Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke szerint nem halogatható tovább, hogy pénzt tegyenek az egészségügybe, és változtassanak, máskülönben még esetlegesebbé válik az ellátás – írja a Népszabadság.

Naponta három orvos és két szakdolgozó száll repülőre. Mennek, mert az intézményekben már az elviselhetetlenségig fokozódott a terhelés, olykor már az eszközök is hiányoznak a gyógyításhoz – nyilatkozta a Népszabadságnak Bélteczki János.

Egyáltalán nem csökken az orvosok elvándorlása, s a 25-29 évesek többsége még a szakvizsgamegszerzése előtt távozik az országból. Szerinte vagy több költségvetési forrásra, vagy kevesebb intézményre van szükség.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Itt már az a gyanú is felmerülhet, hogy a kormány szándékosan teszi tönkre, sorvasztja el az országot !!
Sok, látszólag felesleges dologra ( stadionok, építése, paloták festmények, ezüst tálak vásárlása ...stb.) költik a pénzt. Pedig az egészségügy, és rajta kívül sok más fontos terület, csőd helyzetben van.
Azt, hogy mi az igazi célja O.V.-nek csak ő mondhatná meg. A sűket rizsa amit elhint az csak az agymosottakat teszi boldoggá. Sejthető egy nem publikus végcél, aminek az elérésétől Isten óvja Magyarországot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Itt már az a gyanú is felmerülhet, hogy a kormány szándékosan teszi tönkre, sorvasztja el az országot !!
Sok, látszólag felesleges dologra ( stadionok, építése, paloták festmények, ezüst tálak vásárlása ...stb.) költik a pénzt. Pedig az egészségügy, és rajta kívül sok más fontos terület, csőd helyzetben van.
Azt, hogy mi az igazi célja O.V.-nek csak ő mondhatná meg. A sűket rizsa amit elhint az csak az agymosottakat teszi boldoggá. Sejthető egy nem publikus végcél, aminek az elérésétől Isten óvja Magyarországot !
soljanka
Két főiskolát végzett eü-ssel vagyok napi kapcsolatban. Az egyik testvér a másik barátnő.
42-43 évesek. Házasok.Mindkettőnek két gyereke van. Idős, nyugdijas szülők.
Az egyik sürgősségi osztályon 12 órás műszakban -éjjel-nappal-hétvégén. Kemény meló: infarktus, agyvérzés, öngyilkos, részeg, kábszeres stb... Fizu:160 000. Hitel havi 75 ezer,(lakás 54 négyzetméter) rezsi 50ezer. Marad 35ezer
A másik szociális otthon, éjszakázás nincs, heti 30 óra.6-12 órás műszak. Éjszakázás nincs.Kemény meló: idős magatehetetlen emberek mozgatása, etetése, öltöztetése, fürdetése, tisztába tétele stb. 1300akárhány euro netto. Lakás-rezs( 80 négyzetméter)i 780 euro. Marad 620 euro.
Igaz ő 20-kmre jár be, míg a magyarországon élő szerencsére gyalog is tud menni.
A férjeket most nem részletezem, mert akkor még jobban kiugrik a különbség.
soljanka
... bocsi 520 az a 620. Mielőtt a hívők belémkötnének.
Yoda69
Sebaj majd jonnek helyettuk ukran es orosz maffiozok, kinai vendegmunkasok, meg arab terroristak.
silber13
Csak felhvnám a figyelmet az 1949.évi XXV. törvényre, mely érvényes! Na abban szerepel a sokszor keírt szlogen: "álamunk legfőbb értéke az ember.." / n comment /
soljanka
@silber13: De már új Tákolmányunk van. Abban a legfőbb értékünk meg a felcsúti Sancho.
Sziszifusz
@silber13: Sok magyar előtt, egy ember a legfőbb érték, O.V. ! Hazánk nagy fia aki kis testben lakozik, de szellemisége óriási. Ahogy mondani szokták: "nincs olyan földi halandó aki a lába nyomába léphetne".
silber13
@Sziszifusz: Még egy ilyen mondatot írsz, hát én biz Isten házi oltárt készitek az egyik szobában, oltárkép gyanánt kirakom a csúti Belisarius képét, saját kezűleg glóriát festek a feje fölé és szentelt gyertya mellett fogom a minden esti hálaimát elrebegni az Úrhoz köszönetképpen , hogy egy ilyen grandiózus zsenialisszimuszt adott szegény hazánknak!:-)))
Sziszifusz
@silber13: Igazad van. Hálát adhatunk a Jóistennek, hogy sorsunkat egy ilyen zseni irányítja.
Bár a zsenialitást sokszor csak egy árnyalat különbözteti meg az őrültségtől.
magyarbakancs
Nincs becsülete a magyar Égéség ügyi dolgozóknak.
Sem orvosoknak sem ápoló személyzetnek.
33 éve dolgozom a szakmában 4 EÜ végzettségem van szó szerint a csak a szakma szeretete tart benne.
karma1
@Yoda69: Lesz egy pont, amikor erre az oriasi orvos es szakellato hianyara hivatkozva orban vagy valamelyik csicskasa VALOBAN be fogja hivni a kinaiakat, oroszokat, vagy akarkiket, gyogyitani...(Egy Kinai Orvosi kozpontot nem is olyan regen adott at, itt is volt a cikk a Propin...)

Az orszag tele lesz sarlatanokkal, akikkel majd szegeny magyar nyugdijasok egy kurva szot sem tudnak kommunikalni, mert ha hallanak oket, akkor a kiejtesuket nem fogjak megerteni...

Lehet, hogy ez orban (elegge rosszul) titkolt terve?

Es ki merte ejteni a szajan azt, hogy ezek a fiatalok majd csostul fognak visszajonni ha latjak, milyen nagyon jo is lesz Magyarorszagon elni, dolgozni... Milyen orszagokban jart ez a skizofren, es miert is nem meri megmondani a nepnek, hogy "az egeszsegugyet (is) bizony elkurtuk.."...?
lajospapa
@silber13: Nem, nem érvényes semmi ami a régmúltból van. A 49-es alkotmány helyett Alaptörvény van. Nem érvényes, hogy fizetésemből 40 éven keresztül levontak nyugdíjra orvosi ellátásra ezt-azt. nem érvényes, hogy most gyermekeimtől vonják ugyanezen címen, hogy engem gyógyítsanak. Csak nincs aki gyógyítson. Hajrá Magyarország, hajrá, magyarok!
pityuka
Egy Pest közeli kórházban felére csökkent a napi műtétek száma, mert alig van sebész és anesztes.
Szimba
@magyarbakancs: Miért nem mész tüntetni?
Szimba
@karma1: Ez is jó lesz arra, hogy ha fogy a magyar, nem kell nyugdíjat fizetni.
soljanka
@magyarbakancs: minden tiszteletem a tiéd és a hozzád hasonlóké!
nusika
@magyarbakancs: Teljesen egyetértek veled.Én is ezt csinálom 46 éve!
Desischado
Erre sincs pénz, de minek is az? Végtére a stadionok, meg a többi sokkal fontosabb! Ha létezne a pokol, orbánnak és a bandájának külön speciális "kezeléseket" találnának ki az ördögök!
kkalman
Semmi probléma! Majd gyógyulni a stadionokba járunk. Akinek meg nem tetszik, mehet az orvosok és szakápolók után. :-(
mate03
@Sziszifusz: Na látod.Pont az az árnyalat hiányzik!
magyarbakancs
@Szimba: Szerinted van értelme a tüntetésnek.
A politikai vezetőknek kellene felismerni,hogy normális körülmények és bérek tartanák itthon az elvándorolt kollégákat.
Ne legyen paraszolvencia.
Az ki elfogad hálapénzt ajándékozási okirat nélkül.
Eltiltanám a szakmától.
Csak így lehet rendet teremteni az EÜ-ben.
Szimba
@magyarbakancs: Kedves magyarbakancs! A tüntetés a figyelemfelkeltés erős eszköze, szerintem van értelme, ha már a sok kerekasztal "megbeszélés" nem segít. Nem lehet várni, hogy ezek a politikai vezetők bármit is felismernének, kivéve, ami az érdeküket szolgálja. Különösen az egészségügy nem érdekli őket, mert ők valszínű megkapják a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást vagy itthon, vagy külföldön.
Nem tudom, hogy lehet rendet teremteni az eü-ben, itt Mo.-on még egyik kormánynak sem sikerült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.