Vaskos, több mint 100 oldalas dokumentumot töltött meg az MNB a Széchenyi Banknál talált hiányosságokkal és törvénysértésekkel. Az anyag több részét a hvg.hu megismerte. A dokumentum szerint törvénysértésekben érintett Töröcskei István, akinek érdekeltségei ékköve volt a bank. A kormány viszont úgy adott több milliárd forint közpénzt a banknak, hogy előtte átvilágíttatta azt. Ennek dacára most mossák kezeiket, és úgy állítják be a történetet, hogy Töröcskeiék lényegi információkat hallgattak el előlük a bevásárlás előtt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nahát, hogy megint megtörténik az 1998-as eset! Majd jól konszolidálják a mi pénzünkön, és egy rövid ideig elég lesz a lelkes pártkatonáknak a jutalmazására, úgy mint az első királyság alatt a Postabank 160 milliárdja. A vezető meg kap egy jó súlyos büntetést, egy Népfront Fegyelmit, "ejnye-ejnye".
nyanya001
A kormány átvilágította a Széchenyi Bankot, megállapította, hogy törvénytelenül működik a pénzintézet, ám mégis 3 milliárd forint közpénzzel támogatta a működését. A kormány tehát egy törvénysértőre bízta az állami vagyont és most úgy tesz, mintha nem tudott volna róla.

A DK az ügyben a parlamenti Gazdasági Bizottság azonnali összehívását és a pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezi, valamint levélben fordul a gazdasági miniszterhez, és kikéri a hivatkozott átvilágítási anyagot. Arra keressük a választ, hogy miért öntött a kormány 3 milliárd forint közpénzt egy törvénytelenül működő bankba? Ki döntött erről és milyen tanulmányok alapján? Kik ennek az ügynek a felelősei? Mit tudott a dologról Matolcsy György, Varga Mihály és Orbán Viktor? Ki fog elszámolni az eltűnt 3 milliárd forinttal, és ki adja vissza ezt a pénzt a jóhiszemű polgároknak?

A DK továbbá feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy haladéktalanul indítson alapos vizsgálatot, és ez egyszer ne a fideszes bűnösöket mentse, hanem a magyar emberek érdekeit képviselje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.