Orbán Viktor miniszterelnök szerint a következő évek elhozzák majd a magyar fellendülés korszakát, amely magában foglalja a főváros felemelkedését is, hiszen Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek.

A kormányfő erről pénteken a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén beszélt, hangsúlyozva: minden kérdésben az emberek mellett kell állni, velük kell megvalósítani a terveket – aminek jól bevált eszköze a nemzeti konzultáció –, kioktatással ugyanis semmire sem lehet jutni.

Orbán beszélt, és mondott egy újabb nemzeti érdeket

Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy a konfliktusoktól sem szabad félni, hiszen az elmúlt négy évben sokkal többet ért el az ország úgy, hogy vállalta a nehéz küzdelmeket, mint ha csendben maradt volna, és vakon követi azt, amit az IMF, az Európai Unió vagy valamely nagyhatalom utasításba ad. "Szuverén országhoz méltatlan dolog lenne ez" – mondta.

Soha nem volt ekkora egyetértés

A kormány és a főváros a most kezdődő önkormányzati ciklusban is együtt fog dolgozni – ezt már Tarlós István főpolgármester mondta.

Azt is hangoztatta: a kormánypárti képviselőkkel soha nem volt akkora egyetértés, mint most, s valamennyi képviselővel együtt kíván működni pártállástól, érzelmektől, indulatoktól és hovatartozástól függetlenül. Kijelentette azt is: a városért akar tenni.

A főpolgármester szólt arról, hogy számos eredménye van a kormány és a főváros együttműködésének, a továbbiakban is számít a kormányra, s az is számíthat az önkormányzatra. Mint fogalmazott, ennek jeleit a következő öt évben is ki lehet majd tapintani.

A városvezető egyúttal arról is beszélt: Budapest szuverén és szabad város. "Volt már nekünk nagy kommunista barátunk, most van demokrata barátunk" – fogalmazott, kifejtve: akkor is meg akarták mondani, hogy "mit szeressünk és hogy szeressük", s úgy tűnik ez most is így van. Kijelentette: "magunktól is el tudjuk dönteni, milyen demokráciát szeretnénk és hogyan".

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
@coyote3: Bizonyára fiatal ember vagy még, ezért látod, hallod csak 4 és fél éve a reménybeli jövőt .Én sajnos 40 éve hallom ugyanezt. Átmeneti időket élünk, de bíztató a jövőnk. Hadd mondjam el most már, ahhoz képest amitől számítom a magam jövőjét/ most már múltját és jelenét / , az eredmény valósággal kétségbeejtő. Még soha nem éreztem magam ilyen nyomorúltul kiszolgáltatottnak. Én látom a lejtmenetet, ugyanakkor hallgatnom kell a sok ostobaságot. Sokszor gondolom hogy vezérünk vagy nem látja, hallja az ország szavát, vagy pedig egyáltalán nem érdekli , mert a saját hatalmi építménye hangszigetelt, vagy pedig súlyos mentálhigiénés problémákkal kűzd.Az is lehet, hogy képtelen felfogni, az ország népe nem teljesen degenerált, nem mindenki tekint rá túláradó szeretettel, párás szempillákkal és kitárt szívvel. Talán nem veszi észre, hogy átlátunk a szándékon, ami bár elég dörzsölt és kíváló jellemzője a gátlásrtalan hamisságnak, de egyre nyilvánvalóbb hogy csalás és hazugság a mindennapi kisérője. Megjegyzem derék népünk eddig rászolgált arra hogy hülyére vegyék. Hagyta, sőt még szavazatát is adta, / vagy nem ment el, így jóváhagyta / ennek a politikai wirschaftnak ahhoz, hogy továbbra is hülye maradhasson.Az ellenzéknek nevezettek pedig úgy viselkednek, mint akiknek elment az eszük, vagy teljességgel leamortizálódtak, vagy mint akit megvettek kilóra. Ez az állapot már több mint pillanatnyi zavar, ez már a teljes alkalmatlanság állapota. Nekünk akik kb 8 millióan vagyunk, elegünk van abból hogy a pofánkba röhögjenek, hogy tizen azaz 10-en eldöntsék legyen e nyitva az áruház vasárnap, de nap mint nap újabb és még újabb nyomasztó döntést hoznak - mindezt a sikernek, a győzelemnek- titulálva . A minap kaptam egy emailt, amiben egy öreg nénike találkozása volt magyar motoros turistákkal Székelyderzs mellett. A nénike Petőfi versét mondta el hibátlanul, a címe a Magyar Nemzet. Döbbenetes a költemény napi aktualitása. Ajánlom nézzétek meg. Lehet, sorsunk elrendeltetett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@mate03: Ezt megmondhatom én is! Senki, sehová! :-(
verőce21
"Bebizonyosodott, hogy a 2010-es összefogás nem szalmaláng volt, hanem tartós egység, amelynek része a főváros is."
Végtelen igazság.
világlátó
@coyote3: Természetes, hogy dolgokat, jelenségeket különbözőképpen látunk. Ez kor, végzettség, műveltség, a napi események kisérése során levonható következtetések különbözősége miatt van. Lehet , egyéni sorsok különböző alakulása miatt egyesekben a mellőzöttség, a kirekesztettség eleve ellenszenvet vált ki , mások a befutott karrier miatt totális lojalitással viseltetnek a hatalom iránt.
Ami azonban nagyon fontos, az a feltételrendszer, amely beengedi , sőt hívja az előbbieket és az utóbbiakat is, de még azokat is, akik csak úgy vannak ebben a világban. Amíg a " mi fajtánk .. , meg az azok és mi..., meg mi az emberekért vagyunk, nem úgy mint a kommunisták... " és még sorolhatnám kinyilatkoztatások süvöltenek a miniszterelnök szájából, addig itt nem lesz nemzeti érdekek sora, csak egy szűk politikai érdekcsoport handabandája. Csak az vigasztal, ezek is eltűnnek ahogy dicstelen elődeik a magyar történelemben. Csak addig tönkremegyünk egzisztenciálisan és lelkileg is. Ha egy nép úgy érzi, hogy kormánya szégyent, megaláztatást hoz rá és mindezt tűri, sőt néhány eszement még békemenetet is szervez erre, akkor nagyon nehéz lesz felállni.Legfőbb nemzeti érdekünk azlehetne, ha megrázná magát ez a jobb sorsra érdemes magyar társadalom. Nincs kormányképes ellenzék? Ki meri ezt állítani? Hogy az ellenzéki pártok... Ki a fene gondolkodik ellenzéki pártokból összekutyult kormányban? Sok derék , okos, tisztességes ember él ebben az országban. Vagy már teljesen átmosták a fejünkben a gondolatainkat is?
Szimba
" az emberek mellett kell állni, velük kell megvalósítani a terveket " kérdeztétek-e az embereket, vazze, hogy stadiont akarnak építeni, vagy kórházakat felújítani? De nem is kell kérdezni - több milláért levélben - magatok is tudhatnátok a választ. De nálatok a válasz: le van sz@rva az ember, lényeg a stadion projekt, kiszolgálva orbán hobbjiát.
kkalman
Egy idézet a Magyar Nemzet 1988. április 9-én megjelent számából, Orbán Viktortól.

"Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: Rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Ez után hadd kérdezzem meg: Miért lehet Orbán Magyarország miniszterelnöke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.