Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell – csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton – válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

Az érintett autósoknak be kell menniük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájába még március 1-je előtt, és venni kell egy, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei matricát vagy országos éves matricát. Ebben az esetben az 1470 forintos szolgáltatási díj ellenében mentesülhetnek a csaknem 15 ezer forintos pótdíj alól. Ha több pótdíjfizetési felszólítást is kapott valaki, akkor is csak egyszer kell megfizetni a szolgáltatási díjat – hívták fel a figyelmet. A NUSZ-nak országosan 17 ügyfélszolgálati irodája van.

Az átmeneti rendelkezés a felszólítások kiküldése miatt hagy egy hónapot az észlelési idő, azaz a január 1-31. közötti időszak és az ügy rendezésére hagyott március 1-jei határidő között, az esetleges pótdíjfizetési felszólítást ezalatt meg kell kapniuk az ügyfeleknek – hangsúlyozta az útdíjfizetési szolgáltató. (A türelmi idő csak január 31-ig tart.)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Nyugi...ezt még nem merik megcsinálni...amíg tart a káosz, addig lapítanak. Mindent a maga idejében. Letisztul hogy mi fizetős, mi nem, azán indul az ellenőrzés... pár hétig figyelik a reakciókat, aztán egyszercsak azt veszik észre a versenyzők, hogy mennyi kamerás autó van..

na, akkor lesz majd fogak csikorgatása.(nem az elengedett 15e.-Ft miatt, hanem a kedvezményes 1470.-Ft-os kezelési ktg miatt)
Stancika
A közútkezelő vagy hogy hívják hibája miatt nem lehetett matricát kapni. Fizesse ki aki miatt nemsikerült az 1470Ft-t.ha van esze az autósoknak egyik sem fizet kezelési költséget. Ez is csak egy újabb lehúzás, és még azt kommunikálják hogy a büntit elengedik. Ehez pofa kell.
kukac50
Még azt sem tudni melyik szakasz hol fizetős, de azt már tudjuk,hogy 1470 forint kell autóként a Fidesznek. Egy hónapig mindenütt ki kellett volna hirdetni a fizetős szakaszokat,majd utána bevezetni az útdíjat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.