A fiatalabb korosztályból az 1980-as évekhez képest mintegy egymillió fő hiányzik. Így bármennyit is dolgoznak ők, csak a mostaninál jóval kevesebb lehet az állami nyugdíjrendszer fenntartására jutó összeg – írta a Portfolio.hu.

Elkerülhetetlen, hogy gondok legyenek 2030 után a nyugdíjakkal. A gyerekszám után járó nyugdíj modelljének egyik kifejlesztője, Botos Katalin arról is beszélt az M1 Ma reggel című műsorában a lap beszámolója szerint, hogy a megoldás az lehet, ha a 30-as generáció minél hamarabb elkezd takarékoskodni, öngondoskodni, mivel az állami nyugdíjat valószínűleg ki kell majd egészíteni.

A közgazdász azt is megemlítette, hogy az Idősügyi Tanácsban a miniszterelnök nemrégiben azt mondta, egyik legfontosabb feladatuknak tartják a nyugdíjak értékállóságának megőrzését. Botos szerint az emberek a jelenleginél rosszabb helyzetben is vállaltak gyereket, és ezt most is lehetővé teszi a szociális ellátórendszer, illetve az állam hozzáállása.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@bundi: Hiszen éppen amiatt írtam az első hozzászólásom, hogy nem biztos a nyugdíj.
bundi
@verőce21: láthatod miután a 2030-as 3vekről poénkodtál csak azután kezdtem érdeklődni hogy mire e a nagy vigalom...
verőce21
@bundi: Én pedig csak arra utaltam, hogy maradjatok kinn nyugodtan, nem hiányoztok itthon senkinek. :)
(Küldjetek néha a sok maniból haza az itthoniaknak.)
bundi
@verőce21: hát ha ezt viccesnek találod...gondolj bele a gyerekeim ahoz a koroszzályhoz tartoznak akilnek a te nyögdíjjad is ki kellene termelniük...tehát az ottani rendszerből nem csak az az 1 millió fiatal fog hiányozni akikről a cikk is ír hanem azok is akik még papíron az ottaniakhoz vannak számolva de nagyon kicsi az esélye hogy ott fognak járulékot fizetni...
verőce21
@bundi: (00:11) Jól ráijesztettél ezzel itt mindenkire. Érezzétek jól magatokat odakinn!

(De mi lesz veled Londonban, így már sohasem fogsz megtanulni magyarul helyesen írni, ha itthon két diplomával 42 év alatt nem sikerült? Azt hiszem, Te mégsem hiányzol innen annyira.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.