Megvalósíthatatlan az atomenergia-mentes áramellátás – hangsúlyozta a Fidesz felszólalója a paksi bővítésről rendezett pénteki parlamenti vitanapon, emlékeztetve az európai klímaalap megállapításaira.

Bencsik János az atomenergia-termelés alacsony szén-dioxid-kibocsátását hangsúlyozta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a paksi bővítés nem csak alacsony nyersanyagigényű energiaellátást eredményez, de kis mennyiségű hulladékot is.

A bővítéshez szükséges bányászati tevékenység is jóval kisebb, mint ha hasonló energiamennyiséget szélerőművel vagy napelemmel próbálnának előállítani – jelentette ki.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Éppen mostanában konferenciáznak nagyjaink a környezetvédelem szükségességéről,
lópicigáspár
@tivoli: Igen és a szél megsértődik és visszafelé fog fújni! :-)
tivoli
@lópicigáspár: :-)) Nana, nem egészen, csak össze-vissza fújja a felhőket, azok meg nem fognak árnyékot és esőt adni.
human
@tivoli: "Az atomhulladék lényegesen kisebb szennyezés minden más energia termelésnél. Megfelelő tárolás mellet gyakorlatilag semmi. "
Aha. A földben 1000 évig kell legalább tárolni a hulladékot mert addig HALÁLOS!!! Ha majd egy kicsit itt-ott szivárog akkor meg majd megvesszük a szomszédból a vizet meg a kaját.

És az atomerőművet teljesen leváltó környezetbarát erőművet már rég használják majd szomszédaink, mikor mi még vissza sem fizettük a kölcsönt:
magfuzio.hu/
tivoli
@human: ma, 14:08
Gondolj bele, hogy ezer év alatt mennyi káros anyag kerül a levegőbe a többi energia megtermelése, vagy végterméke miatt? Addigra régen kipusztulunk ezektől.
Déli szomszédainknál sem jött össze a szélenergia termelés, mert nem tudnak zöldágra vergődni, hogy kié legyen a haszon, amit a szél hoz.
Egy a lényeg, hogy változtatni kell, mert a hagyományos már nem buli, semmilyen tekintetben. S hidd el, tiszta üzletpolitika az egész, mikor melyik energia szektor lobbija az erősebb, az emberek meg mondjanak, vagy higgyenek amit akarnak.
tivoli
@human: Ja igen, és a kölcsön az fontos dolog. Minél jobban eladósodik a paraszt, annál jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.