A Simon-ügyet vinné a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság elé, mert Németh Szilárd szerint abban bizonyítékok is rendelkezésre állnak, és így eleget tehetnek a korrupció elleni fellépésre vonatkozó amerikai kérésnek. Csakhogy a Simon-ügyben a korrupcióra utaló jel vagy gyanú fel sem merült.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Azt hittem a girnyó szász jachtját mutogatják az amcsiknak.
Toby
Rezsi Szilárd ismét lovat szopott. Marhára nem megy neki már a móka, kínlódik, szenved, hogy legalább egy kis csokilopást ráhúzzon valamelyik szocira.
Miért nem Mészáros Gázlángforrasztókrém Lőrincet mutogatja példának, aki szorgalmas, kitartó szotyihéj- köpödéssel micsoda kiválósága lett a milliárdosok klubjának ?
Szimba
@Toby: Vagy lázárt, szíjjártót, giro szászt, rogánt, vagy magát orbánt?
Dr. Felipe
Azt hittem a girnyó szász jachtját mutogatják az amcsiknak.
mekkelek
Ezeket a barmokat! Még mindig nem fogják fel hogy az amerikaiak jobban tudják azt is hogy ki mennyit tett zsebre mint ôk maguk? :)
Toby
Simonnal az a bibi, hogy nem a gengszterkormány irányítása és ellenőrzése alatt áll, mint a NAV !
Hadd erőlködjenek csak.
Toby
Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)

Azok a bizonyos „első milliók” tehát nem egyenes úton, hanem az állami pénz – pártpénz – magánpénz vargabetűjét leírva jutottak el a családhoz. De hogyan szaporodtak a későbbiek során? Tény, hogy Orbánék vagyona 1998 és 2002 között nőtt a sokszorosára. Az első miniszterelnökség éveiben. A néptől kapott közhatalmi mandátum birtoklása idején. A kérdés az, hogy a vagyongyarapodás a hatalom felhasználásával, azzal visszaélve történt-e.(Granadinho)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.