Egy 2007-ben felvett 8 milliós hitel után, ami 15 évre szól körülbelül 2 millió forint jár vissza – ezt mondta Ráski Péter, a pénzcentrum.hu szerkesztője az M1 Ma reggel című műsorában.

A bankok eltértek a Magyar Nemzeti Bank által megállapított deviza-középárfolyamoktól, ezt a különbözetet kell most visszafizetni, ami vonatkozik minden egyes folyósításra, tőketörlesztés-, törlesztőrészlet-fizetésre – magyarázta.

A Portfolio.hu becslése szerinta többségének nagyjából 26 százalékkal fog csökkenni a havi törlesztőrészlete. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis kiadott egy újabb becslést arról, hogy milyen hatásai lesznek a devizahitelek elszámolásának. Eszerint az ügyfeleknek összesen, a teljes bankszektort figyelembe véve 942 milliárd forint járhat vissza, az éves törlesztés pedig 120 milliárd forinttal csökkenhet.

Utóbbiból számolták ki a havi törlesztőrészletek átlagos csökkenését az éves törlesztési teher alapján.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ha megvalósul maradéktalanul a nagy terv, negyedével csökkenhet a háztartások havi terhe, ötödével a tartozása. Nő a rendelkezésre álló jövedelem, javulhat bizonyos rétegek hitelképessége.
"Természetesen komplex a hatás, és vannak kedvező elemei is. Ehhez azonban nincs szükség ekkora banki veszteséget jelentő csomagra. Hasonló hatás érhető el az árfolyamgáttal is, amely nem lehetetleníti el a bankszektor aktivitását. Az árfolyamgát óriási pozitívuma, hogy megtestesíti azt a háromoldalú felelősséget, amiből a probléma kialakult: az adós, az állam és a bank is szerepet vállal benne. A mostani devizahiteles csomag azonban nem ismer felelősség-megosztást: a bankszektort teszi meg egyedüli bűnbaknak.”
– ez ugyanaz, amit már hónapok óta írogatok én is ide a blogba. Köszönöm, hogy visszaigazol engem a Magyar Bankszövetség alelnöke.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahitelek_olyan_ez_mint_amikor_a_medve_es_a_nyuszi_dobokockazik.204105.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&utm_campaign=kapcsolodo_cikke

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.