Nem bírnak kibújni a szocik a bőrükből? Állami felvásárlási rendszer bevezetését javasolják a háztáji termékek felvásárlására. Úgy tűnik, a javaslattevők túl fiatalok, s nem emlékeznek a 40 évvel ezelőtti falusi életre. Kun István emlékszik.

Forrás: galamus.hu
Feltöltő: Hofipisti
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Pedig az ötlet jó ! Ezt kellene tenni, persze nem kell minden településen, de legalább régiónként, ha már annyit mondogatják egyesek, hogy az emberek termeljenek... és a közmunkások is termelnek. Az átvevői árat pedig a piac szabályozza, törvényileg pedig a haszonkulcsot pl. a kormány... ! Simán meg lehetne valósítani, és zöldségbolt-hálózat is épülhetne rá. Igen, kellenének a raktárak, hűtőházak... és esetleg export !
(Végre, másoknak is eszébe jutott :) )
JAJMÁR
Ennek hiányában pedig az állami pénzen megtermelt rothadó kelkáposzta és karfiol szaga lengedez a levegőben :(
Hofipisti
@JAJMÁR: Úgy tűnik, te nem éltél faluhelyen, nem tapasztaltad, hogy a háztájiban termelők mennyire ki voltak szolgáltatva a felvásárlóknak. persze - mint mindenben - itt is volt néhány kivétel!
JAJMÁR
@Hofipisti: 08:39 Úgy tűnik, te nem ismered a vidéket. Az a valamikori "kiszolgáltatottság" Kánaán volt ehhez képest !
Na persze, ettől a kormányzattól nem várható olyan állami felvásárló rendszer, ami nem az üzletemberek gazdagodását szolgálja. Mégsincs más megoldás, már én magam gondolkodom egy felvásárló üzlet beindításán :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok