A múlt héten 190 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, így az elérte a 24 716,6 milliárd forintot, ami a GDP 81,2 százaléka. Január elején a mutató még csak 75,7 százalékon állt – írja a Napi.hu.

A csúcs az idén 83,3 százalék volt, januárban viszont még csak 75,7 százalékon állt a mutató. Az alaptörvény és a költségvetési szabályok szerint évről évre, hacsak hajszállal is, de csökkenteni kell a GDP-arányos adósságot.

A Jobbik véleménye szerint a kabinetnek annak ellenére sem sikerül csökkentenie az államadósságot, hogy ezt a célt már a megelőző Orbán-kormány is kitűzte maga elé. Erről Volner János, a Jobbik vezérszónoka beszélt kedden az Országgyűlésben a 2013-as költségvetés zárszámadásának általános vitájában.

Az elmúlt éveket hat különböző költségvetési kiigazító csomag jellemezte – tette hozzá Volner János, rámutatva: idén az államadósságnak a Széll Kálmán-terv alapján a GDP 65-70 százaléka körül kellene állnia. Eközben a korábban erőszakkal államosított, a GDP tíz százalékát kitevő, 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári vagyont az állam "elégette az államadósság-csökkentés oltárán" – fogalmazott.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Kinek? Kinek? Találgass! Ha eltalálod, kapsz egy lufit! :)
Apropó, államadósság!
A győri pap államadósság-csökkentő alapítványába dobott már valamit az ország első embere? Vagy még mindig nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Narancsködben úszik az ország.Nemcsoda,hogy ködfátyol van az emberek szeme előtt.
Rendben van itt minden. A választások bebizonyították. Cirkusz + kenyér kell a népnek. Most kiderült már kenyér sem kell. Legalábbis nem hallatták a " hangjukat"/nem mentek szavazni / az éhezők.
Cicamama55
Ez hazugság! Naponta hangzanak el a szavahihető Fideszes vezetőinktől, hogy Magyarország teljesítménye Európában a legsikeresebb, példát vehetnek rólunk! Már megint mit kavart ez a Gyurcsány?!
hattorihanna
Alakul az szépen,ha minden jól halad két éven belül meg is lesz az államcsőd.
Az a baj hogy még ha el is hiszi az emberek többsége hogy magyarország jobban
teljesít,azok a rohadt számok mást mutatnak.Ha nem változtat gazdaságpolitikáján a fitymasz,már pedig nem fog,akkor egész biztos hogy borul a bili.Amin vagy elcsodálkoznak,vagy tudatosan ezt tervezik.
Desischado
@Csizmás Kond: Bocsi, véletlenül lájkoltam!
Desischado
@hattorihanna: Nekem is ez a véleményem, össze fog dőlni a kártyavár. Most olvastam, hogy még ezt a kis 22 000 ft segélyt is elveszik valószínűleg. Mi lesz utána, nem tudom. Csak arra vagyok kiváncsi, mit fognak erre a segélyesek lépni! Mert akkor már nem lesz vesztenivalójuk. Közmunka nem lesz egész évben. Mi lesz utána? Nesze neked önfényezés!
lajospapa
Az állami tv, rádió minden fél órában sikerről számol be. Most ezt véletlenül kihagyta, Pedig ez is növekedés. Mióta elért bennünket a sárgaság, nőtt az adósság ötezer milliárddal, pedig hitelt sem vettünk fel. Az IMF-től legalábbis nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok