Bár az EU-nak nincs semmiféle kompetenciája a bérek meghatározásánál, a keresetek gazdaságra gyakorolt hatásai miatt mégis fontos kérdésként tekint rá. Különösen azért, mert egyre inkább polarizálódnak...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Hááát ha felemelik akkor hagy szóljon.

Ami Magyarországot illeti, a jelenlegi bérszínvonal Magyarországon alacsony, a legálisan járó bérek nagysága kutatások szerint akár 1 millió ember esetében nem éri el a létminimum szintjét, azaz kb. 4 millió munkavállaló negyede olyan szintű bért visz haza, amely a KSH adatai szerint számított adatok alapján még arra sem elegendő, hogy a XXI. századi minimális igényeknek megfelelő életet biztosítsa...

Na kéremszépen ezt mivel magyarázzák brüsszelben? Azelmultnyócévnek már régen vége!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Az Eu eddig sem csinált semmit, csak a tanulmányokat gyártja. De ebből nem lesz eredmény. Az alapjövedelemmel sem foglalkoztak, pedig jó megoldás lett volna!
Fradigege
Na, erre kiváncsi vagyok. Gondolom terhesek a kelet európaiak nekik, a jó lóvé miatt. Nem lesz egyszerű. Itthon meg az elit szívja majd a fogát, mert csökken az olló. A kisemberek rájönnek a mohóságukra és pattognak, ha valami nem tetszik nekik.
coyote3
Az enyémbe biztos nem :))))))))))) De azért várom a beleszólást .
szandokan
@Desischado: Az alapjövedelemmel csak az a probléma, hogy kiknek is járjon. Tudom, mivel alap, így mindenkinek, de nagy kérdés, hogy egyes emberek akarnának e egyáltalán dolgozni, ha ezt megkapnák. Az összeg lenne a fontos, max. a minimálbér, és mellette semmiféle juttatást nem vehetnének igénybe (gyes, gyed, családi pótlék, stb.) Így talán elfogadható lenne.
Desischado
@szandokan: Utána kellett volna nézned. Én napokig tanulmányoztam, mindent elolvastam, és megnéztem, még a külföldi videókat is. És működne. Az általad említett juttatások megszünnének, és egy érdekesség, nem lenne adó, illetve áfás adó enne. Ha megveszel például egy kávét, már akkor is adóztál. A munkáltatóknak sem kellene a rengeteg járulékot fizetni, és a szociális ellátó rendszer is megszűnne, így a sok, felesleges rárakódott teher is megszűnne. És a lényeg. Ha az emberek felszabadulnának a rettegés alól, hogy mi lesz a megélhetésükkel, ha nem lennének kiszolgáltatott helyzetben, akkor mindjárt jobban éreznék magukat, szűnne a stressz, az életkedvük menten megjönne. Valamint, ha lenne pénzük egy alapszintű, de valóban biztos megélhetésre, akkor még inkább lenne kedvük dolgozni! Mert nem mindenki maradna otthon, és ha bejönnének a részmunkaidős állások, akkor munkalehetőség is sokkal több lenne! Nézz utána. Arról nem is beszélve, hogy valamikor kénytelenek lesznek ezt meglépni, mert a gépesítés egyre jobban kiszorítja az élőmunkát. Ismétlem, nézz alaposan utána, akkor, - értelmes ember vagy, nem? - meg fogod érteni, hogy nem arról szól az egész, hogy "ingyen pénz".
kamazuka
@hattorihanna: Múltkor összedugtuk a buksinkat párommal és elmélkedtünk rajta,mi lenne ha vásárolnánk magunknak egy második munkahelyet.Ilyet ezen a földön senki sem csinált és gondoltuk,mi lenne ha!Minden keletkező jövedelemből adót fizetnénk,viszont lenne két,azaz 4 fizetésünk havonta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.