A kábítószer-fogyasztás helytelen megjelenítése és bemutatása, illetve téves korhatár-besorolás miatt mintegy 39 millió forintos bírságot rótt ki a Médiatanács az RTL Klubra az Éjjel-nappal Budapest című sorozatával összefüggésben – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a honlapján csütörtökön.

A hatóság médiatanácsa az RTL Klubon futó Éjjel-nappal Budapest című sorozat hat epizódjával kapcsolatban állapított meg törvénysértést. A médiaszolgáltató tévesen a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába sorolt olyan tartalmú epizódokat, amelyeket helyesen csak a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában lehetett volna hozzáférhetővé tenni – áll a közleményben.

Az érintett epizódokban a műsor egyik szereplőjének drogfüggővé válását, az első kábítószer-beszerzést és szerhasználatot, a barátok és hozzátartozók eredménytelen próbálkozásait mutatták be, valamint a lány személyiségének torzulását, kapcsolatainak teljes kiüresedését, végül fizikai kimerülését és eszméletvesztését kísérhették a nézők figyelemmel, minden ellenpontozás, értelmezési keretbe helyezés nélkül – közölték.

A közleményben azt írták: a szabályozás nem tiltja az efféle tartalmak közzétételét, de arra csak 21 óra után, a megfelelő korhatár-besorolás feltüntetése mellett kerülhet sor.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Az utcára sem lehetne kiengedni a gyerekeket nehogy valami rosszat lássanak!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
...Az érintett epizódokban a műsor egyik szereplőjének drogfüggővé válását, az első kábítószer-beszerzést és szerhasználatot, a barátok és hozzátartozók eredménytelen próbálkozásait mutatták be, valamint a lány személyiségének torzulását, kapcsolatainak teljes kiüresedését, végül fizikai kimerülését és eszméletvesztését kísérhették a nézők figyelemmel, minden ellenpontozás, értelmezési keretbe helyezés nélkül ...Ezt a szemétséget megbüntetik , mert bemutatta egy drogfüggő és családja pokolra járását . Korunk pestise , egzisztenciák , fiatalok apák , anyák , családjuk , környezetük mennek tönkre a drogfogyasztás miatt !
nyanya001
Húzzatok bele RTL teregessétek ki az összes sunyi
mocskukat !
Lehetőleg még a választások előtt !
szaboria1
@Senara: A tű cserek megszüntetését is be mutatta az RTL. Lehet erre Kocsiska intézkedett találjanak már valamit ellenük.
szaboria1
@adrenalink: Nekik ez lett a feladatuk, mert ha nem akkor nincs suska.
karma1
Az a gyerek , aki ma nem tud beszerezni narkot siman ket perc alatt a netrol, az mar retardaltnak szamit...

Eleg szemetek a buntetok, a valo elettol viszont senki nem vedi meg a gyerekeket, lathatnak az utcan hajlektalant, aki a kapu alatt vizel, vagy nagydolgozik, szeretkezoket a parkokban, van, akinek az utcara sem kell kimennie, mert az elete otthon kesz tragedia, akkor most milyen alszenteskedesrol is van szo?

Az RTL-esek meg jobban vigyazzanak maskor, ne adjanak tamadasi feluletet az alszenteskedoknek, foleg ne a valasztasok elott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.