Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bakuban, és mellesleg megkoszorúzta Hejdar Alijev sírját.

A 2003-ban elhunyt néhai diktátor KGB-s vezérőrnagyként kezdte lett, majd az Azerbajdzsáni Kommunista Párt vezetője lett. 1987-ben eltávolították a hatalomból, és maffiakapcsolatai miatt vizsgálat is indult ellene, de végül ügyészségi kapcsolatainak hála leállt a nyomozás, végül pedig 1993-ban egy puccsal visszajutott az ország élére – jegyzi meg a 444. Halála óta fia vezeti a nem túl demokratikus országot, amelyikkel újabban egyre jobban szeretnénk összebarátkozni.

Így tiszteleg Szijjártó egy kommunista diktátor előtt

Hát így. És még csak hétfő van.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ezek a fiúk ha nem politikusok lennének, egy vándorcirkuszban is mutogathatnák a flexibilis gerincüket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
narancsbirka
Mi lesz ezzel a majommal, egy, vagy két év múlva?
gyuszka
Q..va érdekes, hogy a nagy kínai demokráciát senki nem meri megkérdőjelezni. Főleg az USA
akinek a sarát Kína rendszeresen felvásárolja (hány ezermilliárd dollár?). Addig, míg egy kis állam „diktátora” behódol az USA-nak, nyugat-Európának addig semmi gond nincs az egy tisztességes vezető. De abban a pillanatban mikor szembe pisil, akkor rögtön kinevezik DIKTÁTORNAK!!
spu00
@F_Viktor: Gondolom nincs tisztában a technológia miben létében, mert akkor nem hívná fel erre a figyelmet, az időt nem is kellene figyelembe venni.Az ár érdektelen?
Megjegyzése nagyon ideológiai, a tények érdektelenek, de butításra alkalmas.Már van információja, hogy a szükséges víz mennyiséget honnan veszik?
Dr. Felipe
@spu00: spu elvtárs!

Itt az a legnagyobb gáz hogy a nyálas petike egy volt KGB s komcsi gazember sírjánál koszorúzott.
Ön szerint Merkel kancellár asszony mikor fog ott koszorúzni? Nem nehéz ám kitalálni csak használni kellene borsónyi kis agyát amivel megáldotta a sors.
F_Viktor
@spu00: Majd te elmondod nekem (8 hónapot dolgoztam a Makó-árok szeizmikus kutatásában, 1 hetet vendégeskedtem az ExxonMobil kéregrepesztésekor, valamint a TXM-nél dolgozik két nagyon jó barátom) a palagáz kinyerésének technológiáját, :-)

Fracturing Magyarországon az 50-es évek közepétől folyik, 2014-ben sokkal kevesebb vízre van szükség, mint 60 évvel ezelőtt.
Mert a repesztésre szolgáló folyadékot teljes egészében visszatermelik a kútból, mely tisztítás után ismét ugyanolyan víz lesz, mint korábban volt, még egy újabb fracturinghez is felhasználható.
A mai technika lehetővé teszi, hogy a repesztés során alkalmazott folyadék-rendszerek teljesen zárt technológiában működjenek.
Azaz nem helytálló az a környezetvédői riogatás sem, hogy iszonyatos mennyiségű vizet pocsékolnak el a repesztések során, ezzel is környezetvédelmi kárt okozva!
Ezt a Gazprom által fizetett nyugati újságírók terjesztik. No és te is beálltál a sorba. :-(
spu00
Gondolom, hogy ezért kezdik el most az USÁ.ban az újabb technológia bevezetésével a próba kitermeléseket, s ettől teszik függővé a közel jövő termelés-vásárlás koncepció kialakítását.Ha ennyire benne van, meg mondaná, hogy melyik palamező van mélyebben? az Amerikai, vagy a Makói? melyiknek milyen a kitermelési mutatói, árarány és mennyiség vonatkozásában? M.o képes lenne ezt a technológiát megvenni, bérelni, vagy ettől függetlenül jelenleg olcsóbb megvenni még vezeték építésével együtt? Várom megtisztelő válaszát, mert ez egy rendkívül érdekes téma, mert valós válasz esetén már gazdaság-politikai állásfoglalást is kell tennie. Köszönettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.