Határozatlan időre megszakította az FGSZ Földgázszállító Zrt. az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást csütörtökön délután, a szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt – közölte a társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elrendelt megszakítás oka, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnő a beszállítási igény. Az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a beregdaróci csomópont kapcsolását át kell alakítani olyan módon, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.

A 2013 márciusa óta az Ukrajnába irányuló szállításhoz rendelkezésre álló, éves szinten 6,1 milliárd köbméter – napi szinten 16,8 millió köbméter – mennyiségű földgáz kiszállítását lehetővé tévő kapacitást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon, tehát nem garantáltan biztosította az FGSZ – olvasható a cég közleményében.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@nyanya001: Jó helyen keresgélsz...
Eddig sikerült hazugságokkal elkenni a tényeket, hogy bizony még nagyobb bukta volt az E.ON-os bevásárlás, mert olyannyira üres tározókat vettünk, hogy még a mai napig nem sikerült feltölteni őket. Majd most fog kiderülni, hogy tényleg eladták-e a párnagázt, a majdnem üres (8%-os töltöttségű) gáztározók ennyi idő alatt sérültek-e, kiküszöbölték-e egyáltalán a vizesedést, a vízbeáramlást, stb.

A másik nagy kérdés, hogy ezt várja-e el anyaországától az eddig olyan sokat emlegetett ukrán magyar kisebbség? Vagy maga az ukrán kormány, akinek szolidaritásról tettünk ígéretet.
Vagy csak Putyin füttyentett pincsijének?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Boszi27: Az én szememben Orbánék szavainak már 2002 óta nincs semmilyen hitele.
1magyar
Nagyon helyes, a mi fűtésünk az első. De a nyugdíjakat is szüntessék meg,na meg a magyar állampolgárságot és a szavazati jogot is a más országokban állandó lakcímen lakó magyar állampolgároknál.
bundi
@furfang: bocsika...de úgy tudom amit az oroszoktól veszünk javarészt még az ukránokon keresztül jön...és nem csak az orosz oldalon van csap...tehát a vezér gondilja meg kinek mit igérget mielőtt belefut pár pofonba...
bencemacska
Tudtommal a nyugaton keresztül jövő olcsó gázt adtuk tovább - gondolom szabott áron és oligarcháék keveset kerestek rajta - Ukrajnának. A mi gáztározóinkat az Ukrajnán keresztül
jövő orosz gázzal töltjük!

DE: Ki tudja mit mondott a Gazprom vezetője OV-nak és mit ígért cserébe?!
Nil
Inkább vesszen Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mint Putyin barátsága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.