Megvalósíthatatlan az atomenergia-mentes áramellátás – hangsúlyozta a Fidesz felszólalója a paksi bővítésről rendezett pénteki parlamenti vitanapon, emlékeztetve az európai klímaalap megállapításaira.

Bencsik János az atomenergia-termelés alacsony szén-dioxid-kibocsátását hangsúlyozta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a paksi bővítés nem csak alacsony nyersanyagigényű energiaellátást eredményez, de kis mennyiségű hulladékot is.

A bővítéshez szükséges bányászati tevékenység is jóval kisebb, mint ha hasonló energiamennyiséget szélerőművel vagy napelemmel próbálnának előállítani – jelentette ki.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Na a gyík agyú megmagyarázza mi is a dörgés! Az a helyzet hogy a Paksi bővítésnél lesz az évezred legnagyobb lopása! Mennyi szén-dioxid-kibocsátása egy atomerőműnek Bencsik, mert szerintem semmi!? Az igaz kis mennyiségű hulladékot termel, de annak a kis mennyiségnek a tárolása horribilis költséggel jár, még a kis és közepes rádióaktív anyagoknál is! "A bővítéshez szükséges bányászati tevékenység is jóval kisebb, mint ha hasonló energiamennyiséget szélerőművel vagy napelemmel próbálnának előállítani – jelentette ki". Én nem értek hozzá de a napfényt és a szelet mióta bányásszák, az uránt az igen azt a föld alól hozzák fel!
Hellcat
több mint 7000 milliárdos orosz eladósodás meg még az atomhulladékot is vissza fogják hozni...lehet tapsikolni fanok.
tivoli
Az atomhulladék lényegesen kisebb szennyezés minden más energia termelésnél. Megfelelő tárolás mellet gyakorlatilag semmi.
lópicigáspár
Igen! Nálunk!!! A hülye németnél, meg osztráknál kifizetődik az ingyen nap és szél!
tivoli
@lópicigáspár: Tetszik a nap és szélenergia, de mindkettő komoly beruházást igényel, ráadásul a szélerőművek akár az időjárást is megváltoztathatják.
coyote3
Valóban. Én is ezt mondanám, ha a a cégeim évekig dolgozhatnának busás haszonért az építkezésen.
tivoli
Éppen mostanában konferenciáznak nagyjaink a környezetvédelem szükségességéről,
lópicigáspár
@tivoli: Igen és a szél megsértődik és visszafelé fog fújni! :-)
tivoli
@lópicigáspár: :-)) Nana, nem egészen, csak össze-vissza fújja a felhőket, azok meg nem fognak árnyékot és esőt adni.
human
@tivoli: "Az atomhulladék lényegesen kisebb szennyezés minden más energia termelésnél. Megfelelő tárolás mellet gyakorlatilag semmi. "
Aha. A földben 1000 évig kell legalább tárolni a hulladékot mert addig HALÁLOS!!! Ha majd egy kicsit itt-ott szivárog akkor meg majd megvesszük a szomszédból a vizet meg a kaját.

És az atomerőművet teljesen leváltó környezetbarát erőművet már rég használják majd szomszédaink, mikor mi még vissza sem fizettük a kölcsönt:
magfuzio.hu/
tivoli
@human: ma, 14:08
Gondolj bele, hogy ezer év alatt mennyi káros anyag kerül a levegőbe a többi energia megtermelése, vagy végterméke miatt? Addigra régen kipusztulunk ezektől.
Déli szomszédainknál sem jött össze a szélenergia termelés, mert nem tudnak zöldágra vergődni, hogy kié legyen a haszon, amit a szél hoz.
Egy a lényeg, hogy változtatni kell, mert a hagyományos már nem buli, semmilyen tekintetben. S hidd el, tiszta üzletpolitika az egész, mikor melyik energia szektor lobbija az erősebb, az emberek meg mondjanak, vagy higgyenek amit akarnak.
tivoli
@human: Ja igen, és a kölcsön az fontos dolog. Minél jobban eladósodik a paraszt, annál jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.