A magyar és a szlovák pedagógusok joggal lehetnek büszkék egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik – jelentette ki Áder János szerdán a szlovákiai Galántán.

Az egynapos hivatalos szlovákiai látogatáson lévő magyar államfő erről a közös épületben működő galántai Kodály Zoltán magyar tannyelvű és Janko Matuska szlovák tannyelvű gimnáziumban beszélt, amelyeket Andrej Kiska szlovák elnökkel közösen keresett fel látogatása záróeseményeként.

Áder János a két iskola megtekintése után beszédében azt mondta: úgy érzi, hogy mindkét intézmény pedagógusai kölcsönösen büszkék lehetnek egymás tanítványainak eredményeire, és büszkéknek is kell lenniük azokra, mert ezek a sikerek mindannyiukat erősíthetik. Hozzátette: a magyarokat és a szlovákokat ezer és ezer szál köti össze, s ezek sorában ma egyre több a gazdasági szál.

Áder: a magyaroknak és a szlovákoknak büszkéknek kell lenniük egymás sikereire

Andrej Kiska az oktatásügy szerepére mutatott rá beszédében, majd az egyes tanintézményeket méltatta. Az egy fedél alatt működő galántai magyar és szlovák tannyelvű oktatási intézmények példáját felhozva a szlovák elnök hangsúlyozta: a két gimnázium "a kitűnő együttélés szimbóluma a mi Szlovákiánkban", s bizonyítéka annak, hogy "a Szlovákiában élő magyarokkal közösen alkotunk egy olyan országot, ahol mindannyian jól akarunk élni együtt".

A két államfő a galántai gimnáziumokban tett látogatása végén megtekintette a diákok által bemutatott kulturális műsort.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
NEM KELL, te baromarcu!!! Gyere haza, itthon ganezd a partod istallojat, es ne a szlovakokkal, uzbegekkel, iraniakkal, koreaiakkal foglalkozz, hanem a SAJAT HAZADDAL!!!
Igaz viszont, ha hazajossz es korulnezel, a vilagon SEMMIT sem talalsz, amire buszke lehetnel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: Ott is beindult a recesszió? Csak nem a magyar államközeliek látogatásától?
karma1
@tivoli: Nem! Nalunk 2009-2011-ig tartott a recesszio, es hala az egnek, mar ilyen nincs,. csak itt a munkaltatok (foleg, ha nincs szakszervezet, mint a kozerti szemelyzetnek), akkor nem csinalnak egyebet, csak a penzre fokuszalnak, ami azt jelenti, hogy rengeteg diakot alkalmaznak, kevesebb oraberert, bar ugyanolyan szolgaltatasi szintet elvarva. Mindegy, ehhez en mar oreg vagyok, bar a birka-akolban a melo millioszor kimeritobb, de valtozatos, mozgasos, nem ugy, mint az, hogy eggy helyben alljak egesz nap. csak ennyi a kulonbseg...:o))
tivoli
@karma1: Úgy tűnik, a világ minden része egyre inkább a kizsákmányolás felé tolódik. Lassan már nem éri meg semmivel se foglalkozni, ami valamikor busás haszonnal járt, mert a haszonélvező felvásárlók tönkre tesznek minden termelő egzisztenciát.
karma1
@tivoli: En visszamegyek a belsoepiteszethez, : mar megvan az ujzelandi belsoepitesz diplomam is, ez pedig valodi ertekteremto, munkat ado , alkoto tevekenyseg lesz, de ehhez meg rengeteg ido kell, ami egyenlore eddig nem volt. Na de majd most...

Sziuska, legyen szep napod, vigyazz Magadra, en agyba el, mert keso van...:o)))
tivoli
@karma1: Kívánok minden jót és nyugodt éjszakát. :-))
36
Tényleg ezer meg ezer száll fűz össze. Mert, ezerszámra vásárolják a szlovákok az euro-ból, a olcsó határ menti magyar ingatlanokat. És bevásárolni is azért át-át ugranak, hogy ilyen jó gyengére sikeredett a forint. Nem túl egyoldalú ez a gazdasági kapcsolat??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.