Március 15-én indul az "új hírtévé", azaz a hírcsatornává alakított M1 adása. Addig viszont rengeteg tennivaló akad.

Január 6-án jelentette be az MTVA, hogy átszervezik a közmédia csatornáit: az új struktúra március 15-én indul, a határidőt pedig kőbe vésték az Index információi szerint – igaz, sem a technikával, sem a stáb felkészítésével nem állnak úgy, hogy két hónap múlva zökkenőmentesen induljon az adás. A tervek szerint a hírtévé egész nap sugározna négyórás élő blokkokkal és 45 perces híradókkal, ráadásul angol nyelvű hírműsort is indítanak. Eközben 177 fős csoportos létszámleépítést jelentettek be.

Helyettük most expressz sebességgel vesznek fel újakat, 30-40 fiatal betanítása folyik, akik nagy része friss diplomás, még soha nem dolgozott semmilyen szerkesztőségben.

Újraépítik azt a tudósítói hálózatot is, amit nemrég a regionális stúdiók bezárásával romboltak le. Ráadásul a közbeszerzési kiírásban egy olyan rendszert, a LiveU termékét jelölték meg referenciaként, aminek egy éve vették meg a konkurensét, a Mobile ViewPointot és pár hónappal később bővítették is.

Ahhoz, hogy február 28-ig leszállíthassák a kész rendszereket, a megrendelésről az érintett cégeknek már korábban tudnia kellett, a beszerzésekhez úgy kellett hozzáfogniuk, hogy előre tudatában voltak biztos tendergyőzelmüknek – írja az Index.

Az már csak hab a tortán, hogy Orbán Viktor – a hírek szerint – összetrombitálta a jobboldali sajtó vezetőit, és közölte: nincs több pénz, minden állami forrás az új közmédiához vándorol. Így aztán – legalábbis eleinte – muszáj lesz valami teljesítményt is produkálni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Saját nevelésű ifjú gárda - kell is hozzá jó sok pénz. A hűséget ennek a kormánynak vastagon meg kell fizetnie, másként baj lehet...
oncogito
Gondolom, Obersovszky lesz a tanár, de legalábbis példakép. ;-)
Toby
"Friss diplomások" ! Akinek legalább nincs 30 centis nyelve, a karóra számlapján nem orbánkép van, a rendszáma nem NER-...(itt orbán születési éve ) a jobb hónaljába nem a "fidesz 1989" van tetoválva, a bal alkarján gótikus betűkkel nem " Imádlak Felcsút " tetoválás van, az ne is jelentkezzen !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.