Minden közvélemény-kutató durva esést mért a kormánypártnak, de a Fideszben nem aggódnak, mert úgy vélik, egyik kormány sem úszhatja meg a népszerűség-csökkenést.

Visszalapoztuk a történelemkönyvet, hogy megnézzük, igaz-e ez az állítás. Egy olyan kormányt találtunk, amely szintén így járt, és az nem is állt többet talpra. Viszont Orbán népszerűségvesztése a kormányfők között valóban példátlan, ami a gyorsaságát illeti.

Az elmúlt 20 évben a mostanihoz hasonló durva zuhanást ilyen rövid idő alatt egyetlen kormány produkált: a második Gyurcsány-kabinet – olvasható ki az Ipsos kutatásaiból. 2006-ban a Gyurcsány Ferenc mögött álló MSZP a májusi 34 százalékról szeptemberre beesett 21 százalékra. 1998-ban a Fidesznél is mértek egy 10 százalékos esést, de ennek más volt az oka: az akkori választások után 16-ról 39%-ra kilőtt a párt, majd onnan mérséklődött a támogatottsága 29%-ra. Ez pedig igazán pikánssá teszi a Századvég mostani érvelését: kutatói a múlt héten azzal magyarázták a bizonyítványt, hogy Gyurcsány mostani népszerűtlenségével párhuzamba állították Orbán és a Fidesz népszerűségét.

Orbán zuhanása csak Gyurcsányéval vethető össze

A hvg.hu ábrája azt mutatja, hogy 1998 óta mindenki ugyanazt az utat járta be, egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány nem tudott egyáltalán talpra állni

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Gyurcsány legalább bevallotta, hogy hazudtak,
erre sem az Orbán, sem a koleszos társai soha nem lesznek képesek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Remélem egészen a Csillag börtönig fog zuhanni a hazugovics, meg a népizenekara is!!!
Ott egészség kímélés címén csak kenyéren és vízen tartani, őket, de ezekből se fogyaszthatnak sokat, mert ártalmas lehet az egészségükre!!!
coyote3
A különbség csak annyi, hogy Gyurcsány miniszterelnök zuhanásán bevallottan 3-azaz három-fideSS tróger dolgozott főállásban...
human
Ez most egy akkora csökkenés, amiből nem lehet biztosra következtetni. Szerintem 2 hónap múlva lehet majd látni, hogy tovább csökken a támogatása, vagy megáll az esés.
bretagne
Örülnének, ha csak annyit zuhannak, mint Gyurcsány Ferenc. De ők mindent megtettek - saját bevallásuk szerint - az amortizálásán.
Sziszifusz
A Fidesz potentátok számára mindent felül író kérdés a hatalomban maradás. A népszerűség vesztés ellen minden nemtelen eszközt be fognak vetni. Jöhetnek a további karakter gyilkosságok, idióta populista ígéretek, hazugságok.
Tudják, ha elveszítik a hatalmat akkor sokukra börtön vár. Szó szerint élet halál kérdése a hatalomban maradás.
nemjoezigy
@human: Jaj nemááá.
Nem csak a lökött kimutatásokat kell nézni, hanem az emberek reakcióját.
Nem volt olyan intézkedésük az újra hatalom óta, ami egyezett volna a nép és a szakemberek véleményével. És ebbe beletartozik az olyan, amit én részben elfogadok, ez az utóbbi az út díj.
Itt megint hozták magukat az én szartam a spanyolviaszt, én fingtam a passzátszelet, nekem ne mondja meg senki a tutit, mert azt csak én tudom - formájukat.
Még most sem veszik észre, pedig párttársaik is jelzik a hibát.
Tehát jó ötlet a megyei kártya, de ne vonják fizetési kötelezettség alá az eddig ingyenes utakon. E nélkül meglett volna az első igazán népet támogató intézkedésük.
Ezekből (fideszkdnp), vagy ebből (ov) nem nézhető ki egy lemond a vezér, vagy pártatlan szakértők tanácsát hallgatja meg a hithű tanácsadók helyett.
Ha nem változtatnak ezen az országdöntő, ideológiailag hű egyéneket gazdagító politikán, akkor tovább csökken a támogatottságuk.
Borítékolom: nem változnak, mert van még mit ellopni!
nyanya001
Gyurcsány legalább bevallotta, hogy hazudtak,
erre sem az Orbán, sem a koleszos társai soha nem lesznek képesek !
Senara
Öszödi beszéd kiragadott részéből , birkatápot csináltak , éveken keresztül hangoztatva .Kedves vezetőre rádőlt a ne mi nyerjük a legtöbbet és a mutyik százai és a kettős beszéd
1magyar
@nyanya001: Nem kell bevallani, látjuk,érezzük.
szaboria1
@nemjoezigy: Pont reggel néztem az Este ismétlését az egyik vélemény kutató még mindig próbálta magyarázni a lehetetlent míg a vitapartner a lényeget próbálta elmondani, de mindig belebeszélt aki kormányt akarta menteni.
m.macskosz
@nyanya001: ma, 08:09 Sajnos, ott sem sokan voltak -rajta kívül- gerincesek!
Fradigege
3 évig szívatni fog minket. Ezért is.
tivoli
@Horizont: ma, 08:12
Ez bizony így van, be kell látni, nem hasonlítható.
Gyurcsányt nemcsak a nép, de még az övéi is seggbe rúgták.
Orbánt egyelőre csak piszkálják, a bandája még kitart mellette. Egyelőre.
Haladhatnának kicsit gyorsabban is a Szent Ilona-i lakosztállyal.
szandokan
@coyote3: Azért ne essünk túlzásokba, Gyurcsány is tevékenyen részt vett abban, hogy rendesen zuhant a népszerűsége. Sajnos Orbán most ugyanezt teszi, nem veszi észre, hogy maga alatt vágja a fát, vagy csak nem érdekli.
szandokan
@nyanya001: @Horizont: Azért ne legyünk humánusabbak már Gyurcsány felé sem. Az meg, hogy bevallotta, egy dolog, sokszor egy gyilkos is bevallja a tettét, mégsem dicsérik meg érte.
szandokan
@m.macskosz: Gyurcsány már a vesztét érezte. amikor bevallotta bűneit. Egy gyilkos is így tesz, ha azt akarja, enyhítsék a büntetését.
szandokan
@Horizont: Gyurcsánynak komoly szerepe volt a gazdaság gyengülésében, szóval már csak ezért sem védeném. Orbántól mindenki azt várta, hogy majd ezt rendbe hozza, és úgy is indult, de elvesztette a fonalat. Egyre nagyobb a pénzéhségük, és Gyurcsányt okolják azért, hogy ennyi adót kell kivetniük, holott ezer milliárdok mennek el olyan célokra, amelyek nem létszükségletek. Orbán az utóbbi időben inkább baloldali, mondhatnám Kádárista, szocialista programot folytat, ami szöges ellentétben áll az én jobboldaliságommal (szabad piaci verseny, magánszféra szentsége, magántulajdon védelme, multik békén hagyása, stb.). Orbánnak éppen a jobboldali szavazók fogják a vesztét jelenteni, ha így folytatja, de senki nincs jelenleg, aki a helyébe léphetne, éppen ezért, ha a helyzet semmit nem változik, 2018 - ban is a Fidesz fog nyerni, mert az a 6 millió ember továbbra sem fog elmenni szavazni.
tivoli
@Horizont: ma, 13:55
Egyet elárulok neked: Amikor Gyurcsány hatalomra került, kedveltem. Kedveltem sok mindenért, sokáig. Főleg határozottságáért, kitartásáért. Aztán sorra jöttek elő a negatív dolgok, ami miatt fokozatosan kiszerettem belőle. Soha többé nem szavaznék rá.
Bevallom azt is, hogy Orbánt sose kedveltem. De be kell látni, hogy se nem jobb, se nem rosszabb mint a másik. 1 -1, döntetlenre állnak. Mi meg a pálya szélén ácsorgó szurkolók vagyunk, akiknek lassan szotyira se jut, de még biztatjuk őket, hogy még-még, ennyi nem elég.
1magyar
@szandokan: Nekem mindig az jut eszembe az öszödi beszédről, hogy én mit mondanék a többieknek ha fel akarnám őket rázni, hogy ébresztő, nem mehet így tovább.
Arra jutok, hogy valami hasonlót mondtam volna.
1magyar
@tivoli: Orbán azért rosszabb mert az elesetteket, a rászorulókat nyírja a gazdagokat meg segíti.
Ha belegondolsz,hogy a 28 eft-os segélyt levette 22-re miköben a politikus vezetők minden juttatását emelték és elnézik a milliárdos pazarlásokat stb.
Inkább stadion épít hobbijának mint a rászorulókat segitse. Gonosz.
Szimba
Nem aggódnak, mert a parlamentben megvan a 2/3-uk. A következő választás meg messze van. Addig azt csinálnak, amit akarnak. A demonstrációkra is csak a vállukat vonogatják és mondják: na és? Min változtat?
36
Társaságban beszélgettük ma, hogy sem városban, sem falun nincs adventi, karácsonyváró hangulat. Vajon miért?! Páran kint jártak Bécsben az adventi vásáron. Hát. Összehasonlíthatatlan a hangulat. Még ha nem is vásárol semmit az ember, de érzésben töltődni tud. Itt meg. Tüntetésre és adókra lehet csak gondolni. Szomorú.
tivoli
@Horizont: ma, 14:57
Az öszödi beszédjével semmi bajom nem volt, ott még tökös gyereknek tartottam. De amit aztán az SzDSz-szel összehoztak! Illetve szétbarmoltak!
És Bajnait soha ne emlegesd pozitívan, mert ő aztán soha nem tett jót az országért. Ő volt az, aki még mélyebbre ásta a gödröt, hogy biztosan ne lehessen a magyarnak onnan kimásznia. Aztán gyorsan el is húzott , mielőtt valakinek eszébe jutott volna firtatni, hogy hogy is volt, mint is volt? Oszkó, Malév, Vizzair, csak néhány kulcsszó.
coyote3
@szandokan: Már bocs cimbora nem én találtam ki és estem túlzásokba, ezt azok nyilatkozták, akik meg voltak bízva e nagyon nemes feladattal...
m.macskosz
@szandokan: ma, 13:47 Gyurcsány önkritikát gyakorolt ugyan, de a bűnt az egész pártja követte el. Ahogy most sem egyedül Orbán a felelős azért, amit a fidesz-kdnp elkövet.
Szimba
@Horizont: Aggódnak. Na és? Változtatott valamit a politikájukon a demonstrációk sorozata?
tivoli
@Horizont: ma, 15:39
Engem nem kell meggyőznöd se pro, se kontra. Meg van a saját tapasztalati véleményem. És nem áhítattól hályogos a szemem a jóképű Gordon képét nézegetve.
gordonelete.hu/
szandokan
@Horizont: Kádárék meg azoknak tettek keresztbe, akik többre lettek volna képesek. Az sem volt jobb. Ott párttitkár elvtársak voltak, övéké volt a hatalom, most meg Orbánék kezében van. Ha így nézem, nekem van igazam:-)
szandokan
@m.macskosz: Ez igaz. De mindenhol van egy fővezér. Talán névnapod van?
m.macskosz
@szandokan: Ma születtem. Illetve néhány évvel ezelőtt, ezen a napon. :)
m.macskosz
@szandokan: ma, 16:16 Sajnos, mindig vannak olyanok, akik a vezér sleppjéből kerülnek ki, és nem győznek eléggé aljasak lenni, hogy ezzel a vezér jóindulatát kiérdemeljék.

Jó vezető az ilyeneket páros lábbal rúgja ki.
vukkocska
A címhez: Óriási különbség a két ember mélyrepülése. Gyurcsányt a Fidesz járatta le, az egész 6 évét, amíg miniszterelnök volt. Mindent támadott. Önként el is hagyta a kormányzást. Orbán saját magát amortizálta az egész lényével. Ő pedig még lemondani sem hajlandó. Szerintem nincs képben mi van hazánkban. Borult aggyal nehéz gondolkodni.
m.macskosz
@szandokan: Bár a lágyabb zene áll hozzám közelebb, azért a gesztusért köszönetem. :)
szandokan
@vukkocska: Viszont Orbán tovább húzza miniszterelnökként, és valószínűleg 2018 - ban is nyerni fog.
szandokan
@m.macskosz: Szívesen. Most megyek, megjöttek a lurkók.
miazavalami
@m.macskosz: Boldog szülinapot! éééés még jó sokszor...:-)
miazavalami
@Horizont: Ma 16 41.
Az utolsó mondatod tökéletes! :-)
Szimba
Észre kell venni, hogy bár szarban vannak, de nem annyira, hogy be is szarjanak.
m.macskosz
@Horizont: Biza', hogy megint egyetértünk.
Bajnai sármja a kisfiús bája volt, de sajnos azt is lerontották, amikor nem álltak ki mellette eléggé. Megtörtnek tűnt számomra a többiek acsarkodása láttán. :(
tivoli
@Horizont: ma, 16:41
Csak a sörig jutottál? Lapozz tovább. :-))
tivoli
@miazavalami: ma, 16:52
Az. A kis angyalarcú.
m.macskosz
@miazavalami: Köszi. Tudod, mit kaptam szülinapi ajiként? Egy Mazdát.
(A részletek 120 évre titkosítva, ne is firtasd, kérlek!)
tivoli
@Horizont: Mondom lapozz. A söröd fizetem. :-))
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:57
Nézegesd te is a kis aranyost. Meg olvashatod is kalandjait is. :-))
gordonelete.hu/
miazavalami
@m.macskosz: Ajándék autónak ne nézd a részleteit! :-)
miazavalami
@tivoli: Folytatom...
De csak azért mert szerénysége tiltja hogy viselje! :-)
m.macskosz
@tivoli: Én is szeretem a sört, de az én véleményemet erősen befolyásolja a tény, hogy Bajnai Gordon sokat tett azért, hogy a szoaréból kihúzza az ország szekerét.
Ami viszont nem tántorít el az iránta érzett szimpátiámtól, az az, hogy nem vett fel ezért jövedelmet. Ezzel szemben most olvasom, hogy egy huszonnyolcadik senki (szájjártató)
megint besuvasztotta egy futsalos haverját egy zsíros kis állásba.
Ezzel szemben Bajnai idején az apparátus létszámát rendesen csökkentették!
miazavalami
@m.macskosz: Éppen ezek miatt kellett azon nyomban meggyanúsítani mindenféle libával, mert mást nem találtak.
Megijedt a sok tolvaj hogy az emberek észreveszik: Nini! Ő viszonylag tisztességes!
Cicamama55
Gyurcsány öszödi beszédével szemben a Fidesz-KDNP egyfolytában hazudik, de tagad mindent! Nem beszélve arról, hogy immár 5. éve segget csinálnak a szájukból, ránk haragítanak mindenkit, csalókkal van teli a frakciójuk! Kinek jó ez?!
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:09
Felvett. 1 ft-ot, hogy adózni tudjon
De minek neki fizetség, ha az üzleti partnerei busásan kárpótolják, hogy számukra megfelelő üzleti döntést hozzanak.
tivoli
@Horizont: ma, 17:04

Elég neked ha jóképű, kedvesen mosolyog, s máris mindent elhiszel neki? Mert buta tyúk vagy te is. Ő meg jót röhög magában, hogy a nők nyerik meg neki a választást.
Ezért nem alkalmas a legtöbb nő politikusnak, mert nem képesek racionálisan gondolkodni.
Cicamama55
@m.macskosz: Isten éltessen sokáig, boldog szülinapot kívánok!
m.macskosz
@tivoli: Értem, mire célzol, de valahogy számomra undorítóbb, hogy a mai rezsim viszont a csórókat lopja meg!
m.macskosz
@nyanya001: Gondolom, a lakosság arányában ez rendben is van:
318 697 314 fő USA
143 666 931 fő Oroszország
9 896 000 fő Magyarország
m.macskosz
@Cicamama55: Nagyon szépen köszönöm. :)
Cicamama55
@m.macskosz: Most vettem észre, hogy letegeztelek, de ez belülről jött. :))
m.macskosz
@Cicamama55: Sajnos, gyanítom, hogy én vagyok az idősebb, engedd meg: szervusz kérlek! :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:47
Az előző is, nyugodj meg.
tivoli
@Horizont: ma, 18:11
Na tessék, már megint túlzásba viszed magadat. Aztán csodálkozol.
Cicamama55
@m.macskosz: Na mondja ránk valaki, hogy nem tartjuk be az etikettet! Örömmel elfogadom, szervusz kérlek! :)
m.macskosz
@tivoli: Én erre reagáltam:
"De minek neki fizetség, ha az üzleti partnerei busásan kárpótolják, hogy számukra megfelelő üzleti döntést hozzanak."
Nos, inkább az üzleti partnerei kárpótolják, mint amit a jelenlegi elit művel:
alapvető élelmiszereken 27 %-os áfa?!
zsizsike
Én nem vagyok buta tyúk, mert Gordont sunyi lopkovicsnak tartom. :) Igaz, hogy a Gyurcsi is az, de mint férfi szerintem sokszorosan übereli a kismajmot.
m.macskosz
@zsizsike: Ki a fenét érdekli, hogy melyik politikus férfiasabb, mint a másik?!
Nekem például rokonszenves Fodor Gábor.
m.macskosz
@Cicamama55: Bizony, bizony, sok politikus példát vehetne rólunk!
Orbánnak például senki nem mondta, hogy ilyesmit eltűrni nem kicsit bunkóság!
napizeje.blog.hu/2011/04/14/a_kezcsok_evolucioja
zsizsike
@m.macskosz: Itt mondja némelyik buta tyúk, hogy Bajnai cuki fiú. Holott nem is. Akkor inkább a Fodor akkor.
Cicamama55
Nem tudom él-e még a néni, s ha igen, újrázná-e a kézcsókot? Mennyit öregedett azóta a miniszter elnökünk?!
zsizsike
@m.macskosz: Jól látom, nyalja a Dávidét? Neveletlenség.
m.macskosz
@zsizsike: Fenntartom, amit mondtam, Bajnai sármja a kisfiús bája.
De nem tartom magam buta tyúknak!
A politikusok megítélése lehet szubjektív és objektív,
de a kettő együtt adja a szavazók voksát.
m.macskosz
@zsizsike: Pikírt megjegyzés, de nem erre céloztam.
Cicamama55
@tivoli: Ebben van igazság, mert én Kövér Lászlót és Áder Jánost is kímélem!
zsizsike
@m.macskosz: Várjál csak. Nem azért lennél buta tyúk, mert Bajnai bájos. :)
De ezért jó politikusnak tartani?
m.macskosz
@zsizsike: Bajnait jó gazdasági szakembernek tartottam, nem profi olitikusnak, sajnálom, hogy most nem ő ül ott, ahol Orbán. Orbán viszont legfeljebb politikusnak volt jó, de már ez is elmúlt.
Cicamama55
@tivoli: A kormánypártra mért szócsatáimtól a bajszuk védőernyőt biztosít. :)
zsizsike
@Horizont: Azt mondta, de lehet rosszul értettem, hogy a buta tyúkok Bajnait azért védik, mert cuki fiu. És ennyi elég a boldogsághoz.
zsizsike
@m.macskosz: Igen jól intézte a gazdasági ügyeit. A Gyurcsiét is, amig ő volt a samesza.
tivoli
@Cicamama55: ma, 19:15
Jó válasz. :-))
m.macskosz
@Cicamama55: Jut eszembe a bajuszosokról: Kuncze Gáborhoz hogy viszonyulsz?
m.macskosz
@zsizsike: Kétlem, hogy Gyurcsány magán gazdasága ügyében segítségre szorulna.
Nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de Bajnai egyengette volna Gyurcsány pénzügyeit.
Szinte kizárt. Nem mondom, Orbán biztos, hogy segítségre szorulna, de neki komoly apparátus áll a rendelkezésére, kezdve mindjárt az asszonykájával.
nyanya001
@szandokan: Maradjunk annyiban hogy a Gyurcsány regnálása alatt
nem volt ennyi gazemberség , mutyi !
zsizsike
@m.macskosz: A kabinetben, amíg a minisztere volt. Egyébként magánban Gyurcsinak is ott az asszonykája, nem véletlenül nősült oda.
zsizsike
@Horizont: Mi bajod velem? Bántottalak?
Szimba
@Horizont: Most is kemény vagyok. Hogy optimista? Inkább realista. Ezt a szemetet nem lehet eltakarítani demonstrációkkal. Szerinted?
m.macskosz
@zsizsike: ma, 19:29 Érdekes. Szóval segített Gyurcsánynak tönkretenni mindent, hogy azután helyrehozzon mindent. Mondom: érdekes.
mariaberta
Lehet, de a kettő között "mecsoda különbség"
zsizsike
@m.macskosz: nem hozott rendbe semmit, se.
m.macskosz
@zsizsike: Ezt mondod te.
De még ha így is lenne, most viszont rohadt jó világ van, ugye?!
zsizsike
@Horizont: Ezt kifelejtetted
zsizsike
Én nem vagyok buta tyúk, mert Gordont sunyi lopkovicsnak tartom. :) Igaz, hogy a Gyurcsi is az, de mint férfi szerintem sokszorosan übereli a kismajmot.
Tetszik Válasz erre Jelentem ma, 18:35
zsizsike
@m.macskosz: hááát, nekem akkor se volt jobb, amikor Bajnai nyakra-főre vette fel az IMF hitelt. pláne, hogy a hitelt 2010 után kellett elkezdeni törleszteni.
Énértem nem tett semmi pozitívat,
Cicamama55
@m.macskosz: "Nem teccik" , de az ízes beszéde bejön.
m.macskosz
@zsizsike: A lájk véletlen elütés volt, bocs.
m.macskosz
@zsizsike: Jogos, az államkötvények, meg a ruszki hitel meg nem számít,
mert azt Viktorod varrja a nyakunkba, plusz a levegővételt is megadóztatja.
...okos vagy...
Szimba
@Horizont: Persze, a remény hal meg utoljára. A tüntetések persze, nagyon jók, figyelem felkeltők. Hogy zavart okozott-e a gépezetben? Visszavontak-e bármit is, az internetadón kívül? Korrupció elleni tüntetésnek volt hatása? Elértek valamit?
Nem. Sőt! A kötelező segélyek közül kikerül a lakásfenntartási támogatás, fizetős az M0-ás, a rendszeres szociális segély, mint ellátási forma megszűnik. Szarnak a magyar emberek fejére, orbán hülyíthet továbbra is, úgyis mint "nőtt a foglalkoztatottság", "három éves kortól kötelező óvodai ellátásnak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a magyar gyerekek nem éheznek,"
Ez is szuper komment nem?
Csak a szuper kommentekkel nem megyünk semmire.
zsizsike
@m.macskosz: Viktorom? Én a Gyurcsit szeretem :)
zsizsike
@Horizont: most miért kötözködsz? tényleg buta tyúk vagy
m.macskosz
@zsizsike: ma, 20:06 Azt hittem, tényleg érdemes veled veszkődni,
tévedtem. Hülyére vettél, de nem baj, ennél nagyobb bajom sose legyen!
@Horizont: zsizsike nem nő. Nem is férfi,
csak a babban és a lencsében kárt okozó lényecske.
zsizsike
@m.macskosz: köszönöm szépen nagyon kedves vagy. sajnálom, hogy nem értesz
Szimba
@Horizont: Nem tudom. De ne én mondjam meg, kasza, kapa fényesít?
Szimba
@nusika: Román politológus szerint. Valentin Naumescu. Na és? Oszt? Szoroz? Befolyásol?
szandokan
@Horizont: Ha semmi változás nem lesz politikai fronton, akkor ezt veheted ténynek is. Az emberek ugyanúgy nem fognak elmenni szavazni, és semmi nem változik majd.
Desischado
Még egy pár intézkedés, és a béka hátsófelénél is alább lesz! ebben reménykedem!
szandokan
@Desischado: Most hallottam a tévében, hogy talán nem lesz keret a pedagógusok beígért béremelésére jövő januártól, holott a kormány 2017 - ig vállalta, hogy végre hajtják az emeléseket. Persze a Fidesz ezt cáfolta, így még nem ítélkezem, csak megjegyeztem.
patyuka
Számomra az itt folyó "polémia" erős áthallása, pregnáns tükörképe mindannak, ami most a hatalom és az ellene lázadozók között zajlik.

Keserű sugallata: nem lesz itt semmi változás - s ezt csak magunknak köszönhetjük -, mert hagyjuk, hogy ugyan finoman, de folyton-folyvást és külön-külön egymásnak ugrasszanak minden elégedetlenkedőt. S leginkább nem is a regnálók, hanem az önmagukat újabban néptribunná felkent ifjú "civilek" teszik ezt velünk.

A hatalom meg röhög a markába, mert - "nincs új a nap alatt, 'gyúcsányahibás', divide et impera!" - megcsináljuk mi nekik: magunk, önszörgalomból...

'Nooomááális?!'
tivoli
@patyuka: ma, 00:35
Na kérlek szépen, erre kellene az embereknek rájönnie, hogy nem egészséges dolog egymást anyázni a különböző ideológiák és azok képviselői miatt. Így akaratlanul is az ők szekértolói vagyunk, perszehogy bármit megtehetnek a civil táboruk úgyis megvédi őket a vére árán is.
Desischado
@szandokan: Drága barátom, ébresztő, még nem vagy teljesen ébren! Amit ezek cáfolnak, az végül mindig bejön! Akasszanak fel, ha most is nem úgy lesz, hogy nem lesz emelés! Novemberben lett volna a nyugdíjasoknak kompenzáció, ezt már tavaly megszüntették! Majd meglátod, hogy a pedagógusok sem kapnak egy huncut vasat sem, vagy minimum két-három ezer ft-ot bruttóban! Bár ne lenne igazam!
m.macskosz
@Desischado: Nagyon szépen köszönöm, kedves Des! :)
ありがとう
szalaiveronika
@nyanya001: Gyurcsány arról beszélt, hogy minden "felelős" politikus össze-visszahazudozott annak érdekében, hogy az ő pártja nyerje a választást. Lényeges különbség!
szalaiveronika
@zsizsike: Megszólalt a "bab-lakó"! Mondandójának annyi is az értelme, mint a zsizsiké!
világlátó
Nekem elküldték a teljes Gyurcsány beszédet, vágatlanul. Aki még nem hallotta, nem látta az Mszp akkori állapotát, ne ítélkezzen, mert csak papagáj módon ismétli a fidesz mantrázását. Az Mszp. romlott árulói lehetőséget teremtettek a " technikusoknak " a felvétel előkészítésére. Az akkori Mszp. akkor sem, ma sem mérte fel a valós helyzetét. Már akkor sem tudtak felmutatni semmit, ezért kellett a fejükre olvasni. Elnökük a miniszterelnök, sok mindenre felkészült, a sajátjaival való konfrontációra is, de az árulásra nem. Természetesen Gyurcsány Ferenc nem a mindent tudó, az igazi, tőröl metszett miniszterelnök.Neki is voltak és vannak hibái, fogyatékosságai, mégis, alkalmasabb, mint a jelenlegi, " istenített " Orbán Viktor. Ebben a kérdésben bizonyára nagyon sokan nem értenek egyet velem, de hát nekem ez a magánvéleményem.
Egyesek még ott tartanak, hogy a " hazudtunk reggel délben este ..." szöveget egy az egyben akarják érteni holott ez egy általánosító mondat ami azt sommázza, nem az történt, amit terveztek és mondtak a médiákon keresztül a társadalom felé.Sok esetben az eredmény nem az volt, amire számítottak. Sok oka volt ennek.Legfőképpen az Mszp adta kormány hibás politikai gyakorlata.de ami még súlyosabb, az Mszp. adta kormány nem volt képes az erős fideszes ellenzék karbantartására, erős offenzív ellenzékiségének ellensúlyozására. Horn Gyula még tudott ez ellen tenni, a Gyurcsány kormány már nem. Mondjuk ki bátran, a kormányzás és a vele járó talmi örömök elaltatták a naprakész feszültséget és éberséget. Gyurcsány Ferenc még mindig az egyik legfelkészültebb politikusunk, akár tetszik ez, akár nem. Még ma is a demokratikus erők legjobbjainak összefogásában látja a megoldást. Kormányzása idején a miniszterei, bár szakemberek voltak, de nem voltak álhatatos, segítői, támaszai a miniszterelnöküknek. Most a hatalmi vezetői stílus bár nem a meggyőződés, de az egzisztenciális jólét megerősítése és fenntartása és a félelem okán működik - egyenlőre - de vajon meddig?
m.macskosz
@Horizont: @Desischado:) küldött egy jutyub zenét, amely japán nyelvű volt.
Gondoltam, megköszönöm japánul. :)
"Google fordító"...beírtam, hogy köszönöm,...
a többit már a gép dobta. :) Arigato = köszönöm.
m.macskosz
@Horizont: Amikor még nem volt internet, azt mondtam, nem kell mindent tudni,
de tudni kell, hol vannak a könyvtárban a lexikonok. Szerintem a Google egy csoda,
de persze tudni kell kérdezni is .
világlátó
Lehet, nem pontosan ide vág, de ma egy érdekes kabaré tréfát hallottam a Kossuth rádió délelőtti műsorában. Egy ember a pszichológusnál.Relaxáció. Ellazulás - a kisgyermekkor,, majd a korai ifjúkor, úttörő tábor, sorsfordító események, 1956 ősze , egyik nap az egyetemi forradalmi ifjúsági mozgalomban, másnap ő vezeti az orosz tankokat a forradalmárok ellen. Május 1.-i ünnepeken lelkes munkásőr, aztán pártfőiskola, csak azért mert csak a végén kellett megjelenni az oklevélért. Majd a szocilista államrend bomlása, a rendszerváltás.Egész addigi élete a jobbról - balra, majd balról - jobbra. Sodródás, árulások és meghasonlások, anélkül hogy ez megérintené, majd lassan visszatérés a mába, ébredés, eszmélés, majd a pszichológus záró kérdése: Mikor óhajt jönni a következő kezelésre Polgármester úr?
Döbbenet , majd kínos nevetés az extrém ellentmondások eme halmaza felett.
Végigfutottam a saját idő táblámon. A 70 es évek első munkahelyemen, a családalapítás, a bekapcsolódás a közéletbe, TIT. miegymás.Felnőttként szembesülés a külföldi életstílussal és életszínvonallal.A Kádár korszak első kritikája, majd Grósz és a fehérterror.Kerekasztal, majd a rendszerváltás kinek így, kinek úgy.Kárpótlás, volt Tsz. elnökök és főkönyvelők, a földkiosztó bizottságok, a régi nagygazdák no és a spekulánsok.Pártok hangoskodásai a még nagy parlamentben. " Mondjon le ! " Nagy Imre és társai újratemetése, peresztrojka és glasznoszty, a fiatal demokraták színrelépése, pártszövetségek építése és felrugása,, az első megvesztegetési botrányok,Mszp. és Fidesz váltókormányzások, háttéralkuk, pénztárosok mutyizása már akkor.Zsarolások és revolverezés az ügynökmúlttal. A Fidesz 90 fokos fordulatai majd újra és újra jobbról - balra, az Mszp kihátrálása, öszödi beszéd, Puccs hangulat, TV. székház ostroma,majd fizetett és szervezett utcai harcok, mindig ugyanazok az arcok, nagy gyűlések a Tf.-en a várban, Pesten, közismert sportolók és színészek kompromittáló felállításaz emelvényekre, Botránykampányok .
m.macskosz
@világlátó: Bocsáss meg, de hol van a konklúzió?
világlátó
Balek baloldaliak, jobbikosok jobboldalon. Totális lejáratás, totális védekezőképtelenség, majd szétesés,hiteltelenség főleg a vidék elvesztése. Az élet viszonttagságai, cigányok elleni megfélemlítő akciók, majd gyilkosságok. Magyar gárda, őrsereg, hatvannégy vármegye és betyársereg.A belügyminiszter segédcsapatai.Új államrend kiépítése rohammunkában, új alaptörvény lóhalálában. Közgép, közpénzek, állami korrupció, másfél - kétmillió megbabonázott, kifizetett, megfélemlített szavazóbázis, új , lejtős választási törvény, totális média kampány, elsöprő fidesz túlsúly.Nyolcmillióközönyös lassú ébredése, , kérdések előbb otthon, később már az utcán is. A fidesz hatalom gátlástalansága , ellenzék polarizálva.az Mszp.önmaga és kiútkeresése,új arcok, új hangok. új táblák és " orbán takarodj " hangok a civil szervezetek tüntetésein.Orbán vesszőfutása a saját maga okozta ál rebellis, illiberális demokráciát vízionáló romániai nyári idétlenség alkalmából, sértődött elfordulás az EU.-tól, egy bestiális gyilkos ajándékba adása egy ugyancsak megveszett ázsiai diktátorivadéknak, majd titkos megállapodás az oroszokkal az energiafüggőség jegyében, brutális hitelfelvétellel.Mindez a teljhatalom birtokában.Rossz üzletek a gáztározók, a MOL részvények , .Téveszmék a gazdaságban, hadiipari képzelgések, tévelygések arab földön, stratégiai megállapodások a siker igazolására. Szakképzés nincs a kamara nélkül ! címü ostobaságok, óvodától a diplomáig nemzeti KLIK. és keresztény konzervatív köznevelés, arccal a magyar nemzettudat felé, miközben mértéktelen költekezés , stadionok szerte az országban, budai vár és miniszterelnöki palota, urizálás a négyzeten, ezalatt újra ezermilliárd új adósság az önkormányzatoknál. Rezsicsökkentés és közmunka, kivándorlás és kilakoltatás, deviaadósok kudarca. négymillió szegény, hibás költségvetési terv, botrány a NAV.körül, lista a kitiltásról, per az Usa ellen, Habony Árpád újabb és újabb tanácsai. Majd ébredés, és találkozás a holnapi kezelésen !
világlátó
@m.macskosz: Szíves elnézésedet kérem, már nem maradt egyetlen karakterem sem, de alant folytatom. Kapkodós, csak félszavas, de biztosan érted. Tudom. Üdv.
EcsiAntal
@nyanya001: Gyurcsány nem vallott be semmit --csak valaki felvette és közzé tette az egészet --ami Öszödön elhangzott az kihelyezett párt értekezlet volt és csak CSALÁDI környezetben mondta és ismerte el és nem a TV-ben nyilvánosság előtt de neki is voltak jó akarói akik meg is buktatták miután nyilvánosságra került .
nyanya001
@EcsiAntal: Azóta nyilvánosan is megtette nem egyszer ha a füledet kinyitottad
mindenre, akkor meghallottad volna !
m.macskosz
@világlátó: Igen, értelek, köszönöm.
EcsiAntal
@nyanya001: Naná miután az összes médiában az ment éjjel --nappal --utána mit tehetett --de nem ő közölte --csak miután családban áruló volt és kiszivárogtatta !!!
nyanya001
@EcsiAntal: Antika!
Későre jár, aludj el szépen, jó éjszakát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.