Bármikor indulhat a magyar állam 170 milliárd forintos nagyságrendű helikoptertendere - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az előkészítő munkálatok a honvédelmi tárca szerint befejeződtek...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nos srácok,így már értelmet nyer az a hír hogy Putyin idejön.van egy olyan érzésem hogy ismét-mint a Gripeneknél- be fogunk vásárolni egy, a Nato rendszerekbe integrálhatatlan,repülő szélmalmot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@wagabund: És a szerződés, titkosításra kerül azonnal.
wagabund
@36: úúú...ez kimaradt...de így van. látom vágod...
Főlökött
@kakaósbögre: Bocsi de miben kellene NATO kompatibilisnak lennie egy MI-8-asnak ?

Fegyverrendszere sincs, csak 4 UV - blokkja, nem irányítható rakétákkal, hogy meg tudja magát védeni. Alap feladata pedig a szállítás és nem támadó - harci gép! Arra ott a vegyes felhasználhatóságú MI-17, vagy a MI-24 volt.

Ez az egész, ugyanolyan mutyi lesz, mint a vadászgépek esetén volt. Az is meggondolatlan - átgondolatlan döntés volt, de voltak olyanok, akik igen jól jártak...
kakaósbögre
@Főlökött: A földi irányító,felderítő,meteorológiai,GPS,E-3,AWACS.Így kezdetnek. De ezeknek a rendszereknek az applikálása egy Mi-8-ba,már meghaladja a kopter teljes vételárát.Hozzátenném hogy ez nem a teljes követelmény.Csak kiragadott példák abból a sokrétű elvárásból melynek meg kellene feleljen ahhoz hogy-akár szállítóként is- közreműködhessen egy NATO műveletben.Legyen az humanitárius,mentő,vagy akár harci feladat.Lássunk tisztán.Az amerikai parancsnokság alatt afganisztánban harcoló magyar különleges műveleti csoport is a bakancsán kívül,kizárólag amerikai felszereléssel-fegyver,ACU,távközlés- harcolt.
brutus
Igy fog festeni: Helikopterekre: 70 Mrd., lenyulasra: 100 Mrd. = 170 Mrd. !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.