A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai decemberben Kelebiánál két fiatal francia férfit fogtak el, akik Magyarországon keresztül akartak eljutni a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz – hangzott el csütörtök este a TV2 Tények című hírműsorában.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a TV2 riporterének azt mondta, hogy információik voltak a fiatalokról, ezek alapján tartóztatták fel, majd adták át őket a francia hatóságoknak. A fiatalok a céljaikról keveset árultak el, de a TEK úgy tudta, hogy csatlakozni akarnak" a közel-keleti és az észak-afrikai cselekményekhez" – tette hozzá.

A főigazgató szerint nem elszigetelt és nem egyedi az eset. Hozzátette, hogy olyan magyarról, aki hasonló céllal indult volna az említett térségbe, nem tud, "de nem állok mind a tízmillió magyar állampolgár mögött".

Tavaly novemberben Kelebiánál egy fiatalkorú holland lányt tartóztattak fel, aki az Iszlám Államhoz akart eljutni. A lányt egy rendőri ellenőrzés során azonosították, a TEK őrizte, majd november 4-én átadta a holland hatóságoknak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Mi az, hogy " fogtak " a címben ???
Mint Áder a halat ???
Toby
@wagabund: Ne aggódj, Franciaországban nem a TEK végez felderítést, ahogyan Szíriában sem, itt valszeg az lehetett, hogy a francia felderítés jelezte, a szokásos magyarorszégi őtvonalat felhasználva indultak el francia fiatalok, hogy csatlakozzanak az IÁ-hoz, márcsak azt kellett Kelebia körül megállapítani, hogy kik a francia állampolgárok !
Itthon meg előadják a nagy szuper tekes mesét, mint ahogyan a " 3 rendőr Szíriában" c. mesés kötetet is , ha emlékszel a sztorira. Jött a nagy hasmese, hogy a szuper TEK "kiszabadította" a 3 magyar állampolgártz ! Kiderült, hogy a fogvatartók engedték őket szabadon és erről az egyk magyar beszélt is !
" Ne mond sokat, abba nem lehet belekötni !" - mondta hajdú-tek jános !
wagabund
@Toby: ok. ... de én úúúgy szeretném hinni, hogy szolgálnak, és éjjel nappal védenek..
legalább a hit maradjon meg... mint említettem, olyan jól alszom, ha tudom(vagy hiszem)hogy valakik vigyázzák álmomat..

( ötven évvel ezelőtt, amikor elhittem, hogy az éber őrszolgálatommal (az erdő szélén) a dolgozó népet mentem meg a zimperialista...mitől is? ...ö..öö...mindegy...valakitől megmentem...és meg is mentettem!...még vagy húsz évre.. aztán jöttek az újabb versenyzők,akik már mást igértek, és nem kellett őrizni, amit addig nagyon)
Toby
@wagabund: Sokkal rosszabb a helyzet, mint 50 évvel ezelőtt !
36
A szolgálatok mindenhol ott vannak és minden lében kanalak. Emlékszem apámnak volt egy rendőrtiszt vadászbarátja Salgótarjánban. Akkor vadásztak ott(Salgótarján) amikor 1991-ben elrabolták Farkas Helgát a vendéglátós Farkas Imre lányát. Este vadászat után iszogattak és szóba került valahogy a lány elrablása. A rendőr annyit jegyzett meg. A Csehszlovák titkosszolgálattal sokat sefteltek még a Kádár érában. Csempésztek ezt azt a 80-as években. De egyébként a szlovák titkosszolgálat tudja, hogy mi történt a lánnyal...többet nem mondott. Apám, csak 10 év elteltével merte nekem ezt a beszélgetést felidézni.
wagabund
@Toby: 18:00 most már érzem...akkor bőven lebrunyáltam a vaddisznót a toronyból, de ma? még a lábamat se... na jó, egy kicsit. (deni krén) :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.