Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke szerint nem halogatható tovább, hogy pénzt tegyenek az egészségügybe, és változtassanak, máskülönben még esetlegesebbé válik az ellátás – írja a Népszabadság.

Naponta három orvos és két szakdolgozó száll repülőre. Mennek, mert az intézményekben már az elviselhetetlenségig fokozódott a terhelés, olykor már az eszközök is hiányoznak a gyógyításhoz – nyilatkozta a Népszabadságnak Bélteczki János.

Egyáltalán nem csökken az orvosok elvándorlása, s a 25-29 évesek többsége még a szakvizsgamegszerzése előtt távozik az országból. Szerinte vagy több költségvetési forrásra, vagy kevesebb intézményre van szükség.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Itt már az a gyanú is felmerülhet, hogy a kormány szándékosan teszi tönkre, sorvasztja el az országot !!
Sok, látszólag felesleges dologra ( stadionok, építése, paloták festmények, ezüst tálak vásárlása ...stb.) költik a pénzt. Pedig az egészségügy, és rajta kívül sok más fontos terület, csőd helyzetben van.
Azt, hogy mi az igazi célja O.V.-nek csak ő mondhatná meg. A sűket rizsa amit elhint az csak az agymosottakat teszi boldoggá. Sejthető egy nem publikus végcél, aminek az elérésétől Isten óvja Magyarországot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Erre sincs pénz, de minek is az? Végtére a stadionok, meg a többi sokkal fontosabb! Ha létezne a pokol, orbánnak és a bandájának külön speciális "kezeléseket" találnának ki az ördögök!
kkalman
Semmi probléma! Majd gyógyulni a stadionokba járunk. Akinek meg nem tetszik, mehet az orvosok és szakápolók után. :-(
mate03
@Sziszifusz: Na látod.Pont az az árnyalat hiányzik!
magyarbakancs
@Szimba: Szerinted van értelme a tüntetésnek.
A politikai vezetőknek kellene felismerni,hogy normális körülmények és bérek tartanák itthon az elvándorolt kollégákat.
Ne legyen paraszolvencia.
Az ki elfogad hálapénzt ajándékozási okirat nélkül.
Eltiltanám a szakmától.
Csak így lehet rendet teremteni az EÜ-ben.
Szimba
@magyarbakancs: Kedves magyarbakancs! A tüntetés a figyelemfelkeltés erős eszköze, szerintem van értelme, ha már a sok kerekasztal "megbeszélés" nem segít. Nem lehet várni, hogy ezek a politikai vezetők bármit is felismernének, kivéve, ami az érdeküket szolgálja. Különösen az egészségügy nem érdekli őket, mert ők valszínű megkapják a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást vagy itthon, vagy külföldön.
Nem tudom, hogy lehet rendet teremteni az eü-ben, itt Mo.-on még egyik kormánynak sem sikerült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.