Négy magánszemélynek nyújt rendkívüli segítséget a költségvetés. A minimum kétmilliárd forintos "kárenyhítés" a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. csődjének egyik következménye. Négy, egyelőre ismeretlen magánszemély számára hozott jelentős megkönnyebbülést a kormány tavaly december közepi döntése, miszerint a végelszámolás alá vont Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. azon betéteseit, akik a banknál elhelyezett pénze meghaladta az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által garantált összeget (100 ezer eurót), 49 százalékban (tulajdoni hányadának megfelelően) kártalanítja – tudta meg a Napi.hu. Így a szerencsések – illetve cégeik – a 30,7 millió forintos kárenyhítés helyett több száz millió forinthoz juthatnak a napokban – ami persze csak sovány vigasz, mivel információink szerint a csődbe ment pénzintézetben egyenként egymilliárd forinton felüli betéttel rendelkeztek.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És ezek oligarcházták az előző kormány t !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@human: Írod:
"Bennem már az is felmerült, hogy nem is volt abban a bankban pénz csak papíron és az egész trükk..."

Igen, a bankok államosítása mögött átláthatatlan, potenciális mutyik bontakoznak ki.
Elég ha megnézzük az MKB bankot, amelyet a német BayernLB elvileg veszteségmentesen adtak el (az utolsó 4 évében 306 milliárd forint tőkét emelt a bankban!), mostanra mégis Eltolcsy jegybankja 300 milliárd forintos keretösszegű védőhálót nyújt! Természetesen a felügyeletet is Eltolcsy látja el. Így lehet látatlanul milliárdokat elmutyizni, magánkézbe átjátszani.
F_Viktor
@bundi: Igen, még mindig Töröcskei az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója.
Abban is egyet értünk, hogy csak ők tudják az államadósság pontos összegét, ahogyan csak Eltolcsyék ismerik mennyi is ténylegesen az ország devizatartaléka.
Pl. ezeket az adatokat nevezem én csontvázaknak.
kisangyalom13
Kedves időstársaim, meg van miért nem telt nyugdíjemelésre csak 1,8%-ra! Korrupt vállalkozóknak tényleg nem elég semmi sem?
mate03
@qxy:Másfél millió papagáj naponta ezt rikácsolja! Az a szomorú, hogy van aki elhiszi!
kukac50
Amit a szegényektől elvesz azt oda adja a milliárdosoknak,egy elmebetegtől nem is várhatunk mást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.