A Magyar Narancs megvizsgálta közelebbről, hogyan is működik a Minden Gyermek Lakjon Jól alapítvány.

Titokzatos baszk beszállító, 160 milliós fuvardíj, börtön közeli malacok, elpusztult csibék, állami cégektől érkező tízmilliók és zavaros elszámolás félmilliárd forint körül – ilyesmiket találtak a Hegedűs Zsuzsa által vezetett alapítvány környezetében.

A lap cikkéből az derül ki, hogy a szegényeknek kiosztott csibék Spanyolországból érkeztek, 160 milliós szállítási költségen, a kacsák franciák, miközben a disznókat Pintér Sándoron keresztül börtöngazdálkodásból szerezték be.

Hegedűs szerint egyre kevesebb család jelentkezik vetőmagokért és háztáji állatokért, ami azt mutatja, hogy sikerült megállítani és visszafordítani a szegénység újratermelődését. Idén 7500 új család jelentkezett, jövőre 4-5 ezer jelentkezőre számít, de hozzáteszi, hogy még akkor is csinálni fogja, amikor már csak 1000 pályázó lesz.

A társadalmi felzárkóztatásért felelős főtanácsadó asszony szeretné más ötleteit is megvalósítani a leszakadó rétegek felzárkóztatásának területén: OKJ-s képzéseken takarítónőket képezne a leghátrányosabb régiókban, akik ha itthon nem is, de külföldön biztos munkához jutnának, továbbfejlesztené a szociális szövetkezeteket, és az MGYLJ új programjának részeként az orvosokat helyettesítő gyógyítójárgányok mellett tanuszodákat létesítene azokon a településeken, ahol a gyerekek ennek híján vannak – olvasható a Magyar Narancs cikkében.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az asszonyság alapítványának megítéléséhez csak egy józan parasztember kellene, aki csak azért nem röhögné ki ezt a szerencsétlent, mert sajnálná a száz százalékban elpusztult naposcsibéket és kismalacokat. Azt viszont tudná, hogy ablakon kidobott pénz a nagyasszony fizetésétől a naposcsibék ideszállításán át az erre fordított minden forint.
Ja és a kormányzat a fene nagy szakértelmével ezt jól működő szervezetnek találja! Ébresztő dakoták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy S.
Tisztelt Hegedűs Zsuzsanna! Napos csibéket, kacsákat vagy egyéb szárnyasokat valamint süldőket csak olyan helyre érdemes "telepíteni" (odaadni, beadni, átadni, stb.) ahol előtte meggyőződtünk arról, hogy a fogadók képesek a kis állatok elhelyezéséről és felneveléséről. Vagyis rendelkeznek megfelelő óllal, valamint megfelelő mennyiségű és minőségű takarmánnyal. Az sem hátrány, ha mentálisan és tudatosan is alkalmasak az állatok felnevelésében. VIZSGÁLTA EZT AZ ÖNÖK ALAPÍTVÁNYA? VAGY NAGY VEZÉRÜNK OV?
Desischado
Ez is csak ara szolgált, hogy a milliókat el tudják síbolni! Ezek a saját anyjukat is eladnák, hogy teljen a zsebük! A banya is megéri a pénzét, nem kell félteni! Nem véletlenül kap ilyen nagy fizetést! Undorító, ami itt folyik!
bencemacska
@papa.49: Hogy tokodaltárói bányarém, abban igazad van, de a másik nem. Ő egy nagyon okos nő.

" Hegedűs Zsuzsa kommunista filozófus volt, Kis János felesége, az 1973-as rendcsinálás áldozata. Párizsba költözött, és Alain Touraine munkatársa lett az École des Hautes Études en Sciences Sociales-ban. Touraine a francia marxista szociológia egyik legismertebb képviselője, aki inkább trockista volt, mint kommunista, az akcionista szociológia megalapítója, az argentin és mexikói forradalmi baloldal sztárja. Hegedűs Zsuzsa a rendszerváltás után a „Tégy a gyűlölet ellen” mozgalom megalapítása miatt lett országosan ismert. Harcos baloldaliból lett mi is? Harcos baloldali.
Hegedűs Zsuzsa harminc évig volt európai értelemben vett szélsőbaloldali, és most is az. Mivel azonban betegesen gyűlöli a szocialistákat, a Fidesz arca lehet. ...
Most kellene valami tanulság, de az most sincs. Nem tudom, hogy ezek a dolgok miért történnek, gondolom, személyes okok lehetnek a háttérben, egyszerűen érdekes."
TASzSz
@bencemacska: 1 kutya kölyke az összes komcsi ivadék...
bencemacska
@TASzSz: De akik most a leghangosabban komcsiznak, azok, vagy a felmenőik mind azok!
Igazság szerint most egy nemzeti kommunizmus épül. Csak előbb el kell tüntetni 1-2 millió "felesleges" embert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.