Szerdán fogadja el a kormány az európai uniós források idei kifizetésével kapcsolatos részletes intézkedési tervet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

"Ez egy nagy hadművelet" – mondta Lázár János, emlékeztetve: közeledik a 2007-2013 közötti európai uniós támogatási időszak lezárása, idén december 31-ig minden EU-s pályázatnak véget kell érnie, a pénzzel pedig el kell számolni.

Felidézte, tavaly csaknem 1900 milliárd forintot folyósítottak, az idén pedig nagyságrendileg 2000 milliárd forintot kell kifizetni, hogy "a Magyarország számára megszavazott támogatást 100 százalékban le tudjuk hívni".

Ennek óriási jelentősége van a nemzetgazdaság szempontjából, hiszen ez a gazdasági növekedés egyik tartópillére – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a kormányzati intézkedési terv havi lebontásban részletezi, mennyi pénzt kell kifizetni.

Lázár János megjegyezte, hogy mindeközben a kabinetnek el kell indítania az új EU-s fejlesztési időszakot, amelyben Magyarország 34 milliárd eurót kapott. Ennek 60 százalékát kis- és középvállalkozásoknak szánják.

Azzal kapcsolatban, hogy új közbeszerzési szabályozás készül, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: a kormány célja a magyar vállalkozások érdekeinek megvédése, mert például az építőiparban "Brüsszelből konkrétan nyomás alatt állunk annak érdekében, hogy ne a nemzeti (...) vállalatok nyerjék el az építőipari beruházások nagy részét, hanem lehetőség szerint a nyugatiak is részesüljenek ebből".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Nagy nap lesz nekik, lehet miből lopni! Sajnos!
nemjoezigy
Miért emlegetik ezek mindig a háborút, a hadműveletet, az ellenséget?
Régen rossz, ha harcként fogják fel a munkájukat. Menjenek a jó büdös francba az ilyen hozzáállással. Vegyék tudomásul ez lenne a munkájuk, túl jól meg vannak fizetve, és szarul is "dolgoznak".
Jobban meg kellene fizetni a dolgozókat!
pbalage
@kakaósbögre: amióta úgy kell csinálni, hogy teljesen jogszerű legyen, törvényileg lefedve.
Bonyolult egy izé ám, nem szabad semmilyen kiskaput hagyni.
kakaósbögre
@pbalage: igazságszerint ha bukta van-lesz- teljesen mindegy hogy jogszerű-e vagy sem.esélytelenek hogy eljussanak a bíróságig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.