Az LMP kiáll mind a Kanada és az Európai Unió közötti kereskedelmi egyezmény, mind az Egyesült Államokkal létrehozandó megállapodás ellen.

Schmock Erzsébet, a párt képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a titokban tárgyalt szabadkereskedelmi egyezmények a multinacionális vállalatok profitmaximalizálását szolgálják, és mindkét megállapodás lazítana az európai élelmiszerbiztonsági szabályokon, valamint a génmódosított termékek előállításának előírásain.

Schmuck Erzsébet egy szlovén tanulmányt is ismertetett, amely szerint a szomszédos ország számára nemhogy gazdasági növekedést nem eredményezne az Egyesült Államokkal való megállapodás, de tíz év alatt a GDP és a munkahelyek számának csökkenését hozná.

A politikus beszámolt arról is, hogy pártja csatlakozik ahhoz a civilek által kezdeményezett európai aláírásgyűjtéshez, amely a szabadkereskedelmi egyezmények megkötése ellen indult. Mint mondta, ezzel céljuk a nyomásgyakorlás, mivel az Európai Bizottság tavaly elutasította a hivatalosan indult kezdeményezést arra, hogy az unió állampolgárai is beleszólhassanak az egyezményekbe. A témában az LMP parlamenti vitanapot is kezdeményezett, amelyet várhatóan februárban tartanak.

Schmuck Erzsébet kérdésre válaszolva azt mondta: azt nem tartja valószínűnek, hogy az Egyesült Államok a kitiltási ügyet nyomásgyakorlásra használná a megállapodás támogatásához, azt azonban el tudja képzelni, hogy az USA valamilyen módon mégis él a ráhatás eszközével. A képviselő hozzátette, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője az LMP társelnökeivel tárgyalva felajánlotta, hogy minden, a párt által kért információ megszerzéséhez segítséget nyújt a szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatban kapcsolatban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
uggyan kéérem...ekkora szembeszéllel nem lehet mit kezdeni...
...mégegyszer nekifutok, hátha nincs meg az lmp-nek...
Kanada, USA...és az unió 28 országa(mi is)...megvan?
na, akkor lehet hazamenni gyerekek...
tivoli
Most az egyszer egyetértek az LMP-vel, de nagyon.
Ha egyezmény kell mindenáron, akkor inkább a BRICS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.