André Goodfriend, Amerika ideiglenes ügyvivője interjút adott csütörtökön az ATV-nek, Obama beszédében szereplő magyarországi civil-ügyekkel kapcsolatosan, ezt követően Szijjártó helyettes államtitkára bekérette a diplomatát a Külgazdasági és Külügyminisztériumba.

Magyar Levente, a KKM gazdaságdiplomáciai helyettes államtitkára pénteken bekérette André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt a magyarországi civil társadalom helyzetéről Barack Obama amerikai elnök beszédében elhangzottak, valamint az ügyvivő csütörtöki televíziós interjújában elmondottak miatt. 

Fülöp Juditon, a KKM sajtófőnökén keresztül azt üzente a nyilvánosságnak Magyar Levente, hogy az amerikai állításoknak nincs ténybeli alapja.

Baráti figyelmeztetésként, nem pedig támadásként kell értékelni Barack Obamának a magyar civil társadalommal kapcsolatban tett kijelentéseit – erről az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, csütörtök este. André Goodfriend szerint: az Egyesült Államok számára nem az a fontos, hogy szankciókkal sújtson egy kormányt, hanem, hogy erősítsék a civil társadalmat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@barew7: C'est la vie!
Akinek nem tetszik, reklamálhat a jóistennél.
volvós
Na petike felkötheted a csikos bugyikádat...ez elsöre nagy falat Neked !!
lajospapa
Remélem ez még nem a hadüzenet átadása volt. Mert arra is volt már példa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.