Az MSZP Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei egy órás forgalomlassító demonstrációt tartottak a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, és a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál hétfőn.

Heringes Anita országgyűlési képviselő, az MSZP Tolnai megyei szervezetének elnökhelyettese a demonstráció Tolna megyei helyszínén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az útdíj a korrupció ára; már többször felszólították a választókerületek fideszes képviselőit, hogy tegyenek azért, hogy ne kelljen fizetni azokért az útszakaszokért, amelyekért eddig nem kellett.

"Ez csak egy dologról szól, hogy újabb bőrt húzzanak le az emberekről" – jelentette ki a politikus, majd felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja vissza azokra a szakaszokra az útdíjat, ahol eddig nem volt bevezetve"

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke úgy fogalmazott: megengedhetetlen és középkori módszerekre utal az, hogy hídpénzt szedjenek. Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének elnöke szerint ha a kormány költségvetési bevételt szeretne produkálni, akkor el kellene kezdeni visszahordani az ellopott pénzeket.

A demonstráció Bács-Kiskun megyei helyszínén 24 autóval tartottak forgalomlassító demonstrációt. A forgalmat civilek irányították, a helyszínen tartózkodó rendőrök csak a forgalmat figyelték.

A Tolna megyei oldalon, a sajtótájékoztató helyszínén mintegy 30 személygépkocsi állt az út mellett, a forgalom ezen az oldalon is zavartalanul haladt. Ezen a helyszínen 5-6 rendőrautó felügyelte a demonstrációt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.