Az idei második félévben 328,16 euró volt a magyar minimálbér, ami 1,3 százalékkal kevesebb az év első felében regisztráltnál – írja az Mfor.hu.

Csak a régiónkat nézve a magyar minimálbér a középmezőnyben szerepel, hiszen a lengyelek nálunk többet fizetnek minimálisan a dolgozóknak, ugyanígy a szlovákok is. A csehek és a románok esetében viszont alacsonyabb a minimálbér.

A lap cikke szerint a legmagasabb minimálbér továbbra is Luxemburgban, Belgiumban és Hollandiában van, utóbbi két esetben 1500 euró körüli összegeket, míg a luxemburgi dolgozóknak 1921 eurót fizetnek. 

Vásárlóerőben kifejezve a magyar minimálbér 572,79 euró volt volt, vagyis a fentebb említett euróárfolyamot nézve majdnem 177 ezer forint. Ez a rangsorunkban a 8. legalacsonyabb

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
engem nem érdekel hol mennyi a minimálbér.
az a lényeg hogy meg lehet-e élni belőle vagy sem.
Nem lehet
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@radios45: A minimálbér is, a közmunkabér is függ attól, hány órát dolgozik a delikvens.
A legkisebb minimálbér 2014-es nettó összege 66.483 Ft, feltéve, hogy 8 órában alkalmazzák az illetőt, logikusan 4, 6 órára bejelentve arányosan kevesebb.
Ugyanez vonatkozik a közmunkások bérére is.
Desischado
Magyarországon a minimálbér= éhbér. orbánék szerint 22 000-ből is meg lehet élni minimálszinten. Adják meg nekik az égiek, hogy kipróbálhassák. És azoknak is, akik egyetértenek velük.
volvós
Két nyugdíjas találkozik tavasz táján egymással.
Azt mondja az egyik:
- Szervusz komám ugye Te is alig várod már a nyarat? Akkor legalább az életszínvonalunk 50 %-al jobb lesz!
-Hogyhogy!?!? - Úgy, hogy télen fáztunk is és éheztünk is, de nyáron csak éhezünk!!
szandokan
@nyanya001: Én már voltam sok kórházban (látogatni főleg), de amilyen melegek vannak ott télen, az inkább már túlzás. Szerintem te most megint kiragadhattál egy negatív példát valahonnan.
nyanya001
@szandokan: Egyetlen kórházban sem lehet ilyen negatív példa !
szandokan
@nyanya001: Kivéve, ha átmeneti, mert olyan bárhol előfordulhat. Legutóbb télen az idősek otthonában volt két nap hideg, mert elromlott hétvégén a fűtésrendszer, pedig magán otthon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok