Az idei második félévben 328,16 euró volt a magyar minimálbér, ami 1,3 százalékkal kevesebb az év első felében regisztráltnál – írja az Mfor.hu.

Csak a régiónkat nézve a magyar minimálbér a középmezőnyben szerepel, hiszen a lengyelek nálunk többet fizetnek minimálisan a dolgozóknak, ugyanígy a szlovákok is. A csehek és a románok esetében viszont alacsonyabb a minimálbér.

A lap cikke szerint a legmagasabb minimálbér továbbra is Luxemburgban, Belgiumban és Hollandiában van, utóbbi két esetben 1500 euró körüli összegeket, míg a luxemburgi dolgozóknak 1921 eurót fizetnek. 

Vásárlóerőben kifejezve a magyar minimálbér 572,79 euró volt volt, vagyis a fentebb említett euróárfolyamot nézve majdnem 177 ezer forint. Ez a rangsorunkban a 8. legalacsonyabb

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
engem nem érdekel hol mennyi a minimálbér.
az a lényeg hogy meg lehet-e élni belőle vagy sem.
Nem lehet
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
engem nem érdekel hol mennyi a minimálbér.
az a lényeg hogy meg lehet-e élni belőle vagy sem.
Nem lehet
darwin
Nálunk a minimálbér /a kötelezően adható legkisebb bér / 48000 Ft.Mert sokan ennyiért dogoznak.
radios45
@darwin: az nem ugyanaz , az a közmunkás bér, de nem 48ez, hanem 50600ft, 2014-ben, ami a kb2%os várható /tervezett infláció miatt emelkedni fog/, vagyis jövőre 51500ft. /hó lesz, a bér
A mostani min.bér 65700ft, netto, nak felel meg, a mindenkori létminimum 89ez.ft, ennyit kéne kapni, minden embernek, a normális megélhetéshez szükséges min.összeg/ksh/akár egyedül él, vagy családos, de nem lesz meg soha sem.
volvós
KSH...ismerjük a szavahihetöséüket !!
bundi
@radios45: "Vásárlóerőben kifejezve a magyar minimálbér 572,79 euró volt volt, vagyis a fentebb említett euróárfolyamot nézve majdnem 177 ezer forint."
milyen szép is a statisztika...látod a minimálbér igazából 177 ezer környékén is van...
radios45
@bundi: igen, megnéztem most, nem semmi, rohadékok ezek, papíron mindent ki lehet mutatni, pl. A min.bér 102000Ft, milyen jó is lenne az.
szandokan
@radios45: Az átlagbér az van 102 ezer, a minimálbér meg a közmunkabér a kevesebb. Mindenesetre érdekes az, hogy amikor egy orvos fizetése mindössze havi 200 ezer körül van, addig egy segédmunkás is annyit akar keresni. Először az orvos fizetését kell megemelni mondjuk a duplájára, és utána lehet a minimálbért is emelni.
nyanya001
@szandokan: A betegek fűtetlen kórtermekben fekszenek,
de erre van pénz a büdzséből !
Nincs pénz semmire, kivéve az elmeroggyant stadionjait, arra valahogy mindig vannak milliárdok !
hvg.hu/sport/20141003_Igy_napoztatjak_a_fuvet_a_Fradistadionba
bundi
@szandokan: elnézést de a nettó átlagbér az 150 ezer körül mozog hivatalosan a sohasemhazudtunk vezéredék szerint...
ellenben amit a ksh leadott az uniós statisztikai hivatal felé az szerint a101 ezer nettó a minimálbér és a vásárlóerőben mérve ez 177 ezret ér...ezt el tudnád magyarázni hogy kell értenem?
de szerinted mi kivetni való van abban, hogy egy segédmunkás a minimálbért szeretné keresni...ez inkább titeket minősít, hogy egy orvos a minimálbér kétszeresét kapja kb szerinted...
de a hivatalos adatok...
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli030.html
a közalkalmazotti bértábla...
officina.hu/gazdasag/4-koezalkalmazotti-bertabla-2014-koeztisztviseloi-es-pedagogus-bertabla-2014
ezzel szemben a saját adataid...nálatok az udvarosnak is 200 ezret adsz, a nejed őnagysága 300 fölött kap kézhez, míg te havi kétmilliót kaszálsz visszavonult tanácsadóként, és szaros 40 millás kocsidat (ezek a te szavaid voltak...) két évente cseréled...(mellesleg két év alatt kb 44 milla lehet a fizetésed...)
jól emlékszem?
nezelodo
"darwin
Nálunk a minimálbér /a kötelezően adható legkisebb bér / 48000 Ft.Mert sokan ennyiért dogoznak"

Lehet ,hogy már komoly apparátus keresi benne az extraprofitot a vezér utasítására, hogy elkérje amolyan selmeczis megőrzésre.
kopeba
A nettó az havi 67000 ft. Éheztetni kell az embereket hogy ne hízzanak el. De ne is haljanak éhen. Rohadjon meg minden magyar politikus akár kormánypárti akár ellenzéki.
kopeba
kormicica.hupont hu itt pontosan megmondják mennyit ér a minimálbér.
szandokan
@bundi: Ha jól emlékszem, azt is leírtam, hogy most van először ennyire drága autóm, és ez nem lesz lecserélve valószínűleg két év múlva. A bértábla meg egy dolog, az számít, hogy mennyit fizetsz a saját embereidnek. A nejemnél meg mi nem érthető? Pedagógusi bértábla látható, plusz intézményvezetői, és nemzetiségi pótlék. Ja, és egyiknél sem az alsó határ a mérvadó.
kukac50
Nettó 47000 ez amiből meglehet élni családot eltartani és még a nyugdíjas szülőket is lehet segíteni,hiszen a Fidesz kormány ezt szavazta meg! A k... anyjukat.
m.macskosz
@radios45: A minimálbér is, a közmunkabér is függ attól, hány órát dolgozik a delikvens.
A legkisebb minimálbér 2014-es nettó összege 66.483 Ft, feltéve, hogy 8 órában alkalmazzák az illetőt, logikusan 4, 6 órára bejelentve arányosan kevesebb.
Ugyanez vonatkozik a közmunkások bérére is.
Desischado
Magyarországon a minimálbér= éhbér. orbánék szerint 22 000-ből is meg lehet élni minimálszinten. Adják meg nekik az égiek, hogy kipróbálhassák. És azoknak is, akik egyetértenek velük.
volvós
Két nyugdíjas találkozik tavasz táján egymással.
Azt mondja az egyik:
- Szervusz komám ugye Te is alig várod már a nyarat? Akkor legalább az életszínvonalunk 50 %-al jobb lesz!
-Hogyhogy!?!? - Úgy, hogy télen fáztunk is és éheztünk is, de nyáron csak éhezünk!!
szandokan
@nyanya001: Én már voltam sok kórházban (látogatni főleg), de amilyen melegek vannak ott télen, az inkább már túlzás. Szerintem te most megint kiragadhattál egy negatív példát valahonnan.
nyanya001
@szandokan: Egyetlen kórházban sem lehet ilyen negatív példa !
szandokan
@nyanya001: Kivéve, ha átmeneti, mert olyan bárhol előfordulhat. Legutóbb télen az idősek otthonában volt két nap hideg, mert elromlott hétvégén a fűtésrendszer, pedig magán otthon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.