Nyílt levelet írt Juhász Péter, a Belváros-Lipótváros polgármesterjelöltje Orbán Viktornak, amelyben felteszi a kérdést, hogy az általa vezetett párt Rogán rágalmazásai mögé áll-e, illetve vázolja, hogy a Rogán-ügyek épp olyan volumenűek, mint a Zuschlag-, a Humvald-, a Hagyó- vagy éppen a Simon-ügy.

A Magyar Narancsban jelent meg az a nyílt levél, amit Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt fogalmazott meg Orbán Viktor Fidesz pártelnök számára. Ebben tájékoztatja a miniszterelnököt, hogy Rogán a párt nevében rágalmazza őt, miszerint céges tartozásai vannak Juhásznak. Ezt olyan sajtómunkástól szerezett információra alapozza Rogán, akit ő fizet frakcióvezetőként, illetve az V. kerületi lakosok pénzéből is támogat – utalva a Belváros című magazin önkormányzattól való anyagi támogatottságára, amelyről mi is írtunk, itt

Ezután vázolja Juhász, hogy a Rogán-ügyek kísértetiesen hasonlítanak, korábbi büntetőeljárásokba torkolló esetekhez: "Az V. kerületben visszaélések történtek a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására szánt pénzekkel is, amit a helyi Fidelitasnak játszottak ki. Ez erősen hasonlít a Zuschlag-ügyre, amelynek főszereplője letöltendő börtönbüntetést kapott" – írja nyílt levelében a politikus. 

Kitér még a belvárosi ingatlanok áron alul történő értékesítésére, amelyet a Humvald-ügyhöz hasonlít, Rogán vagyonnyilatkozata körüli botrányt Simon Gábor esetéhez méri, aki szintén nem tudott elszámolni vagyongyarapodásával, emiatt előzetes letartóztatásba helyezték. 

Végül Juhász Péter nyílt levelében felteszi a kérdést Orbán Viktornak, hogy a rágalmazó mentalitás jellemző-e az egész párta, hiszen Rogán rendre az egész frakció nevében írja alá hamis állításait tartalmazó közleményeit. Így zárja sorait: "Szeretném megtudni, hogy ez a mentalitás a teljes Fideszre érvényes, ahogy ezt a közlemények aláírásából gondolhatják a polgárok, vagy csak a Hagyó-Zuschlag-Hunvald-Simon ügyeket egy személyben megtestesítő Rogán Antal frakcióvezető bújik gyáván a politikai közösség neve mögé, hogy személyes felelősségét tompítsa?"

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
úgysem lehet lecsukni, amíg az úgynevezett kétharmad hatalmon van, hiába.
pbalage
úgysem lehet lecsukni, amíg az úgynevezett kétharmad hatalmon van, hiába.
Desischado
@pbalage: De meddig még?! Remélem, lassan csak elfogy körülöttük a levegő!
kkalman
Még az is megeshet, hogy a választás után Juhászt állítják bíróság elé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.