A Demokratikus Koalíció szerint a vasárnapi, budapesti tüntetés közvetlen oka az internetadó tervezett bevezetése volt, a megmozdulás azonban az "Orbán-rendszer elleni tiltakozássá alakult át".

Az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy ítélte meg, a tömegben látható transzparensek, az elhangzott beszédek, a skandált jelszavak azt bizonyítják, hogy a demonstrálók "nem kérnek a jogállam lebontásából, a Fidesz pökhendiségéből, a kormányzati korrupcióból és abból, hogy a rezsim hátat fordított Európának". A DK üdvözli az Orbán-rendszerrel szemben kibontakozó ellenállást, és erőszakmentes tiltakozásra biztat – közölték.

Hozzátették: a párt lemondja a hétfőre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elé, az adóhivatali vezetők feltételezett korrupciós ügyekben való érintettsége miatt tervezett önálló tüntetését, a látszatát is el akarják kerülni ugyanis annak a vádnak, hogy megpróbálnak "rátelepedni" egy civilek által kezdeményezett demonstrációra. Arra kérik támogatóikat, hogy csatlakozzanak a keddi civil tüntetéshez, amelyet – a vasárnapi megmozduláson elhangzottak alapján – akkor tartanak meg, ha a kabinet nem vonja vissza az internetadóra vonatkozó törvényjavaslatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.