42 dolgozójától válik meg az ÁSZ, ez a teljes állomány 7,22 százaléka. A dolgozók úgy tudják, csinálják a helyet másoknak.

Egy hónapja arról szóltak a hírek, hogy az Állami Számvevőszéken (ÁSZ) átszervezések történtek, a 11 fős sajtófőosztály négy dolgozójától váltak meg, és leváltották a fővárosi önkormányzat zárszámadásának ellenőrzését végző igazgatóság vezetőjét is – írja a 24.hu. Azóta kiderült, hogy ez csak a bemelegítés volt: az ÁSZ csoportos létszámleépítést jelentett be május elsejei hatállyal. A szervezet honlapján április 24-én megjelent közleményben többek között azzal indokolták: így a működés hatékonyabb és takarékosabb.

Tömegesen hullanak a fejek az Állami Számvevőszéknél – ez állhat a háttérben

Tömeges leépítés az Állami Számvevőszéknél/Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 42 főt érintett a leépítés – tudta meg a lap. Ez a teljes állomány létszámának 7,55 százaléka. A csoportos létszámleépítés érintette „az ellenőrzési és a támogató egységeket is, az egységeken belül számos különböző munkakört és státuszt.” Más forrásból a 24.hu úgy tudja:

a vártnál rosszabb költségvetési helyzettel függ össze a dolgozói állomány megtizedelése, és a szervezet mind a 9 igazgatóságát érinti a létszámcsökkentés.

A laphoz eljutott hírek szerint a dolgozók körében elterjedt, hogy a leépítéssel helyet csinálnak új embereknek, ám ezt az ÁSZ visszautasította.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Aki nem eléggé fidkány, annak agyő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@SÍva: Persze nem most azonnal, hanem a választások után, szép csöndben feltöltik hűséges, igaz semmihez sem értő káderekkel. Csurka óta tudjuk, a szakmaiság kommenyista csökevény.
human
Felesleges is az ÁSZ. A fidesznél mindig minden rendben van, az ellenzéket meg büntetgetik, hogy ne legyen forrása. Ezt a feladatot két ember is el tudja végezni.
CsipkeRózsa
"így a működés hatékonyabb és takarékosabb."

Addig, amig az új, kormányhoz hű embereket oda nem ültetik.
kereső
Főleg azt az osztályt kell lecserélni, amely Bpest gazdálkodásának ellenőrzésekor megállapitotta a szabályos működést, és nem talált semmit a "gyurcsányisták lopását" igazolandót.
lusta
@human: Még annyi sem kell. A 134 bátor egyszerűen megszavazza és slussz.
simmering73
Akik nem elég lojálisak a maffiózókhoz azoknak lapát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.