elég sokan jól keresnek az országban, Budapesten, vagy a nyugat-magyarországi nagyobb városokban sokkal jobbak a fizetések, mint Kelet-Magyarországon.
esdi
@dzurinda: Az unoka testvérem Kelet-Magyarországról, több szakmával Budapestre jött dolgozni, mert elhitte - hogy jobb fizetése lesz. Kétségtelen, lett munkája, de hozzá egy jókora csalódása. Egyébként kénytelen vagyok elhinni, hogy elég sokan jól keresnek.
Fradigege
Egy raktáros vagy bolti alkalmazott nettó 120-140 ezret visz haza. 160 ezer a nettó átlag. Mindez hétfőtől-péntekig, 08:00-16:00 munkával??? Szoktak túlórázni, ami megdobja a fizut a család rovására.
Tekla
Tolnában olyan munka viszonyok vannak , h havonta szerződnek. A munkaidőt emelik egy egy órával a bért nem , ha tetszik maradsz, ha nem, mehetsz! Párom munka helyén nem tudod mikor kezdesz és nem tudod mikor jöhetsz haza 67 ezerért .
m.macskosz
@esdi: Nekünk fogalmunk sincs hány "állami alkalmazott" kap elképesztően magas jövedelmet.
Cafetériát, számítógépet/laptopot, okostelefont, gk.használatot, lakásbérlet-hozzájárulást PLUSZ a munkabért, prémiumot, jutalmat összeadva, mit gondolsz mennyi a 156 államtitkár + helyettes havi jövedelme? Megkockáztatom, hogy havi nettó 1 milla is összejön. És akkor még ehhez jönnek pl.a Századvég emberei, a milliónyi sóhivatal menedzsmentje... Egy-egy ilyen "jókor volt jó helyen" alak tíz család jövedelmét is felmarkolja.
Lehetne egy olyan statisztikát is nézni, vajon mennyi a XXI. és a II.kerületi lakosok nettó jövedelme...
szandokan
@esdi: Akár Békés megyében is, sőt még ennek a tízszeresét is. Mindezt el lehet érni pusztán munkával is, nem kell hozzá sem lopni, sem politikusnak lenni.
szandokan
@m.macskosz: Ismét a jókor volt jó helyen sablon szöveg...
esdi
@szandokan: Tiszteletem annak, aki ezt tisztességesen eléri.
szandokan
@human: A vezetők mindenhol magasabb bért kapnak, mert általában ők teremtik meg a munkát az embereknek, viselik a felelősséget, stb. Nem minden vezető csak üldögél az irodában és a lábát lógatja, sőt, még olyanok is vannak, akik a dolgozóknak (ez annyira rossz szó, mivel a vezető is dolgozó) is normális béreket biztosít.
m.macskosz
@szandokan: És...? Mi a probléma? Hazudtam? Csúsztattam? Rágalmaztam?
Tizenkettő egy tucat ezekből, de mivel valakinek a valakije, ezért belecsöppent a jóba.
Cáfolj, ha tudsz!
szandokan
@m.macskosz: Persze, hogy nem, de talán ezeken túl kellene már lépni. Minden politikai elit ezt csinálja, teljesen mindegy, melyik van kormányon. A szocik is ezt csinálták. Nem kellene már annyit rugózni ezeken. Ahol a hatalom, ott a döntés joga is.
m.macskosz
@szandokan: Amennyire én tudom, --márpedig jól tudom--,Orbán az államapparátus csökkentését ígérte, ehhez képest inkább felturbózta. Na, itt van az eb elhantolva, Jóember!
tivoli
@m.macskosz: ma, 12:10
Nekünk ehhez nem is kéne, hogy közünk legyen. Fizetésünk se függ ettől.
szandokan
@m.macskosz: Ezt nem vitatom, valóban elég lenne kevesebb létszámmal is működniük, de ez még nagyon kevés indok ahhoz, hogy ellenük szavazzak. Én soha nem szidtam azért Gyurcsányt, mert a saját emberi voltak előrébb, tisztában vagyok az Orosházi önkormányzat működéséről is Fetser idejében. Az Mszp elvesztette végleg a hatalmat, és most ott rúg bele a Fideszbe, ahol csak tud, megpróbálnak mindenkit lejáratni, és mint azt itt is láthatjuk, sikerrel.
m.macskosz
@tivoli: Miért gondolod? Az állami alkalmazottak jövedelmét a versenyszféra állítja elő,
magyarul a tényleges GDP-t termelő adófizető állampolgárok termelik meg.
Jobb helyeken ezért nincs is ekkora különbség adófizető és adóból jövedelmet kapó között.
m.macskosz
@szandokan:Idézetek tőled:
"...tisztában vagyok az Orosházi önkormányzat működéséről is Fetser idejében."
"Nem kellene már annyit rugózni ezeken."
szandokan
@tivoli: Persze, hogy nem függ. A fizetésünk attól függ, mit csinálunk, mit dolgozunk, és milyen eredménnyel. Vannak emberek, akiknek viszont az a leglényegesebb, hogy most éppen hány emberrel van több a kormányban, mint amennyi feltétlenül kellene. Ebben hathatós segítséget nyújtanak persze a baloldali médiák nem kis mértékben.
szandokan
@m.macskosz: Hiába próbálsz belém kötni, nem fog sikerülni. Nem mondtam ellent magamnak, csak megjegyeztem, hogy akkor is ugyanezek mentek, az ember mégis dolgozott, keresett. Mikor lesz már az, hogy nem másokban keressük a saját hibáinkat?
m.macskosz
@szandokan: ma, 12:22
Árnyalatnyi különbség, hogy bár minden hatalmon lévő a saját embereit hozza helyzetbe,
az azonban elképesztő, hogy új hivatalokat kreálnak a sógor-koma-jóbarátoknak, ellehetetlenítik
a még úgy-ahogy felszínen levőket, hogy helyükbe a milliárdokkal dotáltak tehessék be a seggüket.
m.macskosz
@szandokan: Nem én kezdtem a kötözködést, te szólítottál meg,

ráadásul nem keresem senkiben a hibát, azok kiszúrják a szemét annak, aki nem csak néz, de lát is!
tivoli
@m.macskosz: ma, 12:23
Ha van kedved, számold ki, hogy havonta mennyi pénzt ölnek bele a képviselők, és az államapparátus bérezésébe a központi költségvetésből. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire nem számottevő a többi kiadás mellett.
szandokan
@m.macskosz: Lehet, én rossz városban élek, de itt nincsenek feszültségek önkormányzaton belül. Annyi minden felújításra került például az elmúlt 4 évben, amit a 8 év remek szocialista kormánya képtelen volt megvalósítani, és itt most nem kis beruházásokról van szó. Nekem mondhat bárki bármit, sógor, meg koma, meg egyéb maszlagokat, az eredmények azok, amelyek önmagukért beszélnek. Nejem tavaly óta több, mint 80 ezerrel kap többet, mint vezető óvónő, mikor volt ekkora béremelés a pedagógusoknál utoljára? Lehet szidni, ócsárolni a Fideszt, lesz még rá lehetőségetek sok sok éven keresztül...
szandokan
@m.macskosz: Minden kormánynak voltak hibái, de én nem azokat kerestem soha, hanem végeztem a munkámat.
m.macskosz
@tivoli: Nem érdekel, hogy az egészségügybe, az oktatásba, a tömegközlekedésbe mennyit ölnek bele, mert az kevés. Az viszont érdekel, hogy miért nem spórolnak az államapparátus
pénzzabáló, improduktív, ráadásul mostanában kifejezetten kárt okozó, trehány, hozzá nem értő
akcióiba! Tudom én, hogy Mari néninek nem lesz attól 10 forinttal több a jövedelme, legfeljebb kilenccel, de tudod, inkább Mari nénié legyen több, mint a 26.senki kis államtitkáré!
m.macskosz
@szandokan: Szandokan! Szinte minden nap itt vagyok, már fejből tudom, hogy a vezető óvónő nejed mennyi emelést kapott, de egyrészt nem érdekel, másrészt, miért indok ez arra, hogy lassan egy keresőre egy kormánytisztviselő jut?
m.macskosz
@szandokan: Képzeld, én is végzem a munkámat, legjobb tudásom és tehetségem szerint, függetlenül attól, milyen kormány van hatalmon.
Én azonban meglátom a hibát, meglátom az eredményt ebben is, abban is.
Sajnos, amit te nem látsz, az a jelenlegi kormány elképesztő embertelensége!
dzurinda
@szandokan: "Vannak emberek, akiknek viszont az a leglényegesebb, hogy most éppen hány emberrel van több a kormányban, mint amennyi feltétlenül kellene."

Nem a leglényegesebb, de nagyon is fontos, hogy az adóforintokat mire költik el odafent, én például minél kisebb és hatékonyabb közigazgatást szeretnék. Igenis ellenőrizni kell azt, hogy mire költik a pénzt, erről szól(na) a demokrácia, ha az embereknek igénye lenne rá.
szandokan
@m.macskosz: Én viszont nem vagyok itt mindennap, gondoltam, hátha elfelejtetted már...:-)) Csak azért van jelentősége, mert ő sem foglalkozik azzal, hogy lassan egy keresőre hány kormánytisztviselő jut. Ha te is jól keresnél, téged sem ez foglalkoztatna.
szandokan
@dzurinda: Te közgazdász vagy egyébként? Nem sértésnek szánom, csak az írásaid ezt tükrözik.
m.macskosz
@szandokan: Köszönöm, én elégedett vagyok a jövedelmemmel, hiába próbálkozol! :)
tivoli
@m.macskosz: 12:46
A költségvetés tervezetben benne van, hogy mire mennyit lehet elkölteni. Ha az eü-re 20 ft, az oktatásra 15 ft, a közlekedésre 5 ft, akkor az annyi. Ha az államháztartás 2 ft-jábol 1 ft felmarad, a következő évben annyival kevesebb lesz a kapott összeg, de semmiképpen sem csoportosítják át mondjuk az eü-be, mert ott kevésnek bizonyult az előirányzott.
Szóval ez ilyen, Mari néni hoppon marad.
m.macskosz
@tivoli: Rövidre zárom: nem kell ennyi léhűtő az államapparátusba sok pénzért. Pont.
tivoli
@m.macskosz: ma, 13:29
Egyetértek!!!
Csak azt akartam mondani, hogyha 50-nel kevesebben lennének, attól nem lenne jobb a világ.
m.macskosz
@tivoli: Egyrészt, ha csak ötvenen lennének, nem is tépném a szám,
másrészt pont ezek a jól fizetettek tálalnak az országgyűlés elé olyan saláta törvényeket,
amelyeket a 2/3 gondolkodás nélkül megszavaz, majd amelyekről öt perc múlva kiderül,
hogy csak a torkuk véres.
volvós
@szandokan: ma 12 :07

Ehhez egy jó példa:

Kohn haldoklik, az ágya mellett áll a család.
Felnéz Kohn, és halkan kérdi :
- Kedves Feleségem, itt vagy ??
- Hogyne, itt vagyok !
- Hát Te, Áron fiam, itt vagy ??
- Hogyne, itt vagyok!!
- És te kislányom, itt vagy ??
- HOgyne, itt vagyok !!
Kohn felül, és torkaszakadtából ordit :
- Akkor ki a k...a anyja van az üzletben ???
lajospapa
Ezek a számok átlagok és nem a jövedelmet jelentik, hanem a fizetésből élő kereseteket, ott még nagyobb a probléma.. Úgy jön ki, hogy mondjuk van ezer foglalkoztatott nyolcvanezerért meg egy nyolcszázezerért. És ne jöjjön senki azzal, hogy ez ad az ezernek munkát, mert tovább mondom: ez teszi el ezer verejtékének árát. Az sem igaz, hogy ezer hülye és lustára csak egy nagyon okos jut. Bárkit megkérdezek nem tartja magát az első kategóriába.
dzurinda
@szandokan: Nem vettem sértésnek. Nem vagyok közgazdász végzettségű, de nem vagyok messze a mindennapok során a közgazdaságtantól :)
Na, most jól elmondtam a semmit, el kellene mennem politikusnak :)
Cicamama55
@szandokan: Akkor nem középiskolai tanár a felesége?
Grafix69
Budapesten meg kell fizetni a melósokat is mert ha a vidéki fizetéseket kapnák , már égne a parlament. Ezt minden hatalom tudja .
Grafix69
Ja és még valami nem igaza a Központi Süketelési Hivatal adata mert a valóság sokkal lesújtóbb . A vidéken élők zöme minimál báren van , vagy azon sem.
Desischado
@Cicamama55: Ezt jól kiszúrtad! Tisztán emlékszem, mikor a pedagógusok béremeléséről kommenteltünk, hogy alig kaptak valamit ő közbevetette, hogy a neje fizuját 80 000-el emelték. Akkor most mi a hölgy végzettsége valójában? Mert én is emlékszem rá, hogy akkor pedagógusnak mondta! Nem kötekedni akarok, mert nekem édesmindegy, mi a foglalkozása, de ez most Corpus Delicti! Ahogy a közmondás mondja!
nemkati
@Desischado: Ő is olyan, mint akiket az egekbe dícsér. Már azt se lehet neki elhinni, amit kérdez.

Ami meg a budapesti átlagkeresetek növekedését illeti: egyenes arányban nő a milliós fizetésű helyettes államtitkárok számának növekedésével. Tegnapelőtt majdnem hanyattestem ettől a képtől:

img9.hvg.hu/image.aspx?id=87a12c4c-ab2d-473f-9a9c-f10e569c321c&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
Cicamama55
@Desischado: Így igaz! Érintett voltam a vitában, így visszaemlékszem. Jól van, nem mindenre, de a lényegesebb dolgok azért előjönnek...
szandokan
@Cicamama55: Nem. Honnan vette ezt? Soha nem írtam ilyet.
szandokan
@Desischado: Az óvónő is pedagógus, te szerencsétlen!!
moksony
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
moksony
beszelunk itt mindenrol..de azt erdekes modon senki nem irja hogy az a szerencsetlen melos napi 10-12 orat lenyom es vagy nem fizetik ki vagy kinyomjak a szemet par ezer forintal..aki itt azzal dicsekszik hogy 80ezer forintal tobbet keres a felesege gondol e arra hogy a tobbi mennyit visz haza..probalja megoldani havi 52ezerrel..az a baj hogy senkit nem erdekel hogy mi van a masikkal...mondhatunk itt akarmit..kozgazdasagilag vagy anelkul..lenyeg hogy a berek a beka valaga alatt sincsenek...szot sem emelunk azert hogy Lazarek meg a hozzahasonlok..tobbet koltenek..egy napalatt mint mi egesz evben..gondol e arra valaki hogy ezt a mi penzunkbol..teszik..gondol e arra a 80ezres plusszus hogy ezt abbol az adobol kapja amit mi kiskeresu adozok befizetunk..ugye nem...miert is nekem meg van..aztan a masikkal mi van..kit erdekel..ez vonatkozik bal-es jobb oldalra is..de azert ne remenykedjen az aki 80ezerrel keres tobbet mert mind mondani szoktak a kerek forog...
Cicamama55
@szandokan: Az egyik régebbi vitában ön említette meg, hogy középiskolai tanár. Innen...
szandokan
@Cicamama55: Ki van zárva. Linkelje be ide, állok elébe.
szandokan
@moksony: Neked meg jobban illett volna a moksony helyett a takony nick név...Ez a több, mint 200 ezres nettó fizetés sem túl sok, az a helyzet, de az én milliós keresetem azért kompenzálja. Lehet tanulni, értékteremtő munkát végezni, az utcaseprés nem lesz soha kifizetődő. Az a szerencsétlen melós meg képezhette volna még magát egy keveset.
m.macskosz
@Grafix69: tegnap, 19:46 Elárulom Neked, hogy Budapesten sem sokkal különb a helyzet,
itt is a végtelenségig kiszipolyozzák az embereket, és nem csak papíron, hanem ténylegesen
minimálbérért, sumákolnak a bejelentéssel, a tényleges ledolgozott munkaidővel, és bizony,
az emberek olyan szinten rettegnek a munkanélküliségtől, hogy nem mernek szembeszállni
a munkáltatójukkal sem, nem hogy a 2006-os csürhét utánoznák!
tivoli
@moksony: 08:03
Kedves moksony. Senkinek sem érdeke, hogy az ön problémáit megoldja. Erre a feladatra egyetlen ember képes csak, saját maga. Mástól ne is várja.
csa-csa
mi az hogy vannak! mindig is voltak, lesznek!
Grafix69
@m.macskosz: elhiszem , ez csak egy elképzelés volt a részemről, viszont akkor még rosszabb a helyzet mint gondoltam.
moksony
@szandokan: hat igen ijen takonynokat szoktam kifujni..az orrombol...akik millios keresettel jatszak az agyukat..es szinvonaluk megsem kozelotik egy utcasepru szinvonalat..
Desischado
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@moksony: Látod, fogalmad nincs, hogy ki miből gazdagszik meg, csak lököd a 8 általánost végzett emberek szövegét.
bakegya
@m.macskosz: ÉS A ZSEBÜK MÉLY...a fejleszthetőségnek korlátai és határai is vannak!
bakegya
Dolgozni lehet 50 dolláros óradíjért is,de nem itthon!-Nem vesződnék ezzel a bérfeszülésekkel,mert egy akár középarányosan működő piacgazdaságban az is megengedett lenne ,ha lenne-de nincs és ahogy tapasztalom nem is lesz,ott ahol így deflálódik a piac-most FEGYVERKEZIK A VICCTOR-ÉSZREVETTÉTEK MAGYAROK?
FOSZTOGATJÁK FOLYAMATOSAN AZ ÁLLAMKASSZÁT-ÉS ÚJRA CSAKKK EGYPÁRT-DIKTATÁTOR KURMÁNYOZZA A GAZDASÁGTALANSÁGOT.Amerika viszont már a kertek alatt gyakorlatozik.A Csányinak is van már lőszergyára,az orbán-simicska párosnak is lesz-talán,ha csakkk PUTYIN ÉS A KŐGAZDAG SZARDOKÁN MEG NEM ELŐZI!-egyetlen golyó mindenkinek jut,ha előbb nem,hát utóbb "kurmány-biztos"!!!
szandokan
@bakegya: Te magadtól vagy ennyire sötét, vagy ez kialakult az évek során? Ismerek néhány remek orvost, igaz, nem olcsók, de még rajtad is tudnának segíteni talán. Ennyi zagyvaságot azért nem lehet egyszerű összehordani. Egyébként meg Szardokan az a jó édes...Szállj le rólam, rendben?
bakegya
@nemkati: hát ,pedig ezektől mi csakkk pofára eshetünk!
Bamexbumfert
Már megint b*szakodnak a statisztikusok!
Hol van 197.000.-Ft *átlagfizetés,amikor egy nyomorult pénztáros csaj a tecsóba 90 rugót keres BRUTTÓBA.Egy 12 órában sz*rt*pucoló szociális munkás /idősotthonban ápoló/ 105.000.-Ft BRUTTÓT.
Az *átlagfizetés NEM átlagfizetés!A harácsolók magas fizetése *dobja meg* az átlagfizetést!
Ez nem átlagfizetés,hanem az,önmagukat pofátlanul megfizető *uralkodó osztály*bérszinvonalát mutató szégyenteljes szám.
/De parasztvakításnak...príma!/
soljanka
@Cicamama55: Szerintem kizárt, hogy Szandokan ezt írta volna. Nekem elég jó a memóriám, és Szandokan soha nem hagyja ki önmaga és felesége tömjénezését, így biztos vagyok benne, hogy azt írta, hogy vezető óvónő a felesége.

A 80 ezret is valós lehet. Bár én a középiskolában az emelés előtt 150-160-at vittem haza, emelés után 176 ezret...
(De csak 10 hónapig, mert júniusra kiderült, hogy a tanárok 20%-át el kell küldeni - két kivetellel mindenki 50 év felett van - őket várja tárt karokkal a munkaerőpiac)
Cicamama55
@soljanka: Köszönöm a tájékoztatását! Nem az összeg, csak a foglalkozás nem stimmelt/szerintem!/ Ezt sajnos hiába kerestem vissza, mert csak április végétől vannak meg a hozzászólásaim a profilomban. A többit meg leírtam. Ami bevésődik, azt én sem szoktam elfelejteni. Utána néztem volna,s ha valótlannak bizonyult volna utalásom, bocsánatot is kértem volna. Ennek hiányában tartom magamat az eredeti állításomhoz, illetve a következtetésemhez. Érdekes személyiségűnek tartom Szandokant, akit sokan támadnak, s ő sem marad el a visszavágástól. Nekem is voltak vitáim vele, de tök normális lefolyásúak! Viszont én sűrűn egyet is kell /belső indíttatásból/ hogy értsek vele. Ezért figyeltem rá jobban. Meg is állapítottam, hogy én úgy a közép tájon vagyok-jobb és bal oldalt tekintve-nekem nincs igazán kihez "csapódnom". Hol itt, hol ott látom az igazságot, az mellett, hogy van párt, s vannak vezetők akiket nagyon nem szeretek, s osztom az észt ha szóba kerülnek. Érdekes személyiségnek tartom őt.
soljanka
@Cicamama55: A felesége foglalkozása már a régi nevén is egyértelműen vezető óvónő volt.
Nem is ő lett volna, ha a "vezető" szó kimaradt volna :) Én ezért figyeltem fel rá. mert hát mint pedagógus volt pár suliigazgatóhoz szerencsém, és finoman szólva nem mindig a legrátermettebb embert ültették fölénk.
De egy Szandokan felesége csak vezető óvónő lehet. Ettől még akár tökéletes szakember is lehet,de a férje sznobizmusa nem engedte meg, hogy annyit írjon: a feleségem óvónő.
Én is szoktam csörtézni vele - régebben többet-, de olyan más világban él, hogy szinte csak elbeszélünk egymás mellett. ( És én itt nem a politikai nézetére gondolok)
Cicamama55
Az én szememben abszolút mindegy hogy mi a foglalkozása, semmi közöm hozzá, nincs szándékom bántani, megbántani. Egy cikkben nem óvónőként hivatkozott rá, én így emlékszem. Választások előtti vita volt, arra emlékszem. Én a szociális ágazatban dolgozom, s mint közalkalmazott, panaszkodtam a fizetésünk befagyasztása miatt. Kerestem a lehetőséget, hogy állításomat alátámasszam, nem sikerült. Ezért a véleményezésemet én fenntartom. Én a más világát kizárom, csak a témára szoktam összpontosítani. A foglalkozásomból kifolyólag elfogadó vagyok az emberekkel szemben, addig, míg nem csalódok bennük. Amikor a kialakított kép kezd "eltorzulni" hitemet veszítem az illetővel szemben. "Hiszem ha látom "elmélet követője vagyok. Ismerem magam, ha teljesen biztos vagyok valamiben, akkor szoktam konok lenni. Ha megingok, befogom a szám, nem állok ki a végsőkig.
szandokan
@Cicamama55: Soljanka is megerősíti azt, amit mondtam. Majdcsak elhiszi már végre, hogy ön is tévedhet.
szandokan
@soljanka: Ha egyszer vezető óvónő. Most mi a baj azzal, ha ezt leírom? Egyébként pedig nem véletlenül lett az.
Cicamama55
@szandokan: Én soha nem mondtam, hogy hibátlan vagyok, ennek egyik ismérve a konokságom. Ha biztos vagyok valamiben, nehezen engedek. Ezért keresgéltem, de ott már Ön nem taglalta a dolgokat, arra hivatkozott, hogy már előtte azt többször megtette.. Ha rátaláltam volna, megosztottam volna, s ha bebizonyosodott volna tévedésem, higgye el, én tudtam volna bocsánatot is kérni, mert indokolatlanul nem "bántok " senkit. Ennek hiányában ez a kérdés nyitott mondat marad. Paulo Coelho idézet
"Vannak pillanatok, amikor az ember kénytelen vakon bízni a megérzéseiben."
Bástya Elvtárs
Közmunkás 47 ezer --------------------------------------- Sztárfocista 9 milla!!!
tivoli
@Bástya Elvtárs: ma, 09:27
Közmunkás bárki lehet, de sztárfocista?!
Eccerű, mint az 1x1.
pbalage
@szandokan: én ismerek egy vezető óvónőt, az egész falu utálja az odakerülésének ügymenete és a párttagsági igazolványa végett, nem valami kellemes neki kijárogatni a városból, de bírja, mert ugye lóvéért mindent.
szandokan
@pbalage: Na és ezt miért írod le nekem? A mai napig vannak még olyan emberek, akik a Kádár rendszer után is jó helyen vannak, csak tudod kurvára nem érdekel, ahogy az okoskodásod sem.
szandokan
@Cicamama55: Akkor legyen ez a legnagyobb gondja az életben, hogy nem találta meg visszamenőleg a cikket. Nyugodjon meg, dőljön hátra, ne féljen, túl fogja élni:-))
tivoli
@szandokan: ma, 11:08
Ez így igaz. Pl. a volt MSZMP vezérkara.
soljanka
@szandokan: nincs abban semmi baj. Az óvónő egy szakma, a vezető óvónő egy beosztás. Van, akinek nem fontos, ha a szakmájáról kérdezik. ( az én tesóm pl. ápolónő- soha nem teszi hozzá, hogy diplomás, ha megkérdezik az osztályt is megmondja. Azt meg, hogy főnővér a beosztása csak szakmai körökben említi - persze ettől ugyanúgy kicseréli az ágytálat)
Aztán volt egy főnököm, aki büszkén elmondta mindig, hogy ő 1980 akárhány óta igazgató. Közben elfogyasztott pár iskolát - világit, felekezetit (természetesen különböző felekezetekét)-, és büszke rá.
Ő sem értette, hogy én miért nem ájultam el az ő "nagyon régóta igazgató vagyok" fényezésétől.
tivoli
@soljanka: ma, 15:27
Van aki szereti tudatni a világgal, hogy vitte valamire. Van aki azt tudatja, hogy semmire se vitte. Van, aki se nem dicsekszik, se nem panaszkodik.Embere válogatja, nem vagyunk egyformák.
soljanka
@tivoli: ettől szép a világ. Éppen ezért mindenki eldöntheti, hogy a szerénységet vagy a dőlyfösséget kedveli.
szandokan
@soljanka: Dölyfös azért nem vagyok. A nejemnek pedig attól, hogy vezető, saját csoportja is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.