2016 júliusában bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, és 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszter kifejtette: jelenleg 925 ezer közszolgálatban dolgozó embernek utalnak fizetést. Hárommillió adófizető eltart 925 ezer közalkalmazottat, ez az arány körülbelül 20-22 százalék – mondta Lázár János, megjegyezve: Magyarországnál versenyképesebb nyugat-európai országokban is jelentősen kisebb ez a szám.

A miniszter szerint a minisztériumokban, állami főhatóságoknál vannak sokan. Helyi szinten, például a járási hivatalokban, illetve olyan más állami szerveknél, ahol találkoznak az ügyfelekkel, semmiképpen nem lehet a létszámot csökkenteni – emelte ki Lázár János.

Arról, hogy a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal december 31-ével megszűnik, azt mondta: a kabinet jól teszi, ha a kormányzati szektorban folyamatosan racionalizál.

Lázár János kitért arra is: az Államreform Bizottság minden területen megvizsgálja, hogy a magyar adófizetők a befizetett adókért cserébe milyen szolgáltatásokat kapnak. A miniszter példaként említette az adóeljárási törvény, az építési szabályok, valamint az illetékek és bírságok felülvizsgálatát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: véleménye szerint a magyar állam túl sok illetéket és bírságot szed be.

Felidézte, hogy január elsejétől a jelenleg 21 napos átlagos ügyintézési időt 15 napra csökkentik.

Az a cél, hogy az állami szolgáltatások ne nehezítsék, hanem könnyítsék az emberek életét – emelte ki Lázár János a Kossuth Rádióban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Hárommillió adófizető eltart 925 ezer közalkalmazottat, ez az arány körülbelül 20-22 százalék .."
Nem is lenne ezzel semmi gond, hiszen orvosra, tanárra,tűzoltóra, stb.szükség van,
de ők édeskeveset keresnek a politikusokhoz és a bandájukhoz képest.
Ráadásul itt vannak még azok, akik nem képesek adót fizetni, mivel nincs miből...
ugyanis nincs munkájuk.
Engem nem lep meg, hogy ez a ...így nyilatkozik.
Sírjon az ő édesanyja!
bundi
@m.macskosz: "Már 4 millió 182 ezren dolgoztak a 2014. július-szeptemberi időszakban, ami 192 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. A munkanélküliség újabb mélypontra, 2,4 százalékponttal 7,4 százalékra esett a III. negyedévben" - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium.látsz ebben valamit ami ellent mond lázárnak...mármint annak, hogy három millió adófizető termeli ki a 925 ezer közalkalmazott bérét?
m.macskosz
@bundi: Egyetlen gondom van: NINCS 4 182 000 DOLGOZÓ!
De, ha lenne is annyi papíron, abból mennyi az, aki nem megtermeli,
hanem fogyasztja a GDP-t? Nem csak azt kell nézni, hogy a ksh / nav szerint
hányan fizetnek szja-t, mert azt a kormánytisztviselőktől is levonják, épp úgy,
mint a műanyag fröccsöntő kisiparostól. De az utóbbi elő is állít valamit,
Rubovszky meg nem, csak kapja a lóvét a parlamenttől is meg a nyugdíjintézettől is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.