A Jobbik szerint az ital-nagykereskedőket sújtó jövedéki biztosíték megemelése is azt bizonyítja, hogy a kormány a haverok kiszolgálására használja fel parlamenti többségét, és a barátokra szabja a jogszabályokat – mondta Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva azt mondta: szkeptikus a tekintetben, hogy beépül-e a jogszabályba Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnökének módosítása, amely 2016. január 1-je helyett már idén márciustól sávossá tenné a biztosíték mértékét. Emlékeztetett, hogy a kormányoldal egyes politikusai ezt már korábban is kezdeményezték, ám mégsem valósult meg.

Volner János szerint a Fidesz átgondolatlanul, előkészítetlenül, szakmai egyeztetés nélkül fogad el nagy hatású gazdasági törvényjavaslatokat. Ennek eredményeként most egy olyan lépett hatályba, amely mintegy 150-170 ital-nagykereskedő, elsősorban családi vállalkozás tevékenységét lehetetleníti el a jövedéki biztosíték 22 millióról 150 millió forintra emelésével – mondta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.