A Fidesz szerint Magyarország 2015-ben is Európa éltanulója marad, a magyar gazdaságfejlesztési modell biztosítani fogja a bérek és a foglalkoztatottsági szint emelkedését. Bánki Erik, a kormánypárt országgyűlési képviselője hétfői gazdaságértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten azt mondta: az eredmények alapján a Magyarország által alkalmazott egyedi gazdaságfejlesztési modell sikeresnek bizonyult.

Felidézte: az érdemi gazdasági fordulat 2013-ban következett be, akkor állt tartós növekedési pályára a magyar gazdaság, és bővülése kétszerese az európai uniós tagállami átlagnak. Az idén várhatóan 3,2 százalékos lesz a magyar növekedés, szemben az 1,5 százalékos EU-átlaggal – jelezte.

A fideszes politikus az eredmények között említette azt is, hogy négy éve három százalék alatti az államháztartás hiánya, a foglalkoztatottak száma rekordot ért el, és az életszínvonal is emelkedett.

A cél 2015-ben – folytatta – az elért eredmények fenntartása, az EU-átlag kétszeresének megfelelő növekedés és az államadósság további csökkentése, ennek mértéke 75 százalék körül lesz a következő évben. A jövő évi költségvetés stabilitását biztosítja a magas tartalékszint – mondta Bánki Erik, hozzátéve, hogy a Fidesz a teljes foglalkoztatottság 2020-ig történő elérésének céljában is támogatja a kabinetet.

A kormánypárti képviselő arról is beszélt, hogy 2015-ben folytatódik a banki elszámoltatás, amelynek nyomán jelentősen csökkennek majd a törlesztőrészletek.

Bánki Erik kérdésre azt mondta, bár a világpolitikában történhetnek Magyarországot is érintő váratlan események, szerinte nem lesz szükség költségvetési kiigazításra a következő évben.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
B@zdmeg--éltanuló ? A tandíjat pedig az emberek fizetik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@eszegfu: Nagyon jó a Kuncze-idézet. Egyre hülyébb ország lettünk. Állandóan azt vitatják, ki a magyar ki nem és ki a nemzeti, ki nem. Megutáltatták ezt a nemzeti szót.
coyote3
Hogy nem rothad ki a nyelvük a sok hazugságtól??? :)
36
Miért születne 2 vagy 3 gyerek a magyar családokban?! Külföldi munkára gastarbeiternek, közmunkára, vagy sormunkára összeszerelőnek egy gyárba? Negyedik lehetőség, az államapparátusban valahol elhelyezkedni. De ahhoz, hátszél kell. És milyen adókedvezmény jár, mondjuk az egyedül élőknek? És ahol három generáció él együtt, mert a gyerekek nem tudnak önállósodni?
Semmi.
vonotok
És mindezt most magatoknak magyarázatok, vagy minket néztek ennyire hülyének?
Legyen már vége ennek az álmok futásnak. Tiszta, szabad választást és a gazdaságot új pályára állítani.Szét zúzni a korrupció vas szigorral. Meg kell kezdni újra építeni ezt az országot. Éhez kívánok érőt egészséget és kitartó türelmet.
F_Viktor
No, ez a számomra teljesen ismeretlen Bánki Erik nem fog megvezetni, nem azt látom, hogy az EU-ból áramolnának be a munkavállalók ebbe a példamutató, gazdasági csodát produkáló országba.

Helyette az igazság még mindig az, aki teheti, menekül Magyarországról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.