Vannak hírek, amiket mi sem teljesen értünk – sebaj, ezért vannak az olvasók, majd Önök bekommentelik, hogy ez például most így mi? Országos roadshown folytatódik a csapvízfogyasztást népszerűsítő kampány – jelentették be a kampány első szakaszát lezáró budapesti sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Fónagy János, valamint az öt nagy állami víziközmű-szolgáltató vezetője.

A tavaly december elején indított Csapra fel! kampány első szakaszában

csapvízkóstolási

és palacktervezési versenyt tartottak a szervezők. Néhány hét alatt több mint hatezren kóstolták meg az öt nagy állami szolgáltató – a Duna menti, a dunántúli, az észak-dunántúli , az észak-magyarországi és a Tisza menti vízmű – 15 csapvizét. A győztes az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. Szilvásvárad- Szalajka-völgyi vize lett.

"A tiszta, minőségi csapvíz biztosítása a mindenkori kormány egyik legfontosabb feladata, ugyanakkor mindannyiunknak felelősséggel kell bánnia e közös természeti kincsünkkel. A regionális vízművek szemléletformáló kampánya erre igyekszik ráirányítani a figyelmet, hozzájárulva egy fenntartható jövőhöz" – idézte a közlemény Fónagy Jánost.

Diákok országos pályázaton tervezhették meg a nyertes víz palackjának címkéjét. A győztes pályamunkát Kóbor Hanna Panni, a szegedi Juhász Gyula Általános Iskola 4. osztályos tanulója küldte be. A nyertes a budapesti rendezvényen vehette át jutalmát.

A legjobbnak ítélt csapvíz ezzel a gyerekrajzzal díszített speciális palackba kerülve most országos roadshowra indul. Ennek keretében a kezdeményezés két hét alatt eljut Magyarország legnagyobb egyetemeire, főiskoláira. A kitelepülésekkor táblagépekre optimalizált szórakoztató, egyszersmind (!) ismeretterjesztő tesztekkel igyekeznek népszerűsíteni a csapvízfogyasztást a fiatalok körében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
egy kicsit mondjuk viszket a hátam, de az ajtófélfával szoktam enyhíteni a problémámat.
Cicamama55
@Lenin Lived - Lenin will Live: Ja! Utána meg nemzeti vizelet!
kisangyalom13
Kedveseim normális világ ez?
Kecskeméti milliárdos Balogh Levente azon van, hogy Szentkirályi ásványvízből, gyártassa a bio italokat! Biztos meg éri a fogyasztóknak vásárolni csapvíz helyett?
oncogito
@pbalage: azért nem mindegy, hogy merrefelé laksz, a csapvíz nagyon sok helyen tényleg rossz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.