50 milliót fizettek az V. kerületiek Rogán hobbi-lapjáért – írja Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármester jelöltje a Facebook-oldalán.

A politikus arra volt kíváncsi, hogy miként lett egyoldalú, "Rogán-propaganda egy normális újság helyett a Belvárosban" – írja, majd hivatkozva a Legfelsőbb Bíróság döntésére, feltárja, hogy az V. kerületi polgároknak 50 millió forintjába került az, hogy a kerületi újságot kisajátította a kerületvezetés, hogy ott pozitív kampányt folytassanak.

Ezzel szemben Juhász felvetése, hogy egy átlátható közszolgálati médiumra van szükség a Belvárosban is, majd bemutatott egy részletet a bírósági végzésből, amelyből az 50 millió forintnyi számadat is kirajzolódik.

50 millióba került Rogán propagandalapja a belvárosnak

Belváros saját lappal rendelkezett 2006-ig, amit még Karsai Károly, fideszes polgármester hozott létre, egy közbeszerzési pályázat keretén belül. Ez a lap 36 millió forint éves költségből üzemelt, és ezt az élő, pályázaton elnyert szerződést bontották fel Rogán Antalék, amikor a kerületben hatalomra kerültek, hogy saját "független" médiát készítsenek, kétszer akkora támogatással.

Az eredeti szerződéstől való elállás jogszerűtlen volt, így perre ment az érintett cég. Az eljárás végére, 2011-re 50 millió forintjába került az V. kerületi lakosoknak Rogánék manővere (ennyi kártérítésre és az elmaradt haszon megfizetésére kötelezte őket a bíróság).

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Talán rá kellene lőcsölni az ötven millát Rogánra, nem a lakosokon megspórolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@kkalman: A Nasa mér érdeklődött iránta ...
Desischado
Hitvány gerinctele féreg, már régen el kellett volna tűnnie a közéletből!
Vadlaci
Ez is botránykeltő, nemcsak a tankügy.
esdi
Aki tudja, hogy bármit! megtehet, az meg is teszi. Ez egyébként üzenet is - ne fárasszátok magatokat, úgysem történik semmi. Nem untátok még meg? No majd megunjátok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.