Aki gyűlöletet kelt, az arra számíthat, hogy a magyar jogrendszer nem hagyja annyiban tettét – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülése után újságíróknak.

A tárcavezető értékelése szerint Magyarországon jó jogszabályok vannak a különböző antiszemita jellegű bűncselekmények megakadályozása, megtorlása érdekében. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a jog alkalmazásában a rendőrségnek, ügyészségnek még van tennivalója.

Lázár János jó hangulatú, konstruktív értekezletként jellemezte a tanácskozást, amelyen részt vett Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a Legfőbb Ügyészség, a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése is. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a jelenlévő igazságügyi vezetők kaptak kritikákat és pozitív kezdeményezéseket is.

Az antiszemita jellegű bűncselekményekről szólva elmondta: ezek száma stagnál, de nem a szám a fontos, hanem az, hogy azok egy közösség nyugalmát képesek veszélyeztetni.

A tárcavezető szavai szerint a Sorsok Házáról nem esett szó, a kormány szándéka továbbra is a konszenzus megteremtése, mert nem lehet a magyarországi zsidóság nélkül létrehozni a múzeumot.

Kérdésre beszélt arról is: szeretné, ha Zoltai Gusztáv továbbra is folytatná tanácsadói munkáját. Megjegyezte, hogy mind a párton belülről, mind a külső környezetből érkező kritikákat "érdeklődéssel hallgatja", a miniszteri tanácsadó felkérése azonban személyes döntése volt, amelyet Zoltai Gusztáv több évtizedes vezetői, szervezői tapasztalataival indokolt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Lézer ! És mi a helyzet azokkal a patkányokkal, "amelyek" közpénzből gyarapodnak ismeretségi alapon, közpénzen járnak qrni és fácánkodni ?
Miét nem fogod meg amúgy tökösen a 380 ipari áramot ?
papa.49
Hű de megijedtünk lázas, lézer Jankó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.