A főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatos baloldali kutyakomédia Budapest semmibevétele – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután Falus Ferenc visszalépett a baloldal közös főpolgármester-jelöltségétől.

A fideszes politikus felháborítónak tartja, amit a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban "a baloldali kispártok" művelnek a fővárossal. Rendes csapatjáték esetén ilyenkor komolytalan játék miatt a komplett csapatot leküldik a pályáról – mondta Kósa Lajos. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a "teljes megsemmisülés felé vezető utat" jelenti a baloldalnak.

Falus Ferenc egy "szánandó paprikajancsi, marionettfigura szerepét töltötte be" – fogalmazott, hozzátéve, most is látszik, hogy a háttérben Gyurcsány Ferenc DK-elnök politikája érvényesül, "ők akarják a baloldalt Bokros Lajos mögé beállítani".

Kósa Lajos szavai szerint Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje "az ingatlanadó, a lakásadó, a fizetős egészségügy, a fizetős oktatás apostola Magyarországon", az egykori pénzügyminiszter pártjáról pedig úgy fogalmazott: "az MTK B-közép egy mindent elsöprő népfelkelés a MoMához képest a számosságát illetően".

"Bokros olyan, mint Bogoly Berti mindenízű drazséja a Harry Potterben. Kiveszi az ember, de még nem tudja, hogy éppen záptojásízű lesz, eperízű vagy büdössajt-ízű. Majd csak akkor derül ki, hogyha megeszi" – jellemezte a MoMa-jelöltet. Hétfőn Bokros Lajos támogatására kérte pártjának szavazóit Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: a kormánypártok változatlan intenzitással folytatják önkormányzati választási kampányukat.

Arra a kérdésre, hogy szerinte hány fővárosi kerületben győzhet baloldali polgármesterjelölt, azt válaszolta, kevésben, mert ha a kerületi eredményesség szempontjából a főpolgármester-jelölt léte felfelé húz egy jelölőszervezetet, akkor a hiánya biztosan lefelé, különösen azoknál, akik látványosan beálltak Falus Ferenc mögé, hiszen "ők az utolsó pillanatban aranyáron vettek egy jegyet a Titanicra". Példaként említette Horváth Csaba II. kerületi MSZP-s polgármesterjelöltet.

Kósa Lajost kérdezték Orbán Viktor miniszterelnöknek a liberális demokráciát kritizáló szombati beszédéről is, erről a Fidesz-alelnök azt mondta: a világban vita folyik arról, hogy "az általunk ismert liberális demokrácia" intézménye mennyire meghaladott, és "mi azt látjuk, hogy (...) ezek a rendszerek a vonzerejükből, a versenyképességükből veszítettek". A mostani magyar kormánytöbbség a kereszténydemokráciában hisz – ismételte meg a kormányfő szavait, hozzáfűzve, hogy a liberális demokráciák Európában bajban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.