Minden közvélemény-kutató durva esést mért a kormánypártnak, de a Fideszben nem aggódnak, mert úgy vélik, egyik kormány sem úszhatja meg a népszerűség-csökkenést.

Visszalapoztuk a történelemkönyvet, hogy megnézzük, igaz-e ez az állítás. Egy olyan kormányt találtunk, amely szintén így járt, és az nem is állt többet talpra. Viszont Orbán népszerűségvesztése a kormányfők között valóban példátlan, ami a gyorsaságát illeti.

Az elmúlt 20 évben a mostanihoz hasonló durva zuhanást ilyen rövid idő alatt egyetlen kormány produkált: a második Gyurcsány-kabinet – olvasható ki az Ipsos kutatásaiból. 2006-ban a Gyurcsány Ferenc mögött álló MSZP a májusi 34 százalékról szeptemberre beesett 21 százalékra. 1998-ban a Fidesznél is mértek egy 10 százalékos esést, de ennek más volt az oka: az akkori választások után 16-ról 39%-ra kilőtt a párt, majd onnan mérséklődött a támogatottsága 29%-ra. Ez pedig igazán pikánssá teszi a Századvég mostani érvelését: kutatói a múlt héten azzal magyarázták a bizonyítványt, hogy Gyurcsány mostani népszerűtlenségével párhuzamba állították Orbán és a Fidesz népszerűségét.

Orbán zuhanása csak Gyurcsányéval vethető össze

A hvg.hu ábrája azt mutatja, hogy 1998 óta mindenki ugyanazt az utat járta be, egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány nem tudott egyáltalán talpra állni

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Gyurcsány legalább bevallotta, hogy hazudtak,
erre sem az Orbán, sem a koleszos társai soha nem lesznek képesek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@m.macskosz: Szíves elnézésedet kérem, már nem maradt egyetlen karakterem sem, de alant folytatom. Kapkodós, csak félszavas, de biztosan érted. Tudom. Üdv.
EcsiAntal
@nyanya001: Gyurcsány nem vallott be semmit --csak valaki felvette és közzé tette az egészet --ami Öszödön elhangzott az kihelyezett párt értekezlet volt és csak CSALÁDI környezetben mondta és ismerte el és nem a TV-ben nyilvánosság előtt de neki is voltak jó akarói akik meg is buktatták miután nyilvánosságra került .
nyanya001
@EcsiAntal: Azóta nyilvánosan is megtette nem egyszer ha a füledet kinyitottad
mindenre, akkor meghallottad volna !
m.macskosz
@világlátó: Igen, értelek, köszönöm.
EcsiAntal
@nyanya001: Naná miután az összes médiában az ment éjjel --nappal --utána mit tehetett --de nem ő közölte --csak miután családban áruló volt és kiszivárogtatta !!!
nyanya001
@EcsiAntal: Antika!
Későre jár, aludj el szépen, jó éjszakát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok